به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ دکتر یحیی پاسدار گفت: پوکی استخوان یک فرآیند بلندمدت است و داشتن تغذیه مناسب و تحرک کافی از همان دوران کودکی و نوجوانی میتواند نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان داشته باشد.
وی افزود: هرچقدر در کودکی و نوجوانی میزان استفاده از منابع کلسیم بیشتر باشد، قطعا ذخیره سازی مناسبی در بدن از نظر منابع کلسیم انجام خواهد شد و با بالا رفتن سن بدن میتواند از این ذخایر استفاده کند.
پاسدار تاکید کرد: افراد باید بصورت مداوم مصرف لبنیات را در برنامه غذایی خود داشته باشند، گفت: این امر موجب میشود تا بدن همیشه کلسیم کافی را در اختیار داشته و سراغ کلسیم ذخیره شده در استخوانها نرود.
وی افزود: استفاده روزانه سه لیوان شیر یا ماست و یا سه تکه پنیر به اندازه قوطی کبریت و یا استفاده از کشک و یا شیراز می تواند کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کند.
پاسدار شیر را بهترین منبع برای تامین کلسیم دانست و اظهار کرد: افرادی که به شیر حساسیت دارند میتوانند از دیگر فرآوردههای لبنی مانند ماست و پنیر جهت تامین منابع کلسیم بدن خود استفاده کنند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه تمام فلزات دو ظرفیتی مانند کلسیم، آهن، مس، روی و منیزیم در جذب در دستگاه گوارش با یکدیگر رقابت دارند، گفت: حجم مورد نیاز بدن به کلسیم به قدری نسبت به فلزات دیگر بالاست که مصرف همزمان منابع آنها نمیتواند مانع جذب کلسیم در بدن شود و این کلسیم است که میتواند تاثیر منفی بر جذب فلزات دیگر داشته باشد.
انتهای پیام/ش