حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هنرمندان و بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون معمولا در بین جوامع مختلف از محبوبیت مردمی برخوردارند و اکثریت آنها به عنوان الگوی نوجوانان و جوانان انتخاب میشوند. مسلماً کتابخوانی عادت پسندیدهای است که یک حرکت فرهنگی محسوب خواهد شد و سطح دانش تخصصی افراد را ارتقا میدهد.
اگر اشخاصی که بین مردم محبوب و الگوی جوانان و خانوادهها هستند اقدامات فرهنگی انجام دهند، مسلما این عادت مثبت فرهنگی در بین مردم رایج میشود و جوانان به آن راغب خواهند شد.
با توجه به این امر تصمیم گرفتیم با هنرمندان و بازیگران که در عرصه فرهنگ و هنر کشور فعالیت دارند، در خصوص مسأله مهم کتاب و کتابخوانی گپ و گفت داشته باشیم که مدتی است هر هفته به عنوان «کتابخوان» در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر میشود که برای این هفته به سراغ زیبا بروفه رفتهایم.
*خانم بروفه به عنوان سوال اول؛ اگر نویسنده میشدید نام شخصیت اصلی کتابتان را چه میگذاشتید؟
خدا
*اگر نویسنده میشدید اولین کتابتان را با چه موضوعی مینوشتید؟
قطعاً با توجه به این که یا کتابهای رمان میخوانم یا روانشناسی و فلسفی، موضوع کتابم را کائنات قرار میدهم.
*اگر مطالعه نبود؟
جواب این سؤال در یک کلمه خلاصه نمیشود. کسایی که خیلی راحت زندگی میکنند و فقط برای گذراندن آمدند، مطالعهای ندارند چون هنگامی که مطالعه میکنیم و سطح مطالعه خود را بالا میبریم مسئولیت سنگینتری روی دوشمان است.
*زندگی بدون کتاب را توصیف کنید؟
هر شب قبل از خواب سعی میکنم حداقل 10 صفحه کتاب بخوانم و احساس میکنم بدون کتاب خوابم نمیبرد.
*یک کتاب خوب به ما معرفی کنید؟
«کلیدر» آقای دولتآبادی و «پرواز عقاب»
*از نظر خودتون چقدر به سرانه مطالعه کمک کردید؟
احساس میکنم در یک بخش کوچکی از سرانه مطالعه شریک هستم و آن را به خودم اختصاص دادم. چون با توجه به فضای زندگیام تایمهای خالیم را کتاب میخوانم.
*بهترین نویسندهای که توانسته است شما را با کتابهایش تحت تأثیر قرار دهد؟
شعرهای آقای رحمان دوست را هنوز هم عاشقانه دوست دارم. یک کتابی یکی از دوستانم به من هدیه داد و به جرأت میتوانم بگویم این کتاب روی من خیلی اثر گذاشت کتاب «از دولت عشق» بود.
*اولین کتاب رو چه کسی به شما هدیه داد؟
پدربزرگم. «عمو سلیم و دردسرهایش» یک کتاب طنز بود با توجه به اینکه آن زمان سواد نداشتم پدربزرگم برایم میخواند و وقتی که توانستم بخوانم آن را برای پدربزرگم میخواندم و شاهد قهقهههای پدربزرگم میشدم.
*تا به حال شده از شخصیتهایی که در کتابها مطالعه کردهاید، در کارتان از الهام بگیرد؟
در کار اساساً از دانستههای خود الهام میگیرم ولی اینکه بگویم صرفاً یک شخصیت بتواند کاراکتر بازی هم باشد نه، چون این اتفاق در ناخودآگاه آدمی میافتد.
*نویسندههای محبوب شما ایرانی و خارجی؟
ایرانی: آقای محمود دولتآبادی و صادق هدایت. خارجیها: پائولو کوئیلو / میلان کوندرا
*از نظر شما چه عواملی باعث پایین آمدن سرانه مطالعه می شود؟
اینکه خیلیها میگویند وقت نداریم کتاب بخوانیم یک بهانه است؛ چون ما دنبال مشغله میگردیم که یک کار را انجام ندیم. شاید دلیل اصلیاش گرفتاری، مشغله و شلوغ کردن اطرافمان باشد.
*یک کلمه میگویم حستان را در خصوص این کلمه بیان کنید، «خیابان انقلاب»؟
کتابهای دانشگاه
*هر چی که دل تنگتان میخواهد به ما و طرفداران خود بگویید؟
با توجه به این قضیه که چند وقتی است مصاحبه نکردهام اما وقتی موضوع شما را فهمیدم، برای اینکه مردم را جذب کتابخوانی بکنم قبول کردم و اینکه از شما میخواهم برای مردمی که کتاب نمیخوانند کتابهای جیبی و کوچک را معرفی کنید.
گفتگو از: سعیده سادات احمدی
انتهای پیام/