استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: غلاف تخمه‌ اسفرزه به طور مستقیم باعث چربی سوزی نمی‌شود و در واقع این دانه‌های کوچک باعث کاهش میزان چربی‌های جذب‌شده توسط بدن می‌شوندو ه خاطر اینکه می‌توانند مواد غذایی مصرف‌شده را خیلی زود از بدن خارج کنند، در نتیجه بدن زمان کمی برای جذب چربی بیشتر خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛  سعیده علیزاده افزود: بخش مورد استفاده این گیاه دانه‌های رسیده آن است.

وی تصریح کرد: مواد غذایی سرشار از فیبرهای غذایی به کاهش میزان قند خون و انسولین دیابتی‌ها کمک می‌کند و از آنجایی که غلاف اسفرزه نیز سرشار از فیبرهای غذایی است مصرف آن برای کاهش قند خون و انسولین توصیه می‌شود.

علیزاده  ادامه داد: گیاه دارویی اسفرزه دارای طبع سرد و تر است و این خاصیت باعث می شود که برای برطرف کردن تب و از بین بردن حرارت بدن و تشنگی کاربرد زیادی داشته باشد.

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: مهم ترین اثر اسفرزه رفع یبوست است که برای این منظور باید روزی دو بار، ۱۰ گرم را در استکان ریخته با آب مخلوط کرده و بلافاصله میل کنند.

وی افزود: میزان بالای فیبرهای غذایی روی میزان کلسترول خون نیز تأثیر گذاشته و باعث کاهش آن می‌شود و در نتیجه اسفرزه نیز می‌تواند کلسترول بد خون را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش دهد.

علیزاده تاکید کرد: اسفرزه منجر به کاهش جذب برخی مواد معدنی و ویتامین ها، گلیکوزید های قلبی، مشتقات کومارینی، نیتروفورانتوئین و کاربامازپین می شود، همچنین به علت تداخل با جذب سایر داروها، باید از مصرف اسفرزه تا دو ساعت پس از استفاده از هر داروی دیگری خودداری کرد، به علاوه به دلیل دارا بودن قند و سدیم باید در افراد دیابتی و افرادی که محدودیت مصرف سدیم دارند با احتیاط استفاده شود.
انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.