90 تا 95 درصد افرادی که به سرطان ریه مبتلا می‌شوند، به طور حتم یک سابقه مصرف دخانیات داشته‌اند.

حسین فودازی عضو هیئت مدیره انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به علت بروز سرطان ریه در افراد اظهار کرد: 90 تا 95 درصد افرادی که به سرطان ریه مبتلا می‌شوند به طور حتم یک سابقه مصرف دخانیات داشته‌اند. به عنوان مثال مصرف سیگار، 200 تا 300 برابر احتمال ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

وی افزود: هر چه طول مدت زمان مصرف دخانیات بیشتر باشد و این مسئله از سنین زودتری آغاز شود شروع مصرف دخانیات در سنین زیر 18 سال شانس ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد. همچنین تعداد مصرف نخ‌های سیگار نیز در این امر تاثیر می‌گذارد. در صورتی که فردی در حدود سن 20 سالگی، استعمال دخانیات را آغاز کند و میزان مصرف سیگار وی یک پاکت در روز باشد، احتمال ابتلای فرد در سن 50 سالگی به سرطان ریه وجود دارد. در این بین تاثیر قرص‌های روان‌گردان در بروز این نوع سرطان ثابت نشده است.

فوادزی تصریح کرد: رادون موجود در هوا یا کره زمین، کار با پنبه نسوز در عایق‌بندی ساختمانی می‌تواند فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار دهد. همچنین کار در معادن فلزات سنگین یا معادن زغال سنگ نیز در بروز این نوع سرطان موثر واقع می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر مواد رادیواکتیور در بروز سرطان ریه ادامه داد: علاوه بر مواد رادیواکتیو، آلودگی موجود در مراکز صنعتی و شهرهای بزرگ، شانس ابتلا به سرطان ریه را در فرد افزایش می‌دهد. این مسئله حتی در افرادی که سابقه مصرف سیگار را ندارند و تنها در معرض این موارد بوده‌اند، نیز بروز می‌کند.

رئیس انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی با اشاره به میزان شیوع سرطان ریه اظهار داشت: این نوع سرطان، شایع‌ترین سرطان دنیا محسوب می‌شود و در بین خانم‌ها و آقایان بروز می‌کند. سرطان ریه در ایران پس از سرطان معده در آقایان و سرطان سینه در خانم‌ها، دومین یا سومین علت مرگ و میر محسوب می‌شود. مصرف سیگار، دخانیات و قلیان مهم‌ترین عامل بروز سرطان ریه در افراد است.

فوادزی ادامه داد: سرطان ریه به طور معمول از سنین 40 سالگی به بعد و بین سنین 60 تا 70 سالگی بروز می‌کند شیوع این بیماری در سنین کمتر از 40 سال بسیار کمتر است. از مهم‌ترین علایم این بیماری می‌توان به سرفه‌های طولانی مدت و بدون سابقه خاص همراه با کاهش وزن بدن فرد و لمس توده‌ای در گردن فرد اشاره کرد. همچنین سرفه‌های طولانی مدت این افراد با خلط‌های خونی همراه است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.