رئیس مجلس گفت: روسیه قبل از حمله به مواضع داعش در سوریه مشورت‌هایی با ایران برای تشکیل ائتلافی جهت مبارزه با تروریسم داشته است.

تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و پارلمانی ایران و لهستانبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری مشترک علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و بوگدان بورسویچ رئیس مجلس سنای لهستان برگزار شد.

لاریجانی با ابراز خوشحالی از حضور هیأت عالیرتبه مجلس سنای لهستان در ایران اظهار داشت: از این که دعوت ما را پذیرفتند، خوشحالیم زیرا ایران و لهستان صدها سال با هم ارتباط نزدیک داشته‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: در جنگ جهانی دوم حدود 120 هزار نفر از مردم لهستان به ایران پناهنده شدند و ایران نیز در نهایت احترام از آن‌ها پذیرایی کرد.

وی با تأکید بر این که ایران و لهستان در تمام شرایط‌، روابط دوستانه و نزدیک داشته‌اند، گفت: در جلسه مشترک بنده با رئیس مجلس سنای لهستان در زمینه همکاری‌های پارلمانی و گسترش همکاری‌های اقتصادی صحبت کردیم.

رئیس مجلس تصریح کرد: همکاری در زمینه سرمایه‌گذاری بر روی نفت، گاز، کشتیرانی، واگن و صنایع دیگر در این نشست بررسی شد.

وی ادامه داد: همچنین تثبیت قوانین مالیات مضاعف و تثبیت سرمایه‌گذاری در کشور انجام شد.

رئیس مجلس با اشاره به موضوعات مهم منطقه‌ای نیز بیان داشت: وضعیت آشفته امروز در منطقه به دلیل حضور تروریست‌ها، بحران‌آفرینی‌هایی که در فلسطین انجام می‌شود و مشکلاتی که سوریه، عراق و افغانستان به دلیل حضور تروریست‌ها دارند، در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

وی تأکید کرد: ما سفر بورسویچ را به ایران مهم تلقی می‌کنیم و امیدواریم در ارتقاء سطح همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی کمک جدی انجام شود و آرزوی سفر خوبی برای وی و همراهانش در ایران داریم.

رئیس مجلس سنای لهستان نیز در ادامه نشست خبری با تشکر از استقبال گرم و مهمان‌نوازی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران اظهار داشت: کشور ایران و لهستان هیچ گاه نقاط تاریکی در تاریخ خود ندارند و با هم نجنگیده‌اند.

بورسویچ تصریح کرد: 540 سال از تأسیس روابط رسمی دو کشور گذشته و ما همچنان پذیرش 120 هزار نفر پناهنده لهستانی را به ایران در خاطر داریم.

وی با بیان این که این افراد لهستانی در خاک ایران درمان شدند، گفت: پناهندگان لهستانی بعد از مصیبت‌هایی که در روسیه دیدند، مورد درمان قرار گرفتند و با توجه به این گذشته تاریخی و سوابق خوب، دید لهستانی‌ها به ایران مثبت بوده و این مسئله هیچ ربطی به اوضاع سیاسی ندارد.

رئیس مجلس سنای لهستان در ادامه افزود: ما در این نشست در مورد همکاری‌های پارلمانی صحبت کردیم و بنده از رئیس مجلس ایران دعوت کردم تا به صورت رسمی به لهستان تشریف بیاورد.

بورسویچ با تأکید بر این که دیپلماسی پارلمانی سهم مهمی در روابط کشورها دارد، گفت: در این نشست بر همکاری کمیسیون‌های پارلمانی تأکید کردیم اگر چه تأکید بیشترمان بر روی کمیسیون‌های اقتصادی بود زیرا فضای همکاری اقتصادی گسترده‌تر است.

وی تصریح کرد: لهستان مدرنیزه شده و نوسازی کشور را پشت سر گذاشته شده لذا در زمینه‌های اقتصادی متعددی اعلام همکاری با ایران را کرده است.

رئیس مجلس سنای لهستان با اشاره به این که بنده اهل شهر بندری گیدانس هستم، اظهار داشت: در این شهر پالایشگاهی ساخته شده که در زمان ساخت به منظور استفاده و فراوری نفت ایران ساخته شد اما اکنون نفت روسیه در آن موجود است.

بورسویچ تأکید کرد: صحبت‌های دوستانه‌ای نیز در مورد مسائل منطقه سوریه و عراق در این نشست داشتیم و بنده معتقدم که بار یافتن راه حل برای این بحران بر روی دوش کشورهای منطقه است لذا باید تمام نیروهای سیاسی در سوریه به توافق برسند چون ما در برابر یک دشمن جانی به نام داعش قرار گرفته‌ایم که در حال توسعه است.

وی بیان داشت: مذاکرات با لاریجانی یک بحث بسیار سازنده و پرباری بود که در این میان تمام صحبت‌ها با صراحت بیان شد.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که تا چه مدت حملات روسیه به مواضع داعش می‌تواند مشکل را حل کند، گفت: در مورد حمله روسیه به سوریه اکنون قضاوت زود است.

رئیس مجلس تأکید کرد: قبل از این اقدامات روسیه مشورت‌هایی را با ایران برای ائتلاف علیه تروریست انجام داد و به نظر می‌رسد تا این جا با دقت نظر عمل شده اما باید دید چقدر و با چه کیفیتی ادامه خواهد داشت.

رئیس مجلس سنای لهستان نیز در پاسخ به این سوال که لهستان تا چه میزان برای حل مشکل آوارگان سوری سهم دارد گفت: لهستان عضو اتحادیه اروپاست و معتقدیم باید یک سیاست واحدی در سطح اتحادیه اروپا به وجود آمده و اجرا شود.

بورسویچ تصریح کرد: این آوارگان از جنگ و ویرانی فرار کرده‌اند و ابتدا از راه دریا به اروپا مهاجرت می‌کردند اما اکنون بیشتر از طرف ترکیه و یونان وارد خاک اروپا می‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر اتحادیه اروپا مذاکراتی را با ترکیه در این مورد داشته است و تا زمانی که این وضعیت مهار شود، ما پشتیبانی و حمایت خود را از کشورهای همجوار لهستان خواهیم داشت اگرچه مسیر سرازیر شدن آوارگان سوری از لهستان نمی‌گذرد.

رئیس مجلس سنای لهستان خاطرنشان کرد: مشکل آوارگان سوری برای تمام کشورهای اتحادیه اروپاست که متأسفانه تنها مشکل اقتصادی نبوده که مشکل سیاسی هم است.

انتهای پیام/


برچسب ها: لاریجانی ، لهستان ، نشست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۴
اگر روسیه با ایران مشورت نکنه شکستش حتمیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۴
اگر روسیه با ایران مشورت نکنه شکستش حتمیست
آخرین اخبار