قصه پر قصه بدهی بیمه و بیمارستان‌ها انگار قرار است با ضرر بیمه شده و از بین رفتن کارایی دفترچه‌های بیمه به نقطه پایان برسد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران انگار قرار است کلاغ قصه بدهی‌ بیمه‌ها به بیمارستان ها به خانه‌اش برسد. موضوعی که بارها و بارها از زمان شروع طرح تحول سلامت نقل مجلس حوزه سلامت کشور بوده و دکتر هاشمی وزیر بهداشت و درمان آموزش پزشکی تجمیع بیمه‌ها را یکی از راه‌های درمان آن می‌داند.
 
وقتی پای درد و دل روسای بیمارستان‌ها بنشینی ناگفته که نه حرف های همیشگی و گله‌ی بدهکار و طلبکار همچنان برایت تکرار می‌شود. 

اگر از بیمارستان خدمات خوب می‌خواهی باید مطالباتش را به موقع پرداخت کنی این جمله را رئیس بیمارستان شریعتی به ما گفت.
 
دکتر سروش رئیس بیمارستان دکتر شریعتی با اشاره به کهنگی قصه بدهی بیمه‌ها به بیمارستانها می‌گوید: ما در صف اول بر خورد با مردم هستیم و باید به خریداران خدمت که همان مردم و بیماران هستند بهترین خدمات را ارائه دهیم و ارائه این خدمات به موقع به بیمه‌ها باز می‌گردد، یعنی ما بتوانیم تجهیزات به موقع بخریم و داروهای مورد نیازمان را به موقع تامین کنیم و دستمزد پزشک و پرسنل را سر وقت پرداخت کنیم.

وی می‌گوید: ما نباید دغدغه تامین مطالباتمان را داشته باشیم.

ولی این قصه همیشه تکرار می‌شود و موضوعی که اهمیت دارد، این است که اگر از بیمارستان خدمات خوب می‌خواهید باید مطالباتش را به موقع پرداخت کنید.

سروش در خصوص میزان بیمه‌ها می‌گوید: در بهترین شرایط بیمارستان شریعتی 20 میلیارد از بیمه‌ها طلبکار است، این 20 میلیارد برای بیمارستان بسیار تاثیر گذار است ولی اکثر بیمه‌ها بدهی سه ماهه اول 94 را که پرداخت نکرده‌اند هیچ، از سال گذشته هم به ما بدهکارند.

وی با اشاره به زنجیره حیات بیمه‌ها و بیمارستانها به هم می‌گوید: اگر بیمارستان ما و بیمارستانهای مشابه ما از بین بروند چون بیمه‌گذارها جایی برای دریافت خدمت ارزان به بیمه‌ شده‌های خود ندارند، بنابراین بیمه‌ها نیز از بین می‌روند.

 بدهی‌ها کمر بیمارستان‌ها را خم کرده است
سروش در ادامه با گلایه از بدهی بیمه‌ها گفت: قبل از اینکه تعرفه‌ها پایین بود و خدمت برای بیمارستانها سود زیادی نداشت اما الان هم که تعرفه‌ها تغییر کرده دست به بدهی بیمه‌ها خوب شده بسیاری از خدمات ما را نادیده می‌گیرند.

دکتر احمدی مدیر عامل بیمارستان لاله نیز با اشاره به موضوع بدهی می‌گوید: بدهی کمر بیمارستانها را خم می‌کند، همین چند وقت پیش یکی از متخصصان زنان ما به من مراجعه کرد و گفت هزینه سزارینی که انجام داده به طور کلی شامل بدهی شده و پزشک هیچ هزینه‌ای دریافت نکرده است.

احمدی در خصوص طلب بیمارستان لاله از بیمارستانها با اشاره به اینکه هنوز درگیر تسویه بدهی بیمه‌ها از سال 90 تا 92، 500 میلیون بدهی هنوز از طرف بیمه‌ها پرداخت نشده و باقی بدهی هم 5 ماهی هست که تاخیر دارد و از ابتدای سال 94 تا الان حدود 10 میلیارد طلب بیمارستان هنوز پرداخت نشده است.

کم نیستند بیمارستانهایی مثل لاله  که پرونده طلب آنها از بیمه‌ها یک وجب خاک رویشان نشسته است. انگار قصه‌ی پر غصه‌ی بدهی بیمه‌ها به بیمارستانها قصد تمام شدن ندارد.

