هانی‌زاده در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران:

افکار عمومی عربستان را محکوم می‌کنند

یک کارشناس سیاست خارجی گفت: اختلافات بر سر کسب قدرت بین جناح‌های داخلی عربستان عامل فاجعه دردناک تاریخی منا شد.

افکار عمومی عربستان را محکوم می‌کنند/ اختلافات داخلی عربستان فاجعه منا را به بار آورد
"حسن هانی‌زاده" در گفت‌وگو با خبرنگار  سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه حادثه‌ دردناک منا، لکه ننگی در تاریخ آل سعود است، گفت: اختلافات بر سر کسب قدرت بین جناح‌های داخلی عربستان، عامل این فاجعه دردناک تاریخی است، اما دخالت عامل انسانی در بروز این فاجعه، کاملاً مشهود است.

وی افزود: این حادثه به دلیل بی‌توجهی، سوء مدیریت و ناتوانی رژیم آل‌سعود در کمک‌رسانی به مصدومان شکل گرفت.
 
وی در ارتباط با سهوی یا عمدی بودن این فاجعه، با بیان اینکه ابعاد پنهانی این حادثه بسیار زیاد است، اظهار داشت: به نظر می‌رسد که یک عامل انسانی در شکل‌گیری این حادثه دخیل بوده، چراکه از حضور تیم‌های امداد ایران برای کمک به مجروحان حادثه جلوگیری به عمل آمد و این امر منجر به این شد که مصدومان را به سایر استان‌ها و مناطق عربستان منتقل کردند.

 هانی زاده اضافه کرد: همچنین تا بعد از گذشت 6 روز از حادثه، عربستان حاضر نشد اجساد قربانیان را تحویل دهد و این نشان می‌دهد عربستان مسئله‌ای را در مورد حادثه منا پنهان می‌کند که بعداً باید ابعاد این حادثه و پنهان‌کاری‌های آل سعود و تناقض‌گویی مقامات رژیم عربستان در مورد تعداد قربانیان فاش شود.

 وی  درباره نقش اختلافات قدرت در عربستان در وقوع این فاجعه دردناک، اظهار داشت: بعد از فوت ملک عبدالله و به قدرت رسیدن ملک سلمان و یک جریان تند افراطی به نام "السُدَیری"ها، اغلب کسانی که در سال‌های گذشته در اداره امور حج، تجربه داشتند از سوی پادشاه فعلی عربستان کنار گذاشته شدند. در نتیجه یک سیستم غیرمتمرکز در اداره امور حج به وجود آمد و یک عده از شخصیت‌ها و کارگزاران جدیدی اداره امور حج را برعهده گرفتند که هیچ گونه تجربه‌ای در این زمینه نداشتند که این مسئله باعث شد که مسیر عبور حاجیان در منا در برابر کاروان فرزند پادشاه بسته شود لذا بی‌تدبیری آل سعود  در این واقعه کاملاً مشهود است.
 
این کارشناس سیاست خارجی در ارتباط با آینده مسئله حج، گفت: جمهوری اسلامی ایران باید از بیانات مقام معظم رهبری الگو بگیرد.
 
هانی زاده با اشاره به ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی فاجعه منا عنوان کرد: با توجه به نقش تخریبی عربستان در رخدادهای منطقه و بمباران مکرر مردم بی‌دفاع یمن، این کشور در افکار عمومی منطقه‌ای و بین‌المللی به شدت محکوم است و ملت‌های اسلامی خواهان اتخاذ راهکارهایی برای جلوگیری از چنین حوادثی هستند.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران پس از این حادثه دردناک، خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب و شورایی مرکب از کشورهای اسلامی برای اداره امور حرمین شریفین شده است و این تلاش‌ها ان شاءالله در آینده ادامه خواهد داشت.
 
هانی‌زاده در ارتباط با آینده روابط ایران و عربستان، ادامه داد: هشدار شدیداللحن رهبر معظم انقلاب به عربستان سعودی، باید دستگاه دیپلماسی را بر آن دارد که اگر راهکارهای سیاسی برای تنبیه عربستان مفید واقع نشد، روابط تهران – ریاض قطع شود.
 
این کارشناس با بیان اینکه روابط ایران و عربستان در طول 35 سال گذشته همواره شاهد فراز و فرودهای زیادی بوده است،  تصریح کرد: عربستان سعودی در جنگ تحمیلی  و همچنین پس از جنگ و در جریان مناسک حج ، نقش کاملا تخریبی داشته و آشکارا شیوه‌های غیردوستانه‌ای را علیه ایران به کار برده است.

هانی‌زاده خاطرنشان کرد: تا زمانی که این رژیم آشکارا با ایران دشمنی می‌ورزد، امیدی به بهبود یافتن  روابط ایران و عربستان نیست  بنابراین احتمال قطع روابط میان این دو کشور وجود دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۸ مهر ۱۳۹۴
از این وهابی ها که خیری به ما نمیرسه،احترام و عزت هم که سرشون نمیشه پس همون بهتر که روابط رو قطع کنیم
آخرین اخبار