کویت و عمان تنها کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند که در تجاوز به یمن با عربستان همراهی نکرده و نیروی نظامی به این کشور اعزام نکردهاند.
منابع کویتی نیز در مقابل اعلام کردند: دولت کویت نمیخواهد از هیچ یک از طرفهای جنگ یمن جانبداری کند زیرا این مسئله را پیش از این نیز تحت فشار عربستان در جنگ عراق علیه ایران با جانبداری از عراق تجربه کرده و بابت این مسئله هزینه سنگینی پرداخت نموده است.
حتی کار به آنجایی رسید که سفارت عربستان در کویت شکایتی علیه "عبدالحمید دشتی" نماینده شیعه مجلس کویت این کشور به دلیل آنچه توهین به ریاض نامیده، مطرح کرد و مدعی شد دشتی در گفتگو با یکی از شبکههای تابع حزب الله لبنان به عربستان توهین کرده است!
تهدید کویت به اشغال، کویت بخشی از عربستان است!
محمد بن سلمان با تهدید به اشغال کویت، نه تنها چاه خفجی بلکه کل کویت را به لحاظ تاریخی بخشی از سرزمین عربستان دانست.
وی در ادامه میگوید: ما کویت را از چنگال صدام نجات دادیم و الان چه کسی او را از دست ما رها خواهد کرد. کویت هیچ دلیلی برای برتری بر ما را ندارد و کشوری است که یک چهارم ریاض وسعت دارد.
ميدان گازى"آرش" مهمترین میدان گازی که عربستان نمیخواهد ایران از آن سهم داشته باشد
ميدان گازى"آرش" كه بخش عربى آن به ميدان " الدوره" شناخته مىشود، در آبهاى خليج فارس و از نظر عرف بينالمللى در آبهاى ساحلى ايران، كويت قرار دارد اما در چند سال گذشته كويت و عربستان فعاليتهاى يك طرفهاى در ارتباط با بهره برداری از اين میدان داشتهاند. مسالهاى كه همواره با مخالفت ايران مواجه شده است. ذخیره گاز اين ميدان گازى یک میلیارد فوت مکعب و ذخیره نفت آن نیز نزدیک به 310 میلیون بشکه برآورد شده است.
اين ميدان گازى یکی از منحصر به فردترین میادین هیدروکربوری جهان به حساب مىآيد. اما همواره در خصوص ميزان سهم و نحوه بهره بردارى از آن بين ايران و عربستان و كويت اختلاف وجود داشته و توسعه این میدان گازی مشترک، بارها به دلیل اختلافات مرزی متوقف شده است.
تاکنون و به دليل تحريمهاى نفتى غرب، برداشت ايران از اين حوزه بسیار ناچیز بوده اما با امكان برداشته شدن تحريمها بعد از توافق هستهاى انتظار مى رود كار توسعه و بهره بردارى از اين ميدان گازى سرعت گیرد.
يرد تمايل كشورهاى اروپايى به سرمايه گذارى در صنعت نفت و گاز ايران در دوره پس از تحريم نيز به اين روند سرعت خواهد داد بنابراین طبیعی است که این موضوع عربستان را به واهمه وا دارد.
اين ميدان گازى براى عربستان و كويت بسيار حائز اهميت است چون اين دو كشور به شدت به گاز احتياج دارند. كويت در حال حاضر واردكننده گاز است و عربستان هم به شدت با كمبود شديد گاز مواجه است. ايران به آن صورت نياز مبرم به توسعه اين ميدان گازى ندارد. و طبیعی است که با برداشته شدن تحریم ها شاهد توسعه این میدان گازی باشیم.
"حسن هانیزاده" در این باره به باشگاه خبرنگاران میگوید: با توجه به اینکه عربستان به عنوان بزرگترین عضو شورای همکاری خلیج فارس مطرح است، تلاش میکند تا سیاستهای خود را به این کشورها تحمیل کند و در سالهای گذشته نقشی کاملا تخریبی را در رخدادهای منطقه ایفا کرده است.
وی ادامه داد: شاهد بودیم که رژیم آلسعود به همراهی رژیم غاصب صهیونیستی جبههای را تشکیل دادند تا مذاکرات هستهای ایران را دچار تخریب کنند و در نهایت تلاشهای این جبهه به شکست انجامید. از سوی دیگر عربستان با افزایش حجم صادرات نفتی خود باعث شد تا قیمت نفت به نصف برسد.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: رفتارهای این کشور همواره باعث شده تا فضای منطقه دچار یک فضای غبارآلود باشد، همچنین ریاض درصدد است تا در حوزههای نفتی و میدانهای گازی خلیج فارس حضور پررنگتری داشته و تا آنجا که میتواند بر آن تسلط یابد.
هانیزاده خاطرنشان کرد: عربستان همه ابزارهای لازم را اکنون بکار گرفته تا کویت را در این زمینه با خود همراه سازد و با اینکه این کشور حقی بر میدان گازی آرش ندارد، در تلاش است تا با توجه به اینکه تحریمها از روی ایران برداشته میشود، مانعی برای توسعه کشورمان در این منطقه باشد.
همشون آدم خوارن
به خودشون هم رحم نمیکنن
اینا همه چوب خداست