به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال های گذشته علیرغم تحریم کشور، به لطف واردکنندگان انواع نوشیدنیهای خارجی و شکلات و شیرینی به کشور وارد شد.
اگرچه فعالان اقتصادی از تحریم به عنوان مانعی بر سر راه تجارت در سالهای گذشته یاد میکنند اما حال و هوای بازار نشاندهنده موضوع دیگری است.
چند سالی میشود که مغازههای فروش شکلات و نوشیدنی و چیپسهای خارجی به صورت قارچگونه در گوشه و کنار شهر سبز شدهاند و این سوال پیش میآید که با وجود تحریم و مشکل در نقل و انتقال پول و حتی مشکل در واردات کالاهای اساسی چگونه این اقلام غیرضروری به کشور وارد شدند.
البته ناگفته نماند که بسیای از این محصولات از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق به کشور وارد شد و در اینجا باید به مسئولان خسته نباشید گفت که کالای قاچاق این همه راحت در مغازههای سطح شهر به دست مصرفکنندهی از همه جا بیخبر میرسد.
بر اساس آمار گمرک در چهار ماهه نخست سالجاری7 هزار و 524 تن کاکائو و فرآوردههای آن به ارزش 24 میلیون و 324 هزار و 646 دلار به کشور وارد شد.
این میزان واردات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 11.39 درصد و از نظر ارزشی 11.14 درصد را نشان میدهد.
همچنین بررسیهای خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران حاکی از آن است که درچهار ماهه نخست سالجاری 795 تن نوشابهها و آبگونههای الکلی و سرکه به ارزش 543 هزار و 456 دلار به کشور وارد شد.
این میزان واردات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 51.55 درصد افزایش و از نظر ارزشی 11.21 درصد کاهش را نشان میدهد.
اگرچه این روزها بازار نوشابههای انرژیزا داغ شده و مشتریان خاص خود را پیدا کرده است اما شنیدهها حاکی از آن است که برخی واردکنندگان نوشیدنیهایی که تنها چند ماه به اتمام تاریخ مصرف آنها مانده را از کشور تولیدکننده با قیمت کمتری خریداری کرده و به ایران وارد میکنند و سود سرشاری نصیبشان میشود.
با اینکه این مواد خوراکی خارجی چند وقت در مغازهها میماند تا به فروش برسد کاری نداریم فقط باید گفت حداقل انتظار مصرفکننده این است که مواد غذایی وارداتی با تاریخ صحیح و کیفیت مناسب در مغازههای سطح شهر عرضه نشود و مسئولان تنها به شعار دادن اکتفا نکنند.
انتهای پیام/