کمال بشارتیاصل، متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بیماریهای عفونی همچنان در مناطق مختلف شایع هستند و با رسیدن روزهای گرم سال، بسیاری از این بیماریها بیشتر خودنمایی میکنند و مشکلات زیادی را به وجود میآورند.
وی با بیان اینکه توجه به بهداشت و درمان در ماههای گرم سال اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: بسیاری از میکروبها و ویروسها در روزهای گرم سال فعالیت بیشتری دارند و این موضوع موجب افزایش شیوع بیماری های عفونی و خطرناک میشود.
بشارتی با اشاره به اینکه کودکان و افراد سالمند باید بیشتر مراقب بیماریهای شایع عفونی در تابستان باشند، تأکید کرد: کودکان و سالمندان از آسیب پذیرترین افرادی هستند که عفونتها آنها را تهدید میکند به طوریکه حدود دو سوم بیماریهای عفونی رودهای مربوط به این دو گروه است.
وی افزود: دلیل مهم ابتلا به عفونتهای رودهای مصرف مواد غذایی مانده، حرارت ندادن کافی غذاهای سرد شده، مصرف زرده تخممرغ نیمه پز و مصرف بستنی آلوده است.
بشارتیاصل گفت: درصد قابل ملاحظهای از بیماریهای عفونی رودهای مربوط به مصرف آبهای آلوده است.
وی با بیان اینکه باید مراقب نگهداری و مصرف آب و مواد غذایی در روزهای گرم سال بود، یادآور شد: رعایت بهداشت آب و مواد غذایی در هنگام مسافرت اهمیت بیشتری مییابد و با توجه به اینکه در تابستان مسافرتها افزایش مییابد، باید بیش از پیش مراقب عفونتها و مسمومیتهای ناشی از آب و غذا بود.
بشارتیاصل افزود: نگهداری مواد غذایی و پیشگیری از فساد مواد غذایی موضوع بسیار مهمی است که متأسفانه کمتر رعایت میشود که این مشکل خود عامل مهمی در ابتلا به عفونتهای رودهای است.
وی گفت: اغلب بیماریهای شایع تابستان از جمله بیماریهای عفونی رودهای با رعایت بهداشت فردی و بهداشت آب و غذا قابل پیشگیری و کنترل است.
انتهای پیام/