فاطمه سلیمانی عضو کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آمار بالای مصرف داروهای تزریقی در کشور بیان کرد: در اغلب کشورهای اروپایی داروی تزریقی در بخش سرپایی به بیماران تحویل داده نمیشود. متأسفانه آمار مصرف داروهای تزریقی در بخش سرپایی، با اختلاف معناداری از سایر کشورها بیشتر است.
وی در ادامه ضمن اشاره به دلایل متعدد این آمار عنوان کرد: شاید دلایل فرهنگی زمینهساز این موضوع باشد. وقتی مصرف داروهای تزریقی در بخشهای مختلف کشور را باهم مقایسه میکنیم متوجه میشویم که در مناطق غربی کشور که به مصرف این نوع داروها اعتقاد بیشتری دارند این آمار بالاتر است.
سلیمانی در ادامه اظهار کرد: زمانی که قرار است با بررسیهای فراوان، راهکار و استراتژیهایی را دنبال کنیم باید همه عوامل را در نظر بگیریم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا نسخهای برای کاهش آمار بالای مصرف داروهای تزریقی پیچیده شده یا نه، گفت: هم برای گروههای پزشکی و هم برای بیماران اقداماتی صورت گرفته است. موارد نظارتی، آییننامه و دستورالعملهایی تدوین شده است. همچنین برای گروههای مختلف کودکان و بزرگسالان اقداماتی انجام شده است.
عضو کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو خاطرنشان کرد: به طور کلی برای اصلاح رفتار به افزایش دانش و آگاهی نیاز است و خوشبختانه از 7 تا 8 سال گذشته اقدامات و برنامههای لازم انجام شده و در حال گسترش است.
انتهای پیام/