به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان از شهر که فاصله میگیری کمی آن طرفتر از خانه های مدرن و برجهای بلند، شاید پای کوه یا جایی آن سوتر از کویر خانههایی که هنوز هم سادگی و دوری از دغدغه زندگی شهر را در خود دارند، جایی که اسمش روستا است، ساکنین این خانه ها تضاد طبقاتی را در نوع زندگی با شهر میپذیرند و با آن کنار میآیند اما با یک موضوع نمیتوانند کنار بیایند، آن هم سلامت است.
دفترچههای بیمهشان را که نگاه بکنی جز چند قرص و شربت تب و سرما خوردگی مهر پزشک را پای نسخهی بزرگتری نمیبینی. روستائیانی که بیهیچ ادعایی فقط بعد از شروع اجرای طرح تحول امید داشتند که حداقل دفترچههای روستائیشان را بیهیچ حرف و حدیثی روی میز پزشکان بگذارند.
فرقی نمیکند زن و مرد، پیر و جوان . . . سری که به مراکز درمانی شهرها بزنی صدای گلایهی تک تکشان به گوش میرسد.
میگویند هیچ بیمارستان و مرکز درمانی دفترچه شان را قبول نمیکند.
به یکی از بیمارستانهای تهران رفتم و با برخی از بیمارانی که برای درمان به پایتخت آمده بودند صحبت کردم، مادری که از کیلومترها آن طرف تر از یکی روستاهای همدان به تهران آمده بود، گفت: هیچ جا دفترچه ما را قبول نمیکنند و همه هزینههایمان آزاد است. الان هم که به تهران آمده ایم حتی دفترچهها را همراه خود نیاوردهایم و نه فقط درتهران حتی در شهر خودمان هم داروهایمان را بیمه پوشش نمیدهد به جز داروهای معمولی.
بیمه همگانی خدمات درمانی، یکی از نیازهای اساسی جامعه و از اهداف توسعه ملی و برقراری عدالت است.
سازمان بیمه خدمات درمانی در تاریخ74/7/1برای اجرای قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور آغاز به کار کرد که بر اساس آن ارائه خدمات درمانی به روستائیان از طریق شبکههای بهداشتی، درمانی و سیستم ارجاع بوده و منابع مالی بیمه خدمات درمانی روستائیان از محل حق بیمه سرانه و کمک های مستقیم دولت تامین میشود اما این روزها گویا امکانات درمانی در نقاط روستایی بسیار اندک است و بخش قابل توجهی از مراجعات و هزینه درمان روستائیان خارج از نظام بیمه درمان تحقق یافته است.
دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که خود نیز دل پری از تفاوت بیمه روستایی و شهر دارد، میگوید: الان که همه مردم ایران زیر پوشش بیمه قرار گرفتهاند، این تفاوت بین بیمه روستائیان و بیمه سلامت ایرانیان بیشتر خودنمایی میکند.
وی با اشاره به اینکه کسانی که بیمه سلامت ایرانیان را دارند، وضعیت بهتری را دارند، افزود: چند روز پیش با رئیس بیمه سلامت ایرانیان صحبت میکردم و امیدوارم این تفاوت و اختلاف از بین برود چرا که این مسئله مطالبه جدی ماست و معتقدیم همه مردم از یک حمایت باید برخوردار باشند و امیدواریم که این اتفاق بیافتد.
به نظر می رسد قانون بیمه همگانی خدمات درمانی نیاز به تغییرات اساسی دارد. شاید سازمان بیمه خدمات درمانی نیازمند توجه بیشتر دولت و تخصیص حق سرانه بالاتر برای روستائیان است.
در مجموع اجرای طرح ساماندهی بیمه درمانی روستائیان گرچه حرکتی مثبت و امیدوارانه است اما چنین به نظر میرسد که تلاشهای بیوقفه این سازمان هنوز تا رسیدن کامل به اهداف تعیین شده راه درازی در پیش دارد.
گزارش از نسرین گودرزی
انتهای پیام/