مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت بر ضرورت ايجاد بخش های بستری ويژه سالمندان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دكتر محمد اسماعیل مطلق افزود: در اين بند «فرهنگ‌ سازی برای احترام و تكريم سالمندان و ايجاد شرايط لازم برای تامين سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پيش‌ بينی ساز و كار لازم براي بهره‌مندي از تجارب و توانمندي‌هاي سالمندان در عرصه‌های مناسب» مورد تاكيد قرار گرفته است.

وی با بيان اينكه در تكريم سالمندان ما دستگاه همكار هستيم و با وزارتخانه‌های تعاون، كار و رفاه اجتماعي، فرهنگ و ارشاد اسلامی همكاري و سازمان صدا و سيما تعامل مي‌نماييم گفت: در بحث سلامت سالمندان ما دستگاه اصلي هستيم.

مطلق گفت: بايد براي تكريم سالمندان با همكاري سازمان‌هاي مرتبط به گونه‌اي تعامل نماييم كه سالمندان در منزل بمانند و تكريم شوند.

ضرورت ايجاد بخش‌های بستري ويژه سالمندان

وی، موضوع ارتقاي سلامت سلامندان را در برنامه ششم مورد اشاره قرار داد و گفت: بايد مراقبت هایی را در خانه‌ها به سالمندان ارائه دهيم چون خيلي از سالمندان توان بيرون آمدن از منزل را ندارند تا خدمات مورد نياز را دريافت كنند.

مطلق با اشاره به نبود بخش بستري سالمندان در كشور گفت: شايد فقط یک يا دو بخش بستری سالمندان در كشور وجود دارد در حالی كه سالمندان در سراسر كشور هستند و بخش های بستری ويژه سالمندان را بايد در همه جاي كشور ايجاد كنيم.

وی گفت: در حال حاضر ۳۴ درصد تخت‌های بستری كشور سالمندان هستند و سالمندان ممكن است در بخش های داخلی، اورولوژي و ساير بخش‌ها بستري شوند و به طور مشخص بخش ويژه سالمندان در كشور وجود ندارد.

مطلق ادامه داد: می خواهيم قشر سالمند را سالم نگه داريم تا آنها بتوانند در مراقبت از كودكان در منزل با خانواده همكاري نمايند.

وی افزود: با حضور سالمندان در منزل و تكريم آنان اتفاقاتي در منزل مي‌افتد كه علاوه بر كمك به خانواده‌ها، سالمندان از جنبه كدخدامنشي و ريش سفيدي در رفع اختلافات اعضاي خانواده نيز كمك كننده خواهند بود.

برنامه ریزی برای كاهش مرگ در گروه سني ۳۰ تا ۷۰ سال

مطلق كاهش مرگ و مير در نوجوانان، جوانان و ميانسالان را مورد تاكيد قرار داد و گفت: مراقبت از نوجوان و جوان ميانسال و كاهش مرگ در ميان اين گروه‌ها، از جمله ديگر سياست‌هاي بند ششم است كه به خصوص كاهش مرگ در گروه سني ۳۰ تا ۷۰ سال را در اولويت قرار داديم.

وي يادآور شد: ترويج شيوه سبك زندگي ايراني اسلامي را نيز در دستور كار قرار داديم.

آموزش سبک زندگی سالم

مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در مورد بند ۵ سياست‌هاي كلي جمعيت ابلاغي مقام معظم رهبري كه درخصوص ترويج و نهادينه‌سازي سبك زندگي اسلامي ايراني و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی است، گفت: سال گذشته در قالب آموزش‌های سبک زندگی سالم ۲۰۰ هزار دانشجوی پزشكي را به عنوان سفيران سلامت با مشاركت معاونت‌های فرهنگي و دانشجويي و بهداشتي از طريق برگزاری كارگاه‌های آموزشي و ارائه كتاب و CD آموزش داديم.

