سونامی بیماری های غیر واگیر دار باعث ایجاد آسیبهای فراوانی میشود، یکی از عوامل شیوع این بیماریها سبک نادرست تغذیه است که خود یکی از عوامل بیماری زا محسوب میشود اما زمانی که به جای رعایت تنوع و تناسب در مواد غذایی ای که مصرف میکنند به مصرف فست و فودها روی میآورند طبیعی است که بیماریهایی غیر واگیر دار در سطح جهان افزایش یافته و میزان مبتلایان به سرطان زیاد خواهد شد.
رشد آرام سرطان معده به مرور زمان
سرطان معده ناشی از رشد خارج از کنترل سلول های بدخیم در معده است، این سرطان طی سایبان به مرور رشد میکند ولی قبل از آن تغییراتی در لایههای معده ایجاد میشود.
متاسفانه در مراحل ابتدایی علائم چندانی دیده نمیشود و شاید به همین دلیل سرطان معده در مراحل ابتدایی به سختی تشخیص داده میشود. سرطان معده در سنین بالاتر از 50 سال به شدت افزایش می یابد.
کاهش 25 درصدی مرگ ایرانیان از بیماریهای غیر واگیر دار
با وجود افزایش بیماریهای غیر واگیر دار در سطح کشور وزیر بهداشت از وجود سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر خبر میدهد که میتواند طی 10 سال آینده 25 درصد از مرگ ایرانیان را به دلیل این بیماریها کاهش دهد.
شیوع بیماری های غیر واگیر دار در سطح جهان
با توسعه شهر نشینی و پیشرفت صنعت و زندگی ماشینی شیوع بیماریهای غیر واگیر دار رو به افزایش میباشد . 59 درصد کل مرگهای دنیا و 46 درصد بیماریها ناشی از بیماری های غیر واگیر دار میباشد که مسئول 70 درصد هزینههای پزشکی هستند.
یکی از بیماریهای غیر واگیردار سرطان معده میباشد که در مراحل بیشتر بروز میکند و رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
عوامل افزایش دهنده خطر
سرطان معده در سایر کشورهای جهان ممکن است شیوع بالاتری داشته باشد البته در سالهای اخیر به علت استفاده از یخچال و استفاده کمتر از نمک برای نگهداری غذاها احتمال ابتلا به سرطان معده کاهش یافته است.
باید توجه داشت وجود عوامل خطر همواره به معنی ابتلا به بیماری نیست و تنها شرایط را برای ابتلا به بیماری بیشتر میکند.
رژیمهای غذایی، شامل غذاهای دودی گوشتی، ترشی ها و غذاهای محتوی نشاسته بالا و فیبر پایین خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.و همچنین افراد باید در کشیدن سیگار و مصرف الکل توجه کافی را داشته باشند.
با این روش ها سرطان را تشخیص دهید
آندوسکوپی و رادیوگرافی معده از راههای تشخیص سرطان معده می باشد، در زخمهای معده احتمال سرطانی شدن وجود دارد، از این رو چنانچه زخم معدهای پس از سه ماه دارو درمانی به درمان پاسخ ندهد اندیکاسیونی برای جراحی معده است. افراد باید با کوچکترین علامت در تغییر وضعیت مزاج، دفع، بیاشتهایی، تهوع و کاهش وزن برای بررسیهای بیشتر به پزشک متخصص مراجعه کنند.
سرطان معده در چه افرادی دیده می شود و تاثیر ژنتیک
سرطان معده بیشتر در افراد میانسال و مسن دیده می شود و در آقایان بیشتر از خانمها رخ میدهد .
زمینه ژنتیک میتواند سبب ایجاد سرطان در افراد جوان و میانسال باشد، این سرطان ممکن است همراه سرطانهایی مانند سرطانکلیه، مغز، پوست نیز دیده می شود.
چهارمین علت مرگ و میر در ایران
امیر حسین فقیهی فوق تخصص گوارش در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران میگوید: سرطان معده چهارمین علت شایع مرگ و میر در ایران است و در آقایان نسبت به خانمها شایع تر است و در مناطق مختلف ایران و به ویژه در شمال ایران ممکن است وجود داشته باشد. عوامل سرطان معده شامل ارث که ممکن است در آن دخالت داشته باشد و برخی از عوامل نظیر هیدروکسی فیبری میکروبی در معده است که می تواند در ایجاد سرطان معده دخالت داشته باشد.
عوامل غذایی را در بروز سرطان معده جدی بگیرید
وی میگوید همچنین عوامل غذایی نظیر غذاهایی که مانده باشد و فاسد شده باشند، میوههای گندیده، غذاهای سوخته، الکل تمام این موارد باعث سرطان معده می شود.
فقیهی خاطر نشان کرد: شخص در ابتدا ممکن است علائم خفیف داشته باشد و چیزی را متوجه نشود و بعد از آن با یک دل درد ساده شروع شده ، کاهش وزن پیدا کرده و با غذا خوردن مشکلات او بیشتر شود.
با تشخیص به موقع از بروز سرطان جلوگیری کنید
وی میگوید: اگر شخص پیگیر نباشد مشکلات او بیشتر می شود. توصیهای که ما به این اشخاص داریم این است افرادی که علائم هشدار دهنده را دارند مثلا سن بالای 50 سال را دارند، دلدردهای پایدار در معده دارند که با غذا خوردن بدتر میشود، استفراغ مکرر به ویژه استفراغ خونی و یا خونریزی گوارشی پیدا میکنند یا سابقه سرطان معده در بستگان نزدیک دارند باید تحت آندوسکوپی قرار بگیرند.
گزارش از هدیه عباسقلی
انتهای پیام/