به گزارش
خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "سیدمحمد طباطبایی" کارشناس مسائل سیاست خارجی امشب 7 مرداد در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی رفت و آمد هیأت های اقتصادی اروپایی پرداخت.
با افزایش سفر هیأت های اروپایی احتمال پوشانده شدن نقاط ضعف برجام بالا میرود
"احمد توکلی" نماینده مجلس شورای اسلامی طی گفتگوی تلفی در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه مبنی بر این که سفرهای هیأت های اروپایی به کشور چه نتایجی به دنبال دارد گفت: نفس این سفرها از نظر سیاسی حائز اهمیت است لذا برجام و قطعنامه نقاط ضعفی دارد که اگر این سفرها زیاد شود احتمال پوشانده شدن نقطه ضعفها بالا میرود.
وی با اشاره به این که کشورهای اروپایی منافع خود را برای خروج از رکود تعقیب میکنند اظهار داشت: آنها میل دارند تا به سمت صادرات کالاهای مصرفی پیش بروند.
توکلی با اشاره به این که باید سعی کنیم ارزش افزوده طولانی مدتی را برای خود خلق کنیم گفت: ما باید عزت خود را حفظ کنیم زیرا سفر هیأت های اروپایی ما به ازای اقتصادی پیدا میکند
حمید رضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به این که کار کردن با دنیا نیازمند انتخابهای متعدد است گفت:نفس این سفرها موضوعیت دارد.
وی با اشاره به این که هیأت های خارجی به دنبال منافع خود هستند بیان کرد: ما هم نیز باید منافع خود را تعقیب کنیم.
کشورهای خارجی به دنبال فتح بازارهای جدید از جمله بازار ایران هستندسید محمد طباطبایی در ابتدای برنامه در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه مبنی بر این که رقابت کشورهای خارجی برای سفر به ایران را چگونه ارزیابی میکنید گفت: تکاپو و تلاش کشورهای خارجی بر اساس منافع ملی خودشان طراحی شده است زیرا منافع ملی دولتهای اروپایی در منافع اقتصادیشان دیده میشود.
وی با اشاره به این که دولتهای اروپایی هنوز در بحران اقتصادی به سر میبرند بیان کرد: رکود بزرگ اقتصادی آنها سبب شده که بسیاری از شرکتها و کمپانیها نیمه فعال و یا تعطیل شوند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به این که کشورهای اروپایی و خارجی به دنبال فتح بازارهای جدید از جمله بازار ایران هستند خاطر نشان کرد: آنها بر اساس الویت های خود عمل میکنند.
فرانسه از بحران اقتصادی عبور نکرده استسید محمد طباطبایی با اشاره به این که فرانسه همچنان نتوانسته از بحران اقتصادیاش عبور کند افزود: آنها بر اساس گسترش بازارهای تجاری به دنبال بیرون کردن بحرانهای اقتصادیشان هستند.
وی با اشاره به این که فرانسویها به دنبال خارج شدن از رکود اقتصادی هستند بیان کرد: فرانسه بر اساس نیازها و الویت های خود میخواهد سرمایه گذاری کند.
سفر هیأت های اروپایی سبب افزایش تحرک دیپلماتیک میشود
آصفی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: ما با اروپا در گذشته دو دور مذاکرات عجیب و غریب داشتیم که یک دور از این مذاکرات، مذاکرات انتقادی بود که در حال حاضر به مذاکرات جامع و فراگیر تبدیل شد که این خود قدمی رو به جلو است و در حال حاضر نیز سطح گفتگوها بالا میرود.
وی با بیان این که سفر هیأت های اروپایی به ایران تحرک دیپلماتیکمان را بیشتر میکند با اشاره به توافق وین گفت: برجام نقاط ضعف و قوتی وجود دارد ولی برجام را باید کلان دید ضمن این که باید یادمان باید که وقتی انتخابها بیشتر میشود در دنیا میتوانیم مطرحتر باشیم.
محمد طباطبایی کارشناس مسائل بینالملل نیز با بیان این که گسترش روابط در حوزه های اقتصادی و تجاری میان ما و هیأت های اروپایی یک ارتباط و نیاز دو سویه است گفت: به اعتقاد بنده ما باید در حال حاضر سه مقطع را از یکدیگر مجزا کنیم که یکی مقطع پسابرجام ، دیگری مقطع پسا نهایی شدن توافق نامه و سومین مقطع نیز مقطع پساتحریم است که در هر یک از این مقاطع ما باید رفتار سیاسی متناسبی داشته باشیم.
در مقطع پسا برجام نباید رفتار هیجانی و ذوق زده داشته باشیم
وی با بیان این که ما در حال حاضر در مقطع پسابرجام به سر میبریم گفت: در این مقطع شاهد هستیم که هیأت های اروپایی چه شتابی برای حضور در ایران گرفتند و نوعی رقابت برای حضور آنها در ایران ایجاد شده که بنده معتقدم ما نباید در این مقطع به شتاب زده عمل کنیم و رفتار هیجانی و ذوق زده داشته باشیم.
در رابطه با کشورهای اروپایی باید مناعت طبع خود را حفظ کنیم
توکلی نیز درباره اظهارات طباطبایی با بیان این که ما در این مقطع هیجان زده و ذوق زده رفتار کردیم گفت: برخوردهای سیاسی، آثار اقتصادی دارد اگر آنها اظهار نیاز از ما نشنوند و مناعت طبع از ما ببینند قطعاً با شرایط بهتری با ما معامله خواهند کرد.
در ادامه گفتگوی ویژه خبری امشب آصفی سخنگوی اسبق وزارت خارجه مان نیز با بیان این که قبول دارم که شاید یک مقدار میتوانستیم سنجیده تر برخورد کنیم گفت : ایرانیها مهمان نواز هستند ولی ممکن است این مهمان نوازی ایرانیان باعث سوء برداشت هیأت های اروپایی شود.
وی اظهار داشت: اگر بنده میخواستم ملاقاتها تنظیم کنم ملاقاتها این قدر متعدد تنظیم نمیکردم ضمن این که سفر فابیوس به تهران باعث ناراحت شدن خیلی از کشورها از جمله رژیم صهیونیستی و عربستان شد چرا که آنها احساس میکنند روابط ما با کشورهای دیگر به حال طبیعی خود برمی گردد
در پایان این برنامه طباطبایی کارشناس سیاست خارجی مجدداً تاکید کرد: برای این که منافع ملیمان تأمین شود نباید شتاب زده و هیجان زده عمل کنیم.
انتهای پیام/