وي همچنين برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي درخصوص توانمندسازي جوانان درخصوص شيوه زندگي سالم در ۱۵ دانشگاه علوم پزشكي را از ديگر اقدامات اداره سلامت جوانان در راستاي اجرايي نمودن بند ۵ سياست های كلی جمعيت عنوان كرد و افزود : در راستای بند ۲ سیاست های جمعیتی ، اقداماتی از جمله برگزاری کارگاه های تربیت مربی در دانشگاه های علوم پزشکی ، تهیه پیام های آموزشی ، تدوین محتوی آموزشی خود مراقبتی جوانان با توجه به نیازسنجی آموزشی ادغام بسته خدمت سلامت جوانان در حاشیه شهرها انجام شده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه به تشريح برنامه‌هاي اداره ميانسالان وزارت بهداشت در راستاي اجراي بند ۶ سياست‌هاي كلي سلامت مبني بر اميد به زندگي و سلامت جامعه پرداخت و گفت: در اين اداره براي جمعيت ۳۰ تا ۵۹ كشور سال برنامه‌هايي مراقبتي ارائه مي‌دهيم.

مطلق گفت: براي سلامت باروری زنان و مردان برنامه‌هايي را در قالب مراقبت‌هاي ادغام يافته در مراكز بهداشتي درماني اجرا مي‌كنيم به نحوي كه براي خانم‌هاي بالاي ۵۰ سال حتماً توصيه به ماموگرافي مي‌كنيم و خانم‌هاي ۴۰ تا ۵۰ سال كه عامل خطر داشته باشند حتماً بايد يك ماموگرافي زمينه‌اي داشته باشند.

وی به موضوع «سلامت عمومی» در برنامه مراقبت‌های ادغام يافته اشاره كرد و گفت: اين مراقبت‌ها شامل سلامت جسم و روان مي‌شود و در اين حوزه به موضوع بيماري‌ها مي‌پردازيم.

مطلق در توضيح گفت: ابتدا سوابق بيماري و علائم بيماري پرسيده مي‌شود و جواب آزمايشات و يا احياناً راديولوژي‌هاي انجام شده از بيمار سوال مي‌شود و براي عوامل خطر بيماري‌هاي قلبي – عروقي چند آزمايش برای آنها انجام مي‌دهيم ضمن اين كه فشارخون اين افراد نيز گرفته مي‌شود و در مجموع جمع‌بندي از وضعيت سلامت عمومي انجام مي‌دهيم و براساس آن افراد را مورد مراقبت ماهانه يا سه ماه يك بار قرار می دهيم.‌

مطلق برنامه خود ارزيابي سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: هدف از اجراي اين برنامه توانمندسازي زنان و مردان است تا خودشان بتوانند مراقبت اوليه را از خود داشته باشند و اين موضوع باعث صرفه‌جويي در وقت ارائه دهنده خدمت و نيز در عين حال توانمندسازي افراد مي‌شود كه اگر نيازي بود براي دريافت خدمات مراجعه نمايد.

وي گفت: در اين برنامه به افراد آموزش مي‌دهيم كه شيوه زندگي خود را ارزيابي كنند بتوانند وزن خود را كنترل و يا چه موقع به پزشک مراجعه نمایند فشارخون خود را را بررسي نمايند و اگر دچار فشارخون بالا بودند بدانند كه بايد چه اقداماتي را انجام دهند و در برنامه‌هاي خود ارزيابي به آنها آموزش مي‌دهيم كه نحوه تغذيه آنها بايد به چه صورتي باشد.

مطلق از راه‌اندازي سايت خود ارزيابي سلامت خبر داد و گفت: اين سايت به نشانی mwselfcare.behdasht.gov.ir به مردم و دانشگاه‌های علوم پزشكي معرفي شده است.

وی در ادامه به تهيه اپ موبايل با عنوان «خود ارزياب سلامت» اشاره كرد و گفت: برنامه آن از روي بازار دانلود مي‌شود و فرد مي‌تواند فرم ارزيابي‌هاي مربوط به خود را تكميل كند و به عنوان يك شناسنامه هميشه همراه خود داشته باشد.

مطلق همچنين برگزاری هفته ملي سلامت زنان در هفته آخر مهرماه و نيز هفته ملي سلامت مردان در هفته اول اسفند را از ديگر برنامه‌های اداره ميانسالان عنوان كرد و گفت: در اين كمپين‌ها يك روز به سلامت باروری، فرزندآوری و فرزندپروری پرداخته می شود و دانشگاه‌های علوم پزشكي خدمات رايگان را به مراجعه‌كنندگان ارائه می دهند.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار