حتی پس از نجات از غرق شدن در دریا، افراد به شدت در معرض خطر مرگ به خاطر یک پدیده پزشکی رایج و بسیار مرگبار قرار دارند و باید تا مدتی تحت نظر باقی بمانند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان به افرادی که در حین شنا دچار غرق شدگی شده‌اند و نجات پیدا کرده‌اند، هشدار می‌دهند که تا 48 ساعت امکان دارد این افراد دچار خطر مرگ شوند.

گفتنی است، غرق شدگی خشک به وضعیتی گفته می‌شود که فرد غرق شده زنده از آب خارج می‌شود اما به دلیل استنشاق و نوشیدن مقدار زیادی آب، ریه‌های او پر از آب شده، دچار التهاب هستند و نمی‌توانند به درستی اکسیژن را به بدن رسانده و دی اکسید کربن را از بدن خارج کنند.
در اثر این وضعیت فرد دچار سکته قلبی و مرگ می‌شود.

کارشناسان بر این اساس هشدار می‌دهند افراد ناآشنا به فنون شنا هرگز در آب‌های عمیق شنا نکنند، والدین نظارت بسیار شدیدی بر شنای کودکان خود داشته باشند و همینطور در صورت استنشاق مقدار زیادی آب و یا بروز غرق شدگی منجر به نجات  تا 48 ساعت فرد تحت کنترل و نظارت پزشکی و نیز اطرافیان خود به حالت اورژانسی قرار داشته باشد.

علاوه بر التهاب دیواره ریه، آب وارد شده به بدن در صورتی که آلوده باشد نیز می‌تواند خطرات جدی برای سلامت فرد ایجاد کند.

کارشناسان توصیه می‌کنند در بازه 48ساعت پس از نجات از غرق شدگی علائم تنفسی فرد کنترل شود.

این کار از طریق گوش دادن به صدای قفسه سینه فرد یا عکسبرداری اشعه ایکس از ریه و مشاهده وجود آب اضافی در بافت‌های ریه نیز امکان پذیر است.

همه ساله عده زیادی از افراد به دلیل ناآشنایی به فنون شنا و یا عدم آشنایی با موقعیت جغرافیایی و وضعیت عمق آب بویژه در آب‌های ناآشنا در سراسر جهان جان خود را از دست می‌دهند.

در این موارد ورود آب به ریه‌ها و عدم توانایی ریه برای انتقال اکسیژن به بدن و خارج کردن دی اکسید کربن و همینطور ترس و بروز سکته قلبی مسبب مرگ می‌شود.

همچنین عده دیگری نیز که نجات پیدا می‌کنند به دلیل عدم آگاهی از وارد شدن آب به ریه آنها ساعاتی پس از نجات به طور ناگهانی جان خود را از دست می‌دهند.


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار