عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در ابتدا و در سالهای گذشته از پودر استخوان حیوانات و یا صدف حلزونها برای شست و شوی دندانها استفاده میشد، گفت: در خمیردندانهای سفیدکننده (whitening-tooth) ترکیباتی که حاوی مواد ساینده و سفیدکننده هستند، به کار برده میشوند.
وی با بیان اینکه ترکیبات سفیدکننده حاوی مواد آب اکسیژنه و مقداری کاربومر پرکساید هستند، اظهار داشت: این مواد زمانی که در مجاورت زنگ و رنگ دندان قرار میگیرند، سبب پاک شدن رنگ آن میشوند.
خامسی درباره ترکیبات ساینده این خمیردندانها نیز گفت: کربنات کلسیم، هیدروکسید آلومینیوم و هیدروکسید منیزیم با ساییدن و حرکت مکانیکی موجب از بین رفتن رنگ دندان میشوند.
این دندانپزشک کشور با اعلام اینکه خمیردندانهای سفیدکننده رایج در بازار ضرری ندارند و مصرف آنها بدون اشکال است، تصریح کرد: تنها خمیردندانهایی که مخصوص افراد سیگاری و این دست از افراد هستند باعث از بین رفتن مینای دندان میشوند.
وی در مورد طرز استفاده از خمیردندانهای سفیدکننده نیز گفت: مصرف دو نوبت در صبح و شب این خمیردندانها با استفاده از مسواک نرم توصیه میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص سایر روشهای جایگزین برای سفید کردن دندان نیز اظهار کرد: دو روش مختلف بیلیچینگ (سفید کردن) دندانها وجود دارد که در روش اول این کار در مطب دندانپزشک صورت میگیرد به گونهای که ژلهایی را در قالب میریزند و این قالب را در دهان بیمار قرار میدهند.
وی افزود: در روش دوم که در خانه صورت میگیرد و طولانیتر است ابتدا دندانپزشک قالب را درست میکند که شخص میتواند آن را در منزل استفاده کند و در دهان قرار دهد.
خامسی در پایان تصریح کرد: روش ارزانتر و سادهتر از بیلیچینگ همان خمیر دندانهای سفیدکننده است.
انتهای پیام/