استاندار چهارمحال و بختياری از حمايت‌هاي يونسكو در ثبت جهاني يازدهمين زيست كره ايران با عنوان ذخيره‌گاه زيست كره تنگ صياد و سبزكوه این استان قدردانی کرد.

  به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری چهارمحال و بختیاری؛ قاسم سلیمانی در حاشیه بیست و هفتمین اجلاس شورای هماهنگی بین‌المللی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در پاریس، و در ديدار با معاون علوم طبيعي مديركل يونسكو و دبيركل كميته جهاني برنامه انسان و كره مسكون يونسكو (MAB –ICC) به همراه نماينده دايم جمهوری اسلامی ايران در این سازمان، حمايت‌های یونسکو در ثبت جهاني يازدهمين زيست كره ايران با عنوان ذخيره‌گاه زيست كره تنگ صياد و سبزكوه، را قابل تقدیر دانست.

وی با بیان اینکه ذخيره‌گاه زيست كره تنگ صياد و سبزكوه و همچنين ساير مناطق طبيعي چهارمحال و بختياري، داراي چشم‌اندازهاي بسيار زيبا و دست نخورده‌اي هستند، افزود: تنوع غني زيستي و فرهنگي، دو هدف مهم در مديريت ذخيره‌گاه‌ها به شمار مي‌رود.

استاندار چهارمحال و بختياری تصريح كرد: حفاظت و صيانت از تنوع غني زيستي و فرهنگي، گسترش مشاركت‌هاي بين‌المللي در زمينه حفاظت از تالاب‌ها، بهبود معيشت جوامع محلي با توسعه پايدار كشاورزي، دامداري و زيرساخت‌هاي روستايي در مناطق رانش خيز، جزء برنامه‌هاي اولويت‌دار مسئولان چهارمحال و بختياري است.

سلیمانی از آمادگی استان چهارمحال و بختياري برای ميزباني اجلاس بعدي شوراي هماهنگي بين‌المللي برنامه انسان و كره مسكون (MAB-ICC) هم خبر داد.

معاون علوم طبيعي مديركل يونسكو هم در اين ديدار از جديت ايران در ثبت ذخيره‌گاه زيستكره تنگ صياد و سبزكوه تقدیر کرد.

فلاويان اشلگل گفت: همكاري و مشاركت سازمان‌هاي دولتي ايران و مقامات محلي، مانند استاندار چهارمحال و بختياري و مديران دستگاه‌هاي اجرايي مربوطه در اين استان، به منظور ثبت جهاني ذخيره‌گاه زيست كره تنگ صياد و سبزكوه اقدامي بسيار ارزشمند است.

وي افزود: ذخيره‌گاه‌هاي زيست كره از اهميت بالايي برخوردار بوده و مديريت يكپارچه در اين آزمايشگاه‌هاي طبيعي، ضروري است.

اشلگل اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران، در حمايت از برنامه جهاني انسان و كره مسكون، حمايت‌هاي جدي و مطلوبي انجام داده است.

معاون علوم طبيعي مديركل يونسكو با تأکید بر اینکه ذخيره‌گاه‌ها، از جنبه حفظ تنوع زيستي و يكپارچگي جوامع محلي، دارای اهمیت هستند، ادامه داد: با توجه به تغييرات اقليمي، بحران آب و موضوع ريزگردها در ايران، اين ذخيره‌گاه‌ها، آزمايشگاه‌هاي بسيار بزرگ و با ارزشي براي مديريت اين بحران‌ها به شمار می روند.

اشلگل عنوان كرد: يونسكو ضمن حمايت قوي از اين پروژه، آمادگي برقراري ارتباط گسترده و تنگاتنگ با مسئولان مربوطه در ايران را دارا می باشد.

كميته جهاني برنامه انسان و كره مسكون يونسكو (MAB –ICC) هم در اين ديدار گفت: در سال‌هاي گذشته به چهارمحال و بختياري سفر كرده‌ام و از نزديك، با آداب و رسوم، فرهنگ، رقص‌هاي محلي و ساير سنت‌هاي موجود در اين استان، آشنا هستم.

چونلي هان تأكيد كرد: براي اخذ كرسي توسعه پايدار يونسكو در دانشگاه شهركرد، آمادگي كامل وجود دارد.

وي افزود: هرگونه حمايت علمي و معنوي به منظور اخذ كرسي يونسكو در دانشگاه شهركرد، پشتيباني مي‌شود.

هان تصريح كرد: در صورت علاقه ايران، مي‌توان برخي كنفرانس‌هاي بين‌المللي گروه علوم، مانند آب و كوهستان در سال آينده را به ميزباني ايران برگزار كرد.

در پايان اين ديدار، استاندار چهارمحال و بختياري، يك گليم دست بافت محلي از صنايع دستي این استان را به اشلگل و هان اهداء كرد.

بیست و هفتمین اجلاس شورای هماهنگی بین‌المللی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو (MAB –ICC)، 8 تا 12 ژوئن سال جاری میلادی (2015) برابر با 18 تا 22 خردادماه جاری (1394) در مقر یونسکو در کشور فرانسه (پاریس) برگزار شد.

در این نشست، ذخیره گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه استان چهارمحال و بختیاری با مساحت بیش از ۵۳۲ هزار هكتار، در شبكه جهانی ذخایر زیست كره یونسكو ثبت شد.

استاندار چهارمحال و بختیاری به همراه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، رئیس دانشگاه شهرکرد و جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی در این نشست حضور یافتند.

انتهای پیام/س


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.