به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عکاسی هنری برای ثبت لحظههاست که در سراسر دنیا علاقهمندان بسیاری دارد امروزه با گسترش لحظه به لحظه فناوری دیجیتال، صنعت عکاسی دنیا متحول شده به طوری که کیفیت عکسهای امروز قابل مقایسه با گذشته نیست، اولین عکاسخانه در ایران به نام «عکاسخانه مبارکه همایونی» در کاخ گلستان برپا شد که تنها مقامات دولتی امکان استفاده از آن را داشتند اما «عباس علی بیگ» در سال 1243 عکاسخانه عمومی در خیابان جباخانه تهران تأسیس کرد و پس از آن عکاسی ایران نیز همزمان با دیگر کشورها مسیر تکاملی خود را طی کرده است.
موزه عکاسخانه تهران در سال 1374 همزمان با روز جهانی موزه آغاز به کار کرد. این موزه وابسته سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران است، اما بهمن جلالی عکاس صاحبنام کشورمان نقش بسزایی در برپایی آن بر عهده داشت. عکاسان جوان بسیاری را در زمان حیاتش تربیت و بیش از 50 نمایشگاه عکاسی در ایران و چند کشور اروپایی برگزار کرد.
واژه عکس خانه در قدیم به جای عکاسی به کار میرفته و به همین دلیل این موزه «عکسخانه شهر» نام گرفته است. این موزه که مساحتی حدود 250 متر مربع دارد شامل 2 نمایشگاه و 1 کتابخانه است.
نمایشگاه شماره 1 استدیویی قدیمی بعلاوه دوربینهای کوچک و متوسط متعلق به سالهای 1900 تا 1970 میلادی را شامل میشود. انواع دستگاههای چاپ و ظهور عکس، پروژکترهای پخش اسلاید و تعدادی دوربین فیلمبرداری نیز در این بخش وجود دارند. نمایشگاه شماره دوم دوربینهای پیش از 1900 میلادی و نمونههایی از لوازم و مواد مورد نیاز برای ظهور عکس را به نمایش گذاشته است.
کتابخانهای تخصصی نیز در این موزه وجود دارد که مجلات، کتابها و نشریات مرتبط با عکاسی را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد.
در سالهای گذشته، بخشی با عنوان لابراتوار، برای استفاده دانشجویان و دوستداران عکاسی در این موزه فعالیت داشت که در حال حاضر تعطیل است.
موزه عکسخانه همچنین اقدام به برگزاری نمایشگاههای تخصصی عکس از عکاسان معاصر و یا مجموعهداران خصوصی میکند که مخاطبان زیادی دارد.
«عکسخانه شهر» تهران، در میدان هفت تیر، خیابان بهار شیراز واقع شده است.
گزارش از زهرا علیاکبرلو
انتهای پیام/