به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا تابش در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه از سال 84 تا به امروز یک میلیون و 500 هزار واحد مسکن روستای بهسازی و نوسازی شده است گفت: تعداد واحدهای مسکن روستایی در دست اقدام نیز یک میلیون و 700 هزار واحد است که با کمک متقاضیان در حال نوسازی و مقاومسازی است.
وی در ادامه افزود: تا به امروز 13 هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.
رئیس بنیاد مسکن کشور با اشاره به اینکه در طول دولت یازدهم با توجه به اینکه سالانه 200 هزار وام مسکن روستایی به تصویب می رسد گفت: با توجه به مانده سهمیههای سالهای قبل یک هزار و 600 میلیارد تومان وام مسکن روستایی پرداخت شده است.
تابش اظهار داشت: 150 هزار واحد مسکونی نیز تا به امروز برای دریافت تسهیلات 15 میلیون تومانی به بانکها معرفی شده و خوشبختانه تا به امروز پرداخت هیچ تسهیلاتی متوقف نشده و تا به امروز همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: سقف تسهیلات مسکن روستایی 15 میلیون تومان با سود 4 درصد است و با توجه به تغییر نکردن قیمت مصالح ساختمانی ما امسال افزایش تسهیلات نخواهیم داشت.
تابش در ادامه به بازسازی اماکن آسیب دیده بر اثر حوادث گوناگون از جمله سیل و زلزله اشاره کرد و گفت: ما خوشبختانه حادثه مهمی در طی سالهای گذشته نداشتهایم که بخواهد خسارتهای وسیعی در پی داشته باشد.
رئیس بنیاد مسکن با اشاره به اینکه در دولت یازدهم 80 هزار واحد مسکن را که بر اثر سیل و یا زلزله تخریب شده بودند بازسازی کردیم، گفت: برخی از این واحدها احداثی و یا تعمیری بودند که 800 میلیارد تومان تسهیلات و 100 میلیارد تومان کمک بلاعوض برای این بازسازی اختصاص داده شده است.
تابش تصریح کرد: 44 زلزله در سال 94 به بزرگی 4 ریشتر ثبت شده که سه زلزله از این تعداد 5 ریشتری بوده ولی خوشبختانه خسارتهای عمدهای بر اثر مقاومسازی ساختمانها نداشته است.
رئیس بنیاد مسکن در ادامه به طرحهای هادی اشاره کرد و گفت: از 33 هزار روستایی که در سراسر کشور برای آنها طرحهای هادی تهیه شده است 3 هزار و 800 روستا برای دولت یازدهم بوده و در 800 روستا نیز طرحهای هادی مورد بازنگری قرار گرفته است.
تابش تصریح کرد: در 14 هزار و 800 روستای کشور طرح هادی اجرا شده که 3 هزار و 200 مورد از آنها در دولت یازدهم بوده است.
رئیس بنیاد مسکن توضیح داد: در بخش صدور اسناد مالکیت واحدهای مسکونی روستایی تا به امروز 2 میلیون و 900 هزار سند به روستاییان واگذار شده که 300 مورد از آنها در دولت یازدهم بوده است.
تابش توضیح داد: خوشبختانه در 90 درصد از روستاهای کشور طرح هادی به تصویب رسیده که 10 درصد باقیمانده تا اواسط سال 95 به اتمام میرسد.
وی توضیح داد: سال آینده در تمامی روستاها طرح هادی مصوب میشود که در حال حاضر در 40 درصد از آنها طرح هادی اجرا شده و مابقی نیز نیاز به اجرا شدن دارد.
رئیس بنیاد مسکن تصریح کرد: اعتبارات طرح هادی در دو بخش اعم از ملی و استانی پرداخت میشود که پیشبینی میشود اعتبار این حوزه برای امسال 2 هزار و 300 میلیارد تومان باشد اما میزان تخصیص یافته از این میزان مشخص نیست.
وی در ادامه افزود: هزار و 200 میلیارد تومان از این اعتبارات ملی و هزار و 100 میلیارد تومان استانی است و 50 میلیارد تومان اعتبار برای تأمین قیر تخصیص مییابد.
تابش در ادامه به واحدهای مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ما در حوزه مسکن مهر از وزارت راه وشهرسازی بسیار جلوتر هستیم به طوری که از 370 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای کوچک حدود 85 درصد از آنها مراحل نازککاری خود را به اتمام رساندهاند.
وی در ادامه یادآور شد: 80 درصد از واحدهای مسکن مهر نیز افتتاح شده و متقاضیان در آنجا ساکن هستند و تنها 20 درصد از این واحدها باقی مانده که پیشبینی میکنیم تا اواسط سال آینده 100 درصداز این واحدها به اتمام برسد.
رئیس بنیاد مسکن در ادامه به طرح مسکن اجتماعی اشاره کرد و گفت: تا به امروز وزارت راه و شهرسازی هیچ اعتباری برای این طرح در اختیار ما نگذاشته و ما اقداماتی از طریق حساب 100 امام از جمله انعقاد تفاهمنامه با برخی از دستگاههای مرتبط انجام دادهایم.
رئیس بنیاد مسکن توضیح داد: ما تا به امروز تفاهمنامههایی با بهزیستی و کمیته امداد و سایر دستگاهها منعقد کردهایم که تعدادی واحد برای جانبازان و معلولان ساخته شود.
وی اظهار داشت: حدود 6 هزار و 800 واحد مسکن در کل کشور برای بهزیستی و حدود 8 هزار واحد در شهرهای آبادان و خرمشهر در قالب تفاهمنامه برکت و مناطق آزاد منعقد کردهایم و در بخش مسکن حمایتی یک تفاهمنامهای با کمیته امداد منعقد شده است.
تابش در ادامه به حوزه خیرین مسکنساز اشاره کرد و گفت: حدود 28 هزار واحد توسط خیرین مسکنساز در دست ساخت است که از این تعداد 10 هزار واحد به اتمام رسیده و حدود 5 الی 6 هزار واحد نیز در آینده نزدیک به اتمام میرسد مقرر شده که با تأمین زمین، تسهیلات باقی مانده واحدها نیز به سرعت ساخته شود.
تابش در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر زمینخواری در حوزه طرحهای هادی گفت: ما حدود 56 هزار تخلف در حوزه ساخت و سازهای غیرمجاز به دستگاههای مسئول اعلام کردهایم.
وی توضیح داد: در طرح هادی محدوده روستاها مشخص است و زمینهایی که کاربری کشاورزی آنها بسیار محدود است برای طرحهای هادی استفاده میشود.
رئیس بنیاد مسکن توضیح داد: ما با دستگاههای مسئول از جمله بخشیاری، دهیاری همکاریهای بسیار نزدیکی داریم و برای ارائه پروانه ساختمانی باید از این دستگاههای مسئول متقاضیان استعلام بگیرند.
وی افزود: ما یکی از سرسختترین بخشها برای مقابله با زمینخواری و ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم و در طرحهای هادی به صورت اصولی و پایبند به ساخت و سازهای مجاز و کاربری زمینها هستیم.
تابش در خصوص واحدهای خسارت دیده در حوادث سیل اخیر گفت: حدود هزار و 200 واحد مسکن به صورت 100 درصد تخریب و 2 هزار و 750 واحد مسکونی دچار خسارتهای تعمیری و 9 استان از جمله مازندران، تهران، البرز، سمنان، کردستان، قزوین، لرستان و گیلان داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان اعتبار تسهیلات و کمکهای بلاعوض برای این واحدها در نظر گرفته نشده است.
انتهای پیام/