به گزارش خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاریخ بیهقی به عنوان یکی از ارزشمندترین کتابهای تاریخی ایران همواره در مرکز توجه فرهنگدوستان و ادیبان ایرانی قرار گرفته و در جامعه ادیبی و دانشگاهی ایران مورد بررسی قرار می گیرد.
بنابراین گزارش این کتاب علاوه بر دربرگیری موارد تاریخی دوره غزنویان در مقوله ادبیات نیز نکات فراوان ادبی را در خود جای داده و در این مقوله نیز حائز اهمیت است.
لازم به ذکر است که هم اکنون علی حیاتبخش در قالب کتاب 188 صفحهای «یک روی و هزار آینه» تلاش کرده تا شخصیتهای آمده در کتاب تاریخ بیهقی را از بعد روانشناسانه بررسی کرده و موارد اخلاقی و رفتاری چون میل به جادوانگی، اعتقاد و توکل به خداوند، معنویات هیچ انگاره دنیا و اعتقاد به جهان دیگر احساس وظیفه داشتن نسبت به امانت تاریخ، رعایت انصاف و قدرشناسی را در تیپ شخصیتی ابوالفضل بیهقی بررسی کند.
همچنین کتاب «یک روی هزار آینه» در بخش دیگری به بررسی موارد اخلاقی و رفتاریس استبداد رای، فرافکنی ظاهرسازی و فریب، کینهتوزی و اختلاف با امیرمحمد، معتقدات دینی، تناقض رفتاری، ترس، تمایل به لهو و لعب، مالدوستی و جهتگیری استثماری، بیتوجهی به حال و روز رعیت، سعی در عدل و مهربانی، شکمبارگی، خوشباشی و دم غنیمت شمردن، عدم ثبات شخصیت و برگشتن رای و احترام به پدر در تیپ شخصیتی سلطان مسعود غزنوی میپردازد.
گفتنی است که از افراد دیگری که نام آنها در کتاب «یک روی و هزار آینه» آمده و تیپ شخصیتیشان مورد بررسی قرار گرفته میتوان به بوسهل زوزنی، بونصر مشکان و حسنک وزیر اشاره کرد.
خاطرنشان میشود که انتشارات سفیر قلم کتاب «یک روی و هزار آینه» را منتشر کرده و این کتاب در حال حاضر در کتابفروشیها موجود است.
انتهای پیام/