به گزارش گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جواد رضایی، کارشناس بازار پتروشیمی گفت: رکود در بازار پتروشیمی به ضرر تولیدکنندهها و مصرف کنندگان واقعی است و از این رو به نظر میرسد عرضه کنندهها و تولیدکنندهها باید منافع یکدیگر را در نظر گرفته و در زمان رکود نقش حمایتی خود را فراموش نکنند؛ چرا که در شرایط سخت بازار، هر دو گروه آسیب میبینند.
به گفته رضایی، در حال حاضر مصرف کنندگان بسیاری با توجه به نقدینگیهای پایین، از ورود به مبادلات صرف نظر میکنند، اما عرضه کنندههای بزرگ میتوانند شرایطی ایجاد کنند تا مصرف کنندگان بتوانند آسانتر محصولات را خریداری کرده و واحدهای تولیدی خود را فعال نگه دارند.
همچنین عرضه کنندهها نیز با توجه به شرایط رکودی، برای کسب نقدینگی باید محصولات خود را به فروش برسانند و از این رو به نظر میرسد تعامل این دو گروه در بازار شفاف بورس کالا میتواند شرایط مطلوبی در بازار پتروشیمیها ایجاد کند.
وی با تاکید براینکه حمایت تولیدکننده و مصرف کننده میتواند بازار را از کود خارج کند، گفت: فروش اعتباری مواد پتروشیمی از طریق بورس کالا یکی از راه کارهای تقابل با رکود در بازار پتروشیمی است.
رضایی در ادامه خاطرنشان کرد: حجم معاملات محصولات پتروشیمی به غیر از برخی از گریدهای خاص که با مشکل تولید روبه رو هستند، به دلیل تردید معامله گران از آینده بازار کاهش یافته است.
وی در پایان گفت: تاثیر گذارترین عامل بر بازار پتروشیمی روند منفی قیمت نفت و اتیلن در هفته های گذشته بوده که نگرانیها در خصوص ادامه این روند را بیشتر کرده است، از سوی دیگر قیمت برخی از گریدهای پلیمرها هنوز با نرخ جهانی آنها فاصله دارد و از این رو تصمیم برای ورود به معاملات را دشوار میکند.
انتهای پیام/