به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یداله حیدری باباکمال - سرپرست هیات باستانشناسی - با اعلام این خبر گفت: از شمال این تپه، جادهی آسفالته «آغچه حصار – اغلان تپه» میگذرد. همچنین خانههای مسکونی سمت شمال، شمال غرب و شمال شرق و زمینهای کشاورزی سمت جنوب و غرب تپه آسیب زیادی را به عرصه و حریم تپه وارد آورده است.
وی با بیان اینکه تعیین عرصه و حریم «تپه اغلان - تپه آغچه حصار» برای جلوگیری از تخریب و حفظ تپه از آسیبهای موجود لازم و ضروری به نظر میرسد، به شروع گمانهزنی از سمت جنوب تپه تاکید کرد و گفت: این تپه از فرهنگ سفال خاکستری هزاره اول پیش از میلاد برخوردار است که با فرهنگ هزاره اول خوروین و تپه حصار دامغان قابل مقایسه است.
این باستانشناس همچنین از مشاهده سفالهای هزارههای سوم و چهارم پیش از میلاد روی این تپه باستانی خبر داد.
او اهداف دیگر این گمانهزنی را مشخص کردن گستردگی این اثر تاریخی در ادوار گذشته و ارائه برنامههای باستانشناسی آینده اعلام کرد و گفت: به همین منظور گمانهزنی به ابعاد 1.5 در 1 متر و با درنظر داشتن اصول سیستماتیک کاوش در تپه ایجاد شد که پس از انجام گمانهزنی و براساس نتایج به دست آمده خط عرصه تعیین میشود.
گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم «اغلان تپه» که با مجوز رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از نیمه شهریور شروع شده است تا نیمه مهر ماه سال جاری ادامه دارد. همچنین «اغلان تپه» در یکی از روستاهای دهستان رامجین از بخش چهارباغ شهرستان ساوجبلاغ استان البرز قرار دارد که به شماره 10834 به ثبت ملی رسیده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/