گروه خونی O در میان مردم و اهدا کنندگان خون ایران بیشترین فراوانی را دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان دکتر بشیر حاجی بیگی افزود: پایش گروه های خونی در میان اهدا کنندگان طی سالیان متمادی نشان می دهد که گروه خونی O در میان مردم خصوصا اهدا کنندگان از بیشترین فراوانی برخوردار است.

وی گفت: بررسی ها نشان می دهد در سال ۹۳ از دو میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۱ واحد خون اهدایی در کشور به طور میانگین۲۷ درصد، مردم دارای گروه خونی A مثبت و ۳ درصد،A  منفی هستند.

حاجی بیگی افزود: ۲۲ درصد، مردم دارای گروه خونی B مثبت و ۲ درصد، B منفی هستند. همچنین ۷ درصد مردم داری گروه خونی AB مثبت و ۱ درصد،AB  منفی هستند و این گروه از کمترین فراوانی در میان مردم برخوردار است. ضمن اینکه ۳۴ درصد مردم دارای گروه خونی O مثبت و ۴ درصد، O منفی بوده اند.

مدیرکل روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: طبق پایش بلند مدت گروه های خونی اهدا کنندگان، این الگو سالها است که به همین منوال تکرار می شود و از آنجا که اهدا کنندگان نمونه ای از جامعه به شمار می روند به نظر می رسد همین الگو در جامعه نیز وجود دارد. همچنین پراکندگی جغرافیایی گروه های خونی نشان می دهدکه بیشترین میزان گروه خونی A+ مثبت در کشور مربوط به استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و ایلام است.

حاجی بیگی افزود: بیشترین میزان گروه خونی A- منفی در کشور مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان است. همچنین، بیشترین میزان گروه خونی B+ مثبت در کشور مربوط به استان های یزد، خراسان جنوبی و کرمان است.

وی گفت: بیشترین میزان گروه خونی B- منفی در کشور مربوط به استان های یزد، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است. و بیشترین میزان گروه خونی AB مثبت در کشور مربوط به استان های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد و زنجان است.

به گفته حاجی بیگی، بیشترین میزان گروه خونی AB منفی در کشور مربوط به استان های خراسان رضوی، اردبیل، یزد و سمنان وبیشترین میزان گروه خونی O+ مثبت در کشور مربوط به استان های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان وبیشترین میزان گروه خونی O- منفی در کشور مربوط به استان های ایلام، خراسان جنوبی و یزد است.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۷۰ آنتی ژن گروه خونی تایید شده موجود است که اکثر آنها در یکی از ۲۶ سیستم گروه خونی جای می گیرند.

مدیرکل روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، در پایان گفت: آنتی ژن های گلبول قرمز (گروه خونی) بعنوان ابزارهای مهمی در پزشکی قانونی مورد استفاده قرار گرفته اند، گرچه این نقش آنها با آزمایش HLA کاهش یافته و حتی اخیراً جای خود را به اثر نگاری DNA داده است. در طول سالیان متمادی، گروه های خونی بهترین مارکرهای ژنتیکی بودند و نقش عمده ای را در نقشه برداری از ژنوم انسانی ایفا کرده اند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار