آغاز ماجرا ...
چند روز گذشته بود که عباس پاپیزاده عضو کمیسیون کشاورزی از در دستور قرار گرفتن موضوع رای گیری مبنی بر تحقیق و تفحص از وزارت نیرو، در کمیسیون کشاورزی خبر داد.
وی همچنین گفت: اگر تحقیق و تفحص مذکور در جلسه کمیسیون کشاورزی به تصویب برسد، این کمیسیون آمادگی دارد تا پایان مجلس نهم و بدون هیچ محدودیتی تحقیق و تفحص مذکور را به سرانجام برساند.
پاپیزاده ادامه داد: تحقیق و تفحص از وزارت نیرو یکی از جدیترین تحقیق و تفحصها در مجلس بوده و باید اجرایی شود.
لابی از پی لابی
این در حالی است که حسیندهدشتی در رابطه با جلسه روز 29 شهریور کمیسیون کشاورزی مبنی بر رایگیری درباره تحقیق و تفحص از وزارت نیرو می گوید: به دلیل ترک جلسه از سوی دو تن از اعضای کمیسیون، این رایگیری انجام نشد.
نماینده مردم آبادان در رابطه با دلایل عدم تصویب چندین ماهه موضوع تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در کمیسیون کشاورزی می گوید: معتقدم وجود برخی لابیگریها از سوی وزارت نیرو اجازه نمیدهد تا این تحقیق و تفحص که بیش از 2 سال از آن گذشته در کمیسیون کشاورزی به جریان بیافتد.
تاخیر دوساله "کمیسیون"
اما موضوع تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در حالی چندین ماه روی میز کمیسیون کشاورزی جا خوش کرده است که حتی نشست اخیر این کمیسیون هم موجبات اجرای تحقیق و تفحص مذکور را فراهم نکرد.
حسین دهدشتی نماینده آبادان بوده و جزئیات تحقیق و تفحص از وزارت نیرو را از ابتدا پیگیری کرده است، وی در گوشه ای از راهروی مجلس پروندهای را از کیف خود در میآورد که حاوی جزئیات زمان تهیه این تحقیق و تفحص از سال 92 در مجلس است.
وی را میتوان از پیگیرترین نمایندگانی دانست که به دنبال تحقیق و تفحص وزارت نیروست و از تاخیر رسیدگی بر تحقیق و تفحص مذکور گلایههای زیادی از هیئترئیسه مجلس و کمیسیون کشاورزی دارد.
دهدشتی در گفتوگو با خبرنگار مجلس باشگاه خبرنگاران جوان میگوید: طرح تحقیق و تفحص از وزارت نیرو طی نامهای در تاریخ 1392.09.10 به هیئت رئیسه مجلس ارسال و این نامه دستوری مبنی بر ارجاع آن به کمیسیون کشاورزی دریافت کرد که در پی تاخیر ارسال نامه مذکور از هیئت رئیسه مجلس به کمیسیون کشاورزی، این نامه در تاریخ 1393.05.27 به کمیسیون کشاورزی ارجاع داده شد، بنابراین نامه ارجاع تحقیق و تفحص مذکور از هیئت رئیسه به کمیسیون 8 ماه در هیئت رئیسه مجلس معطل مانده بود .
نماینده مردم آبادان همچنین ادامه داد: اما از تاریخ 1393.05.27 تاکنون این نامه روی میز کمیسیون کشاورزی بوده و همواره مسائلی از بررسی آن جلوگیری کرده است.
در حالی تاخیر در موضوع تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در مجلس باعث نگرانی برخی از نمایندگان مناطق جنوبی کشور و سایر استانهای درگیر با خشکسالی شده است که بررسی این طرح همچنان در مجلس در هالهای از ابهام قرار دارد.
نامه به "هئیت رئیسه"
در همینرابطه حسین دهدشتی از نامه 2 ماه قبل خود مبنی بر عدم رای گیری تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در کمیسیون کشاورزی ، به هیئت رئیسه مجلس میگوید و متن نامه مذکور که در تاریخ 1394.05.04 نوشته شده را به شرح زیر قرائت میکند:
"علی رغم اینکه در آذرماه 92 تقاضای 24 نفر از نمایندگان مجلس مبنی بر تحقیق و تفحص از وزارت نیرو به هیئت رئیسه مجلس ارائه شد متاسفانه هئیت رئیسه بعد از 8 ماه این نامه را به کمیسیون ارجاع نموده است که با گذشته بیش از یک سال از ارجاع به کمیسیون مربوطه هنوز کمیسیون کشاورزی اقدام به رای گیری ننموده است و از طرفی تلاشها و لابیگریهای مکرر وزارت نیرو برای پس گرفتن امضاهای نمایندگان شائبه بیتوجهی کمیسیون کشاورزی را در این رابطه پررنگکرده است که خواستاریم هیئترئیسه به این موضوع رسیدگی کرده و در این رابطه تعجیل کند".
شائبههای موسمی/ تحقیق و تفحص از وزارت نیرو را به صحن مجلس میکشانیم
اما اجرای تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در حالی در مجلس در هالهای از ابهام قرار دارد که برخی از نمایندگان با نزدیکی به ماههای پایانی مجلس، نوعا به این موارد برچسب شائبهی انتخاباتی می زند.
دهدشتی در همین رابطه میگوید: طبیعتا برخی شاید بگویند که تحقیق و تفحص از وزات نیرو به دلیل نزدیکی به ماه های انتخابات شائبه انتخاباتی دارد که بنده معتقدم متن این تحقیق و تفحص از 2 سال پیش تهیه شده و کمیسیون مربوطه مقداری در این موضوع تعلل کرده است.
نماینده مردم آبادان با بیان اینکه تحقیق و تفحص از وزارت نیرو بسیار مهم است، همچنین تاکید میکند: حتی اگر کمیسیون کشاورزی موضوع تحقیق و تفحص از وزارت نیرو را تایید نکند قصد داریم این تحقیق و تفحص را در صحن علنی مجلس مطرح کنیم.
اهداف طرح
این درحالی است که در اهداف تحقیق و تفحص از وزارت نیرو مواردی چون عدم استفاده صحیح از منابع مالی در جهت کارشناسی طرحهای آبی، عدم توجه به موضوع سند آمایش سرزمینی در زمینه آب، عدم مدیریت و توجه به سیاستهای متراکم در زمینه کشاورزی، صدور غیرقانونی مجوز در زمینه کشت محصولات آبی در مناطق کم آب و همچنین برخی سیاستهای غلط در زمینه سدسازی آوره شده است.
حال با در نظر گرفتن تمامی موارد باید منتظر ماند و دید که هئیت رئیسه مجلس قرار است چه واکنشی مبنی بر نامه اخیر امضا کنندگان تحقیق و تفحص از وزارت نیرو داشته باشد و اینکه آیا به موضوع تعویق انداختن رای گیری مبنی بر تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در کمیسیون کشاورزی رسیدگی خواهد کرد؟ تحقیق و تفحصی که به اذعان امضا کنندگان آن، نباید دو سال به تاخیر می انجامید و یکی از جدی ترین تحقیق و تفحصات در آینده مجلس است.
انتهای پیام/