دکتر علی باجلان متخصص روانشناسی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بیحوصلگی یک علامت و نشانه است که وقتی مطرح میشود باید منشا آن پیدا شود و معمولا منشاء آن دو علت است. معمولا کسانی که دچار اضطراب و استرس و یا بیش فعالی هستند، به دلیل نقصهایی که در مغز آنها کم و زیاد میگردد زود حوصلهشان سر میرود.
وی افزود: ممکن است کودک دچار چنین اختلالاتی نباشد و فقط به خاطر یکنواخت بودن محیط خانه بیحوصله شده باشد پس باید در قدم اول دیده شود که منشا بیحوصلگی کودک از اختلال است یا یکنواختی محیط با توجه به اینکه والدین میتوانند نقش فعالی در سر نرفتن حوصله کودک داشته باشند.
دکتر باجلان عنوان کرد: عمده بیحوصلگی کودکان به عدم برنامه ریزی صحیح والدین بر میگردد چرا که وقتی والدین به شدت سرگرم کار خود میشوند کودک نمیتواند برای خود برنامه ریزی مناسبی کند و بعد از بازی کردن با وسایل به دلیل یکنواختی حوصله اش سر میرود. بنابراین خانواده با تنظیم یک برنامه مدون میتواند زندگی کودک را از یکنواختی خارج کند.
وی اظهار داشت: بسیاری از والدین، کودک را به امید اینکه در بیرون کار و حرف زشتی را یاد نگیرد در خانه حبس میکنند در صورتی که کودک باید وارد اجتماع شود و این رفتار والدین نادرست است و بهتر است با رفت و آمد با دوستان و آشنایان و همسایههایی که ارزشهایی هماهنگ با خود دارند برای کودکان ایجاد دوستی کنند.
این روانشناس خاطر نشان کرد: درمان بیحوصلگی کودکان بیشفعال یک سری مهارتها و تکنیکهای خاص دارد که خانوادهها باید با مراجعه به روانشناسان این آموزشها را فرا گیرند اما درمان اصلی در خصوص این بچهها مصرف داروها و ویتامینهای تعیین شده توسط متخصصین است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/