به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ولی الله افخمی راد رئیس سازمان توسعه تجارت امروز در نشست مشترک هیئتهای تجاری و صنعتی ایران و ژاپن با اشاره به مهترین وظایف توسعه تجارت گفت: توسعه روابط با کشورهای مختلف و نیز برنامه ریزی برای تنظیم مقررات و قوانین، تعرفهها و اجازه ورود کالا و مواد اولیه و ماشین آلات در این سازمان انجام میشود.
وی افزود: شرایط کنونی ایران با گذشته بسیار متفاوت است و در این مدت تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی با تکیه بر توان داخلی تلاش کردند کالا و خدمات مورد نیاز را یا با تولید و یا از سایر کشورهای تامین نمایند.
وی با اشاره به حجم تجارت ایران و ژاپن گفت: متاسفانه تجارت ایران و ژاپن در سالهای گذشته کاهش یافته و در بخشهای غیر نفتی به کمتر از 10 درصد رسیده است که این میزان حجم تجارتی پاسخگوی نیازهای دو کشور نیست و باید اقدام به افزایش تجارت نماییم.
وی ادامه داد: ما آمادگی کامل به سرمایه گذاری مشترک داریم به خصوص در رشتههایی که دارای مزیت هستند مانند نفت گاز و پتروشیمی و صنایع معدنی و نیز خودرو و فناوریهای نو و نانو از جمله این موارد هستند.
افخمی راد در ادامه صحبتهای خود با اشاره به سفر هیئت 60 نفره ژاپنی و 20 شرکت بزرگ به ایران گفت: هدف این هیئتهای تجاری از سفر به ایران ارزیابی و بررسی مسائل در زمینه سرمایه گذاریهای مشترک با ایران است.
به گفته معاون وزیر صنعت در طی این سفر توضیحاتی در رابطه با اینکه ایران در سالهای تحریم از تلاش دست برنداشته و فعالیتهای خود را ادامه داده و پیشترفتهایی کرده است ارائه شد.
وی با اشاره به زمینههای مشترک سرمایه گذاری گفت: امکان سرمایه گذاری در زمینههای نفت، گاز، معدن، راه آهن و بنادر وجود دارد.
معاون وزیر صنعت تصریح کرد: در سالهای گذشته حجم مبادلات تجاری ایران و ژاپن نزریک به 2.5 میلیارد دلار بود که متاسفانه این رقم در سالهای گذشته کاهش یافت و به رقم 240میلیون دلار رسید که بخش عمدهای از رقم مربوط به واردات کالا به ژاپن بوده که این رقم نیز کاهش یافت.
افخمی راد تاکید کرد: هدف سفر هیئتهای خارجی به ایران ارزیابی و شناسایی زمینه های سرمایه گذاری مشترک است و با برداشته شدن تحریمها این شرایط فراهم شده که مذاکرات وارد فاز عملیاتی شود.
وی در پاسخ به این سوال که در طول سالهای تحریم برخی از کشورها مانند کره و ژاپن ارتباط خود را با ایران کاهش دادند و اکنون برنامه سازمان توسعه و تجارت در شرایط جدید چیست گفت: کشور ژاپن همواره ارتباط بسیار خوبی را با ایران داشته و همکاریهای خود را ادامه داده است ما در طی این سالها کاهش حجم تجارت ناشی از تحریمها بوده است ودر حال حاضر با رفع تحریم میتوانیم همکاریهای مشترک خوبی را داشته باشیم.
در ادامه این دیدار تسو نیوکی کاتو قائم مقام اجرایی سازمان تجارت خارجی ژاپن گفت: هدف سفر هیئت تجاری ژاپن گسترش روابط تجاری با ایران بعد از توافق هستهای است.
وی در ارتباط با این سرمایه گذاری در ایران گفت: ما در پی جمعآوری اطلاعات جهت سرمایه گذاری مشترک هستیم و همچنین چند شرکت ژاپنی خواستار سرمایه گذاری در ایران هستند که در حال مذاکره با ایران میباشند.
انتهای پیام/