محققان دانشگاه کالیفرنیا چگونگی توانایی قند در کاهش استرس و نهایتا جلوگیری از مصرف بیرویه حاصل از آن را مورد بررسی قرار دادند. این بررسی در مجله متابولیسم منتشر شد و نشان داد هورمون استرس کورتیزول در زنانی که دو هفته ساکاروز یا قند و شکر خورده بودند، کاهش یافت. وقتی از آنها خواسته شد تعدادی مسئله ریاضی انجام دهند، سطح کورتیزول آنها نسبت به زنانی که آسپارتام (شیرین کننده مصنوعی) خورده بودند، کاهش یافت. در مرحله بعد از مغز این زنان عکسبرداری MRI صورت گرفت و محققان پی بردند قند فعالیت استرس را در هیپوکامپ کاهش میدهد. هیپوکامپ بخشی در مغز است که مسئول تنظیم دمای بدن، تشنگی، گرسنگی، خواب، ریتم شبانهروزی، میل جنسی و هورمونها است.
قند یک کربوهیدرات ساده است، یعنی به سرعت در بدن تجزیه می شود و باعث می شود فرد برای پر کردن جای خالی آن قند بیشتری بخواهد. به گفته محققان، چرخه استرس- قند تکرار میشود تا عادت الگوهای خوردن بد را شکل دهد. اختلالات اضطراب مزمن مسئلهای در حال افزایش در آمریکاییها است و شاید به همین خاطر مردم به مصرف بیرویه قند در غذاها و نوشیدنیها روی آوردهاند. در سال گذشته 77 درصد آمریکاییها گفتند مرتب علائم استرس را دارند. تغذیه ضعیف اولین دلیل ایجاد استرس است و این در افرادی که مقدار زیادی کافئین، غذاهای فرآوری شده یا قند تصفیه شده، که همگی رژیمی ناکافی هستند، مصرف کردند، دیده شد.
محققان هشدار میدهند که قند نباید به عنوان راهی برای کاهش اضطراب استفاده شود. مسلما خوردن مقدار زیاد قند به کاهش میزان استرس در طولانیمدت کمک نمیکند.
دانشگاه سینسیناتی، 10 سال پیش نتایج مشابهی را در موشهای آزمایشگاهی گرفته بود و دیده شده بود که مصرف قند به موشها در غلبه بر شرایط سخت کمک میکند. اما محققان پی بردند شیرینکننده مصنوعی ساخارین نیز استرس را کاهش میدهد، ولی اثر آن به اندازه قند نیست. این حقیقت که قند بیشتر از شیرینکنندههای مصنوعی استرس را کاهش میدهد، نباید باعث شود مردم برای کاهش استرس به قند پناه ببرند. در واقع باید برای کاهش استرس از خوردن خوراکیهای حاوی کافئین و پرچربی و قند، پرهیز کرد.
انتهای پیام/
منبع سیمرغ