به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: علی رغم اینکه بحران آوارگان سوری گویای وخامت اوضاع در این کشور است، قدرت های جهانی در خصوص اتخاذ یک راه حل مشخص برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه اتفاق نظر ندارند.
قدرت های غربی، کشورهای حوزه خلیج فارس، ایران و روسیه تاکتیک های نظامی و دیپلماتیک متفاوتی را برای حل بحران سوریه دنبال می کنند.
در پی تشدید بحران آوارگان سوری که تصاویر کودک غرق شده کوبانی به آن دامن زد و همچنین افزایش خطر داعش، برخی از کشورهای غربی نظیر فرانسه و استرالیا تصمیم گرفتند بر تعداد حملات هوایی خود علیه این گروه تروریستی در سوریه بیافزایند.
خبرگزاری فرانسه مدعی شد کارشناسان خاورمیانه معتقدند برای پایان دادن به بحران سوریه، ائتلاف جهانی علیه داعش می بایست به جای تمرکز بر روی این گروه تروریستی، دولت بشار اسد – رئیس جمهور سوریه – را نخستین اولویت خود قرار دهد.
"امیل حوکایم" از موسسه مطالعات بین المللی استراتژیک اظهار داشت: "مشکل اصلی در برخورد با بحران سوریه، ضعف های استراتژیک است."
وی در ادامه افزود: "جنگنده های انگلیس، فرانسه و استرالیا مواضع بیشتری از داعش را در سوریه بمباران خواهند کرد؛ اما این موضوع مانع از گسترش داعش نخواهد شد."
انگلیس، فرانسه و استرالیا در ائتلاف جهانی علیه داعش به رهبری آمریکا حضور ندارند. این کشورها، عملیات جداگانه ای را برای مقابله با داعش رهبری می کنند. با وجود گذشتِ یک سال از آغاز عملیاتِ ائتلاف جهانی علیه داعش، این ائتلاف نتوانسته است مانع از تصرف شهر رمادی و تدمرِ (پالمیرا) سوریه به وسیله این گروه تروریستی شود.
در این گزارش آمده است: کشورهای درگیر در جنگ داخلی سوریه در خصوص داعش اتفاق نظر داشته و آن گروه را دشمن می دانند؛ اما نمی توانند در خصوص با نقش بشار اسد در حل بحران داخلی این کشور هم صدا شوند.
حوکایم اظهار داشت: "وجود یک دشمن مشترک بدین معنا نیست که کشورهای درگیر، اولویت ها و راه حل های یکسانی برای حل بحران داخلی سوریه داشته باشند."
به ادعای خبرگزاری فرانسه، گمان نمی رود ایران با وجود جایگاه جدیدی که پس از حصول توافق هسته ای یافته است بتواند به کمک روسیه، بحران سوریه را حل کنند.
در حالیکه ائتلاف جهانی علیه داعش، مقابله با این گروه تروریستی را در دستور کار دارد، روسیه می کوشد با یافتن راه حلی دیپلماتیک که بشار اسد نیز بخشی از آن خواهد بود، بحران داخلی این کشور را حل کند. این موضوع نگرانی واشینگتن را در خصوص حمایت نظامی روسیه از سوریه به همراه داشته است.
کشورهای غربی، گروه های مخالف اسد و برخی از قدرت های منطقه ای همچون عربستان معتقدند تنها راه برقراری صلح در سوریه، برکناری بشار اسد از قدرت است. این درحالیست که ایران همچون روسیه معتقد است هر طرحی که برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه ارائه می شود، می بایست دولت بشار اسد را نیز در برگیرد.
خبرگزاری فرانسه مدعی شد کارشناسان خاورمیانه بر این باورند که بشار اسد مسبب اصلی جنگ داخلی سوریه است. بنابراین، وی می بایست اولویت اصلی بازیگران خارجی جنگ داخلی سوریه باشد.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان اعلام کرد از آغاز جنگ داخلی سوریه، حدود 5.6 میلیون سوری در داخل و 4 میلیون نفر نیز در خارج از سوریه آواره شده اند.
انتهای پیام/