مدیر جهادکشاورزی شهرستان لردگان با اعلام این خبر گفت: با استفاده از این روش، کلیه مراحل خرانه گیری، انتقال و کاشت نشاء، داشت و برداشت، حداکثر 3 ماه زودتر انجام می شود.
محمدصادق خانجانی با بیان اینکه روش زودکاشت برنج برای اولین بار به صورت آزمایشی و در سطح 2 دهم هکتار (2جریب) از شالیزارهای شهرستان لردگان اجرا شد گفت: رقم برنج کشت شده، چمپای معطر محلی لردگان می باشد.
وی در توضیح این روش اضافه کرد: با بررسی کارشناسی، خزانه گیری برنج به جای اردیبهشت، اسفندماه سال قبل یعنی 3 ماه زودتر در محیط بسته گلخانه ای و انتقال نشاء به مزرعه نیز در ابتدای فروردین انجام شد.
خانجانی گفت: بنابراین برداشت چین اول هم اوایل مرداد و چین دوم اوایل مهرماه انجام می شود.
وی، هدف و مزایای این نوع کشت را صرفه جویی ویژه در مصرف آب، استفاده بهینه از منابع تولید، زمین، سرمایه و نیروی انسانی، و عملکرد بالا نسبت به سایر روش های کشت فعلی برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لردگان یادآور شد: در این روش، عمده آب مصرفی مربوط به زمان 2 ماهه اول سال است که سایر محصولات کشاورزی نیاز به آبیاری نداشته و یا هنوز کشت نشده اند.
خانجانی افزود: برداشت چین اول در این روش هم در
فصل اوج مصرف آب کشاورزی یعنی مردادماه صورت
می گیرد که در صورت مواجهه با کم آبی، محصول برنج برداشت شده و نیازی به آب ندارد.
گفتنی است حداکثر طول دوره رشد چین اول (نشاکاری تا برداشت) در این روش 100 روز و چین دوم 70 روز، با میانگین عملکرد 8 تن در هکتار (مجموع برداشت 2 چین) می باشد.
2 هزار و 700 هکتار از مزارع شهرستان لردگان به کشت برنج اختصاص دارد که اکثراً با آب چشمه ها آبیاری شده و سالیانه حدود 15 هزار تن شلتوک و 13 هزار و 500 تن برنج از آن برداشت می شود.
عمده محصول برنج این شهرستان، رقم معطر چمپای محلی و کمتر از 10 درصد سایر ارقام مانند گرده محلی و کوهرنگ است.
شهرستان لردگان، با بیش از 190 هزار نفر
جمعیت، از شهرستان های 9 گانه استان چهارمحال و بختیاری می باشد که مرکز آن (شهر
لردگان) در فاصله 160 کیلومتری شهرکرد (مرکز این استان) قرار دارد.
انتهای پیام/ز