مدیر عامل بیمارستان لاله پرونده‌ی بدهی‌هایی را به ما نشان می‌دهد که در آن پزشک بعد از دو سال که عمل جراحی را روی بیمار انجام داده هنوز هیچ مبلغی به ازای خدمتش دریافت نکرده و احمدی همین مسئله را تهدید بزرگی برای ادامه همکاری پزشکان با بیمارستان می‌داند و می‌گوید پزشکان می‌گویند ما دیگر با بیمه عمل نمی‌کنیم.

به سراغ بیمارستان خصوصی دیگری هم رفتیم
دکتر شیبانی مدیر عامل بیمارستان مهر نیز دل پری از بیمه‌ها داشت.وی می‌گوید: شش میلیارد تومان طلب بیمارستان هنوز بعد از چند ماه وصول نشده و همین مسئله ما را در خدمات بیمارستانها و تامین هزینه‌های پرسنل با مشکل روبرو کرده و باعث شده با برخی بیمه‌ها لغو قرار داد داشته باشیم.

پای صحبت پر تردد ترین بیمارستان سوانح سوختگی پایتخت هم نشستیم. دکتر ده مردی رئیس بیمارستان مطهری هم از بدهی شش میلیاردی بیمه‌ها به بیمارستان گفت و تاخیری که بیمه‌های پایه در پرداخت هزینه‌ها به این بیمارستانها دارند.

اما به سراغ شرکت‌های بیمه که می‌رویم به سرنخ‌های جدیدی می‌رسیم
 دکتر نور بخش رئیس بیمه تامین اجتماعی با اشاره به اینکه تامین اجتماعی در پرداخت بدهی مستمری‌ها حتی یک روز هم تاخیر ندارد، در مورد بدهی به مراکز درمانی نیز گفت: تاخیر بدهی تامین اجتماعی به بیمارستانها امری طبیعی است و تا سه چهار ماه تاخیر این بدهی کاملا طبیعی است.

از طرفی پیگیر این موضوع از تنها بیمه تکمیلی دولتی یعنی بیمه آتیه سازان حافظ هم شدیم که دکتر قزوینیان معاون خدمات سلامت این شرکت نیز با اشاره به اینکه فرآیند پرداخت‌های این شرکت به بیمارستانها روند کاملا طبیعی خود را طی می‌کند، گفت: اگر گاهی تاخیری در پرداخت بدهی به بیمارستانها رخ می‌دهد به دلیل بد حسابی و بد قولی بیمه‌ گزاران است.

شاید نمونه این صحبت‌های دکتر قزوینیان بدهی 400 میلیاردی بیمه گزاری مثل وزارت آموزش و پرورش به شرکت بیمه قبلی است و جالب تر اینکه هنوز با شرکت بیمه قبلی تسویه حساب نکرده با شرکت بیمه جدید قرار داد بسته و جای بسی تامل اینکه به این شرکت بیمه جدید نیز بدهکار است.

دکتر حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی می‌گوید: در انتهای سال 93 از مجموع هشت هزار و 373 میلیارد تومان سندی که بیمارستانهای وزارت بهداشت برای اسناد مربوط به سال 93 تحویل بیمه‌ها دادند، فقط 5 هزار و 23 میلیارد را دریافت کرده‌اند که این رقم معادل 60 درصد طلب آنها از بیمه‌ها بوده است و همچنان رقمی معادل سه هزار و 350 میلیارد تومان از بیمه‌ها طلبکارند.

مسئولین وزارت بهداشت از بیمه‌ها انتظار دارند به موضوع به روز بودن هزینه‌های بیمارستانها توجه کنند و چراکه تاخیر در تامین به موقع مطالبات بیمارستانها روند کار آنها را با مشکل مواجه می‌کند.

حریرچی معتقد است، خط قرمز وزارت بهداشت عدم افزایش پرداخت از جیب مردم در تامین هزینه‌های درمان است و هرگز با وجود تمامی فشارها و کمبودها وزارت بهداشت برای جبران هزینه‌ها به سراغ مردم نخواهد رفت و براساس برنامه‌های صورت گرفته تلاش می‌شود شرایط هرگز به قبل از اجرای طرح تحول سلامت که عمده پرداختی از  جیب مردم بود باز نگردد....

حالا میان این سه ضلعی که بیمارستانها، بیمه‌ها و بیمه‌ گزارها تشکیل داده‌اند این بیمه شده است که ضرر می‌کند اینطور که پیش می‌رود کم کم دفترچه‌های بیمه به جای دوای درد بیمه‌ها به دفترچه یادداشت تبدیل می‌شوند.


گزارش از نسرین  گودرزی




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار