دیشب مرحله گروهی سی و نهمین جام قهرمانی بسکتبال اروپا به پایان رسید و چهره 16 تیم حاضر در دور بعد نمایان شد. بررسی دو گروه باقیمانده این رقابت‌ها البته خالی از لطف نیست.

گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان- عنایت‌الله آتشی- تیم بسکتبال فرانسه همانطور که پیش‌بینی می‌شد در پایان رقابت‌های مرحله مقدماتی جام بسکتبال ملت‌های اروپا 2015، مقتدرانه جایگاه نخست گروه A را به خود اختصاص داد. فرانسوی‌ها که در رنکینگ فدراسیون جهانی بسکتبال در رتبه چهارم قرار دارند تا کنون 8 بار حضور در المپیک را تجربه کرده‌اند که حاصل آن دو مدال نقره، در سال‌های 1948 و 2000 بود. آن‌ها 5 بار هم حضور در رقابت‌های جهانی را در کارنامه خود دارند که مدال برنز 2014 در اسپانیا، تنها افتخار فرانسوی‌ها در رقابت‌های جهانی است. این تیم پیش از رقابت‌‎های امسال 37 بارحضور را هم در مسابقات یوروبسکت داشته است که قهرمانی 2013 بزرگترین افتخار اروپایی فرانسوی‌ها به شمار می‌آید. این تیم دو نقره اروپایی را هم در سال‌های 1949 و 2011 در کلکسیون افتخارات خود ثبت کرده است. 5 برنز فرانسه هم در یورو بسکت به سال‌های 1937، 1956، 1953، 1959و 2005 برمی‌گردد. پس از جام ملت‌های بسکتبال اروپا در 2013، تحول بزرگی در این تیم به وجود آمد. از این زمان به بعد با حضور مربی بزرگی به نام وینسنت کوله روی نیمکت مربیگری فرانسه با میدان دادن وی به بازیکنان جوان و با استعداد، بسکتبال این کشور وارد عصر جدیدی شد. در کنار جوانان فرانسه، حضور ستاره بی‌بدیلی به نام تونی پارکر، که سالیان متمادی در سن‌آنتونیو حضور داشت و حالا به یکی از نام‌داران بسکتبال جهان تبدیل شده کمک زیادی به موفقیت‌های این تیم می‌کند. هرچند حالا سنی از پارکر گذشته و به نظر می‌رسد فرانسوی‌ها می‌کوشند او را برای بازی‌های سخت و سرنوشت‌ساز مراحل پایانی حفظ کنند. بوریس دیاعو و نیکولاس بتوم دیگر ستاره‌های فرانسه هستند که در آسمان بسکتبال اروپا می‌درخشند. ضمن اینکه نباید از ایوان فورنیه شوتینگ گارد (گارد دوم) اورلاندو مجیک هم در ترکیب فرانسه به سادگی گذشت. در این میان باید به غایبان بزرگ تیم ملی فرانسه هم اشاره کرد. توماس اختل، گارد موثری که احتمالاً به دلیل حضور در NBA موفق نشد شاگردان کوله را در یوروبسکت 2015 همراهی کند. به هرحال فرانسه با تیمی قدرتمند و با توجه به میزبانی در مرحله نهایی جام ملت‌های اروپا در اندیشه تکرار افتخارات گذشته است. این تیم فردا میزبان ترکیه‌ای است که با خوش‌اقبالی مسافر مرحله دوم شده است. علاقه‌مندان بسکتبال درکشورمان هم خاطره خوبی از فرانسه دارند. زمانی که در جام جهانی 2013 ایران بازی جانانه‌ای به ویژه در کوارتر پایانی برابر این غول بسکتبال اروپا و جهان به نمایش گذاشت و فرانسوی‌‍‌ها به سختی بر تیم ایران غلبه کردند. بعد از آن بازی بود که فرانسوی‌ها درس خوبی از تیم ایران گرفتند و تا پایان آن مسابقات تیمی را دست کم نگرفتند. البته فرانسوی‌ها بسکتبال ما را از دهه 1330  و زمانی که تیم ملی کشورمان در یک تورنمنت با تیم ملی فرانسه بازی کرد، افرادی مانند درخشان دکتر حسین سرودی و ابوالفضل سلبی حاضر شد. در توصیف بسکتبال فرانسه نباید این نکته را هم فراموش کرد که این کشور همواره بازیکنان زیادی به لیگ NBA آمریکا معرفی کرده است.

 

روسیه در کام هیولای درون!

هرچه فرانسه در یورو بسکت قدرتمند ظاهر شد، روسیه جامی کابوس‌وار را پشت سر گذاشت و با 5 شکست از 5 مسابقه، ضعیف‌ترین کارنامه بسکتبال روسیه را در تاریخ یوروبسکت ثبت کرد. قطعا این نتایج ضعیف زیر ذره‌بین کارشناسان بسکتبال اروپا قرار خواهد گرفت اما می‌توان از اختلافات درونی بسکتبال روسیه به عنوان بزرگترین عامل ناکامی این تیم نام برد. کریلینکو، رئیس جدید فدراسیون بسکتبال روسیه به تازگی بازی حرفه‌ای را کنار گذاشته است و به نظر نمی‌رسد تجربه زیادی برای این سمت داشته باشد. از سوی دیگر برادران پاشوتین در کادر فنی روس‌ها نتوانستند از همه ظرفیت‌های بسکتبال روسیه در یوروبسکت 2015 بهره ببرند. آلکسی شِوِد بهترین نمونه ستاره‌هایی بود که به دلیل حضور در NBA موفق به حضور در ترکیب تیم ملی کشورش نشد. به هرحال نبودن یک‌دلی و هماهنگی تیمی و حتی ضعف آمادگی جسمانی برخی بازیکنان، بلای جان روس‌ها شد تا این تیم که سالیان با نام شوروی سابق و با حضور بازیکنان بزرگی چون سرگئی بیلوف، مارچیو لیونیس، آرویداس سابونیس، کورتیناییس و همین برادران پاشوتین در بسکتبال جهان یکه‌تازی می‌کرد، ضعیف‌ترین نتیجه تاریخ خود را کسب کند و روس‌ها ناکام و سرشکسته جام سی و نهم را ترک کنند.

 

یکه‌تازی یونان در گروه سوم

گروه سوم رقابت‌های یوروبسکت 2015 را می‌توان گروه آسان‌تری نسبت به دیگر گروه‌های این رقابت‌ها دانست. گروهی متشکل از یونان، کرواسی، اسلوونی، گرجستان، مقدونیه و هلند که در این گروه هم مطابق پیش‌بینی‌ها یونان برای سرگروهی کار چندان دشواری نداشت و با 5 پیروزی پیاپی به صدر گروه C تکیه زد. پس از این تیم، به ترتیب کرواسی با 3 برد و 2 باخت، اسلوونی هم با شرایط مشابه یعنی 3 برد و 2 شکست، گرجستان با 2 پیروزی و 3 باخت، مقدونیه با یک برد و 4 شکست و بالاخره هلند هم با یک پیروزی و 4 شکست در رتبه‌های دوم تا ششم ایستادند. انتظار این می‌رفت یونان که به نوعی از مدعیان قهرمانی یووربسکت به شمار می‌آید با برتری کامل مرحله گروهی را پشت سر بگذارد. بسکتبال در سرزمین اساطیر، ورزش اول به حساب می‌آید. 2 تیم معتبر المپیاکوس و پاناتینایکوس یونان هم از باشگاه‌های بزرگ قاره سبز به شمار می‌آیند که افتخارات زیادی برای یونانی‌ها به ارمغان آورده‌اند. فدراسیون بسکتبال این کشور هم سرمایه‌گذاری کلانی داشته است و یونانی‌ها که همواره از تاسیسات سخت‌افزاری مناسبی برخوردارند، به افتخارآفرینی در یوروبسکت نیم نگاهی هم دارند. فدراسیون بسکتبال این کشور در 1932 تاسیس شد و حالا در 2015 یونانی‌ها رنک دهم بسکتبال جهان را در اختیار دارند.  7 حضور برای مردان سرزمین اساطیر در جام جهانی و کسب مدال نقره در 2006، همچنین 26 حضور در یوروبسکت (غیر از این دوره) که به  دو طلا در 1987 و 2005 ، نقره 1989 و دو برنز در 1949 و 2009 بسکتبالیست‌های سرزمین فلاسفه را به مردانی پرافتخار در ورزش این کشور تبدیل کرده است. یونانی‌ها امسال هم با بازیکنان سرشناس خود در جام ملت‌های اروپا حضور یافته‌اند. این تیم 85 بر 65 مقدونیه را در هم کوبید، برابر کرواسی در دیداری دشوار 72 بر 70 پیروز شد، گرجستان را 79 بر 68 از پیش رو برداشت و شب گذشته هم در حالی که با تیم دوم‌اش برابر هلند حاضر شده بود، به برتری خفیف 68 بر 65 رسید. یونان در مرحله بعد باید به مصاف بلژیک، تیم چهارم گروه D برود. تیمی که نمی‌تواند مشکل زیادی برای یونانی‌ها ایجاد کند. شاید حضور تک‌ستاره‌ای به نام هرتل بلژیک را به مرحله دوم رساند اما به نظر می‌رسد این پایان کار بلژیکی‌ها در جام سی و نهم باشد. به هرحال برای تیمی از سطح دوم بسکتبال اروپا، حضور در یک هشتم نهایی نتیجه چندان بدی هم نیست.

 

چهره‌های موفق دور نخست

بدون شک اینجا باید ابتدا از الکساندر جورجویچ (ملقب به ساشا)، سرمربی صربستان نام برد. مردی که با توانایی‌های فنی و مدیریتی ستاره‌های بزرگ صربستان را به خوبی رهبری کرد. حتی اگر صربستان فاتح یوروبسکت هم نشود، جورجویچ کار بزرگی انجام داده است. همچنین میلوش تئودوسیچ، نمانیا بیه‌لیسا، بوگدان بوگدانویچ ومیرسلاو رادولیسا از صربستان، رودریگز و یول، پاعو گسول از اسپانیا و درک نوویتسکی در ترکیب آلمان از بازیکنان موفق دور نخست بودند. به هرحال برای نام‌بردن از ترین‌های جام سی‌ونهم باید به تیم‌های دیگر و گروه‌های دیگر، همچنین روزهای پایانی جام سی و نهم هم نظر داشته باشیم.


انتهای پیام/ 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار