قروت یا قوروت یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بيرجند؛ قروت نوعی فرآورده شیری است (نوعی کشک به رنگ تیره) که مردم خراسان جنوبی، بیرجند از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می کنند.

قروت ابتدا به صورت جامد یا پودر تهیه شده سپس بعد از حل شدن مواد آن در آب عصاره ای بنفش رنگ حاصل می شود که آنرا به 2 حالت مصرف می کنند یا می جوشانند و یا به صورت سرد مصرف می کنند.

مایع حاصله برای ضد عفونی کردن دستگاه گوارش بسیار مناسب است.

ماده اصلی این غذا که رنگ آن بنفش است از قروت (کشک چدنی) مخصوص بیرجند و گردوی کوبیده شده در تغار به دست می آید و برای خوشمزه تر شدن هم از بادمجان سرخ شده با سیر یا سیب زمینی سرخ شده با سیر به عنوان چاشنی در کنار آن استفاده می شود.

برای خوردن این غذا مقداری نان خشک شده محلی را در ظرفی ترید (همان تلیت عامیانه) می کنند و آن وقت آب به دست آمده را در ظرف می ریزند و با چاشنی های مزبور می خورند.

اما این غذا علاوه بر طعم خوب و لذیذش برای استحکام و رشد استخوان هم خیلی مفید است زیرا سرشار از کلسیم و فسفر است و همچنین برای تشکیل گلبول های قرمز خون ، که وظیفه اکسیژن رسانی به بخش های مختلف بدن را بر عهده دارند ، هم بسیار مفید است زیرا این غذای محلی یک منبع سرشار آهن است و همه می دانیم که کمبود آهن در رژیم غذایی موجب کم خونی و عوارض منفی آن می شود.

مواد اولیه تهیه قوروت شامل: گردو، پیاز، نعناع خشک، نمک، فلفل سیاه، دارچین، روغن و آب است.

این غذا را می‌توان با خوراک بادمجان یا پوره سیب زمینی یا مخلوطی ازعدس و کدو و سیب زمینی آبپز نیز میل کرد.
 
انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۴:۳۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
اخه بیرجند قدمتش به 200 سال نمیرسه. چطور قروت قاین رو به اسم بیرجند ثبت می کنن؟!