داوود رضایی منش دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران، تصریح کرد: استعمال دخانیات به ویژه سیگار، مصرف زیاد چربی و بالا رفتن سطح کلسترول و تری گلیسرید خون، ورزش نکردن و نداشتن تحرک و فعالیت مناسب بدنی،اضافه وزن و چاقی، استرس های روزمره و سایر فشارهای روحی و روانی، آلودگی هوا و برخی دیگر از عوامل مشابه، از مهمترین دلایل گسترش بیماریهای مزمن بوده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد گسترش موارد ابتلا و افزایش میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای مزمن و غیر واگیر بودهایم، افزود: بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها از انواع بسیار مهم بیماریهای مزمن هستند که به نحو خیره کنندهای در حال شیوع و بروز هستند.
رضایی منش تاکید کرد: در بسیاری از مناطق جهان حدود نیمی از موارد مرگ و میر و حتی بیش از این میزان، ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان است که این موضوع نشان دهنده اهمیت بیماریهای مزمن و لزوم پیشگیری از آن است.
وی تصریح کرد: با وجود گسترش بیماریهای مزمن و عوارض بالای جانی و مالی این بیماریها در جامعه، اما همچنان اقدام خاصی در جهت پیشگیری از بیماریهای مزمن و غیر عفونی صورت نمیگیرد.
رضایی منش گفت: البته عدم اقدام جدی در جهت پیشگیری از بیماریهای مزمن، هم از جانب مردم است و هم از جانب مسئولان بهداشتی و درمانی و در هر حالت باید گفت که بیماریهای مزمن در سایه غفلت مردم ومسئولان حوزه سلامت، روز به روز در حال گسترش هستند.
وی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت، بیماریهای کلیوی، کبدی، مغزی و عصبی از مهمترین بیماریهای مزمنی هستند که باید با پیشگیری و کنترل آنها اقدام جدی صورت گیرد، یادآور شد: باید برنامه ریزیهای مناسبی صورت گیرد که بتوان آگاهی مردم را در خصوص لزوم پیشگیری از بیماریهای مزمن و خطرات حتمی این بیماری ارتقا داد ومردم نیز باید عزم و اراده بیشتری داشته و بیماریهای مزمن را جدی بگیرند.
رضایی منش خاطرنشان کرد: پرهیز از فشارهای روحی و روانی، اصلاح عادات غذایی، پرهیز از استعمال سیگار، قلیان و سایر مواد دخانی، جلوگیری از چاقی و اضافه وزن، ورزش منظم و کنترل منظم چربی، قند و فشار خون از مهمترین راهکارها جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای مزمن است.
انتهای پیام/