نماینده شهرستان فسا در مجلس گفت: با توجه به این که یک و نیم میلیون نفر جمعیت شرق فارس از فسا خدمات دریافت می‌کنند لذا کمک ویژه‌ای برای تامین تجهیزات باید صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان وب دا" ، دکتر محمد حسن دوگانی نماینده شهرستان فسا در مجلس شورای اسلامی در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی فسا با وزیر بهداشت، با تشکر از اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: این طرح در برنامه پنجم در نظر گرفته شده بود اما تا پیش از این نادیده گرفته می شد.

نماینده مردم فسا در مجلس با بیان این که طرح تحول نظام سلامت و برنامه پزشک خانواده ارزشمند است، عنوان کرد: این طرح پزشک و درمان را در دسترس مردم قرار می دهد اما با توجه به گستردگی استان فارس به نظر می رسد بنظر می رسد امکانات موجود برای اجرای کامل طرح کافی نیست.

وی درخواست کرد: نیروی انسانی در بخش بهداشت و درمان بیمارستان ها تامین شود زیرا شهرستان فسا سرویس دهنده به توابع خود نیز است.

این نماینده مجلس عنوان کرد: با توجه به این که یک و نیم میلیون نفر جمعیت شرق فارس از فسا خدمات دریافت می کنند لذا کمک ویژه ای برای تامین تجهیزات باید صورت گیرد.

وی افزود: با توجه به فاصله 150 کیلومتری به مرکز استان و قرار گرفتن در نقطه اتصال شرق و غرب کشور نیاز به استقرار اورژانس هوایی داریم. اتفاقات بسیاری در شبانه روز در بزرگراه های این محدوده رخ می دهد و تا رسیدن اورژانس از شیراز ممکن است افراد جان خود را از دست دهند.

در ادامه دکتر احسان بهرامعلی معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به این که در تلاشیم اقداماتمان در آینده نیز ماندگار باشد، عنوان کرد: در این راستا مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر را راه اندازی کرده و مطالعه کهورت 10 هزار نفر از جمعیت فسا را که عملا 7 درصد جمعیت تحت پوشش در دانشگاه را شامل می شود در این مطالعه خواهیم داشت .

وی با اشاره به این که کهورت دانشجویی را نیز تشکیل داده ایم، عنوان کرد: در این مطالعه به دنبال این بوده ایم که چرا و چگونه دانشجویان در دانشگاه به موفقیت دست می یابند یا این که به سمت رفتارهای پر خطر می روند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا در تشریح نتایج این بررسی ها گفت: ضربان قلب در حالت استراحت افراد در ایران نسبت به سایر کشورها 11 درصد بالاتر است. همچنین درصد استفاده خانم ها از دخانیات نیز بیشتر است.

وی افزود: این موارد می تواند مبنای مداخله ما در آینده باشد.

دکتر بهرامعلی با بیان این که در سال گذشته 70 مقاله شامل 40 مقاله ISI تولید کرده ایم اذعان کرد: با روندی که پیش گرفته ایم به نظر می رسد در سال های آینده جهش بزرگی در تولید مقالات ISI داشته باشیم.

همچنین دکتر علی رضا عسکری رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به این که بیش از استفاده از کمک های مالی وزارت بهداشت؛ از کمک های فکری و سیستم مدیریتی وزیر بهداشت بهره برده ایم گفت: با توجه به سیاست های افزایش جمعیت و مقابله با پیری جمعیت در کشور می توان گفت: ما تنها نیاز به افزایش نرخ باروری نداریم بلکه نیاز به افزایش تعداد نخبه ها داریم. این موضوع در صورت مقابله نکردن در آینده به صورت جدی خود را نشان می دهد. از سوی دیگر در مراقبت با سالمندان به کشف بیماری هایی رسیدیم که کشف نمی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به تعداد نیروهای انسانی در دانشگاه ها گفت: شاخص نیروی انسانی ما بسیار پایین است. همچنین درصد اشغال تخت به گونه ای بوده است که هیچگاه زیر 90 درصد نبوده است. لذا بیمارستان هایی همانند بیمارستان امام حسین (ع) باید راه اندازی شود. با گام هایی که در طرح تحول برداشته شده است باید ادامه حرکت در این طرح به صورت منطقه ای باشد. در صورتی که با این سبک جدید فکری دانشگاه ها وارد شوند و مواردی که می تواند منجر به اقدامات بهتر شوند را در دست بگیرند می توان شاهد نتایج بهتر بود.

دکتر عسکری با بیان این که در اورژانس 60 درصد از پرسنل زن هستند گفت: از مجموع آنها تنها 23 درصد پیمانی رسمی هستند. لذا تامین نیروی پرستاری اورژانس باید با استفاده از نیروهای متخصص حداقل 10 سال سابقه کار باشد و نیروهای طرحی دانشجویی در سایر بخش ها به کار گرفته شوند.

وی با اشاره به تمرکز بر مشاوره های دانشجویی گفت: برای تربیت دانشجوی خوب نیاز به چنین اقداماتی داشته ایم. حتی بر قومیت های ساکن در دانشگاه های دانشجویی نیز حساس هستیم تا تناسب  حفظ شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا ادامه داد: ضریب اسکان دانشجویان ما 79 درصد است و با افزایش تعداد دانشجویان پزشکی حمایت بخش دولتی و خصوصی ضروری است.

همچنین دکتر سید امین کوهپایه معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به طرح تحول سلامت گفت: باید دیدگاه تمام اعضا پیش برنده طرح تحول سلامت تغییر و اصلاح شود. لذا مرکز اسناد برنامه ریزی معاونت در این راستا افتتاح شد و دبیرخانه فناوری و آموزش پزشکی را نیز راه اندازی کردیم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این که هر تغییری سد های بزرگی را پیش رو دارد، گفت: برخی از قوانین را دانشگاه ها می توانند تغییر دهند اما برخی نیاز به کمک وزارت خانه دارد.

کوهپایه به اقدامات انجام شده در معاونت متبوعش اشاره و اذعان کرد: اولین بسته آموزش پاسخگو و آموزش محور است و در گام بعدی به سمت مجازی سازی آموزش علوم پزشکی، حرکت به سمت دانشگاه های هزاره سوم و محصول محور، توسعه برنامه های آموزش عالی سلامت و اعتلای اخلاق حرفه ای که در قالب حقوقی دیده می شودهستیم. همچنین اولین سی پی سی اخلاق پزشکی را هفته آینده در دانشگاه علوم پزشکی برگزار می کنیم.

در ادامه دکتر هاشم پور معاون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این که تلاش ما بر این است که با حمایت های رئیس دانشگاه و معاونان آن با فضای همدلانه ای که وجود دارد گسترش کمی و کیفی طب سنتی را در دو بعد دنبال کنیم، گفت: در یک بعد به دنبال این هستیم شواهد علمی روزافزون در این حوزه داشته باشیم. بعد دیگر در محیط درمان است. در این حوزه نیز می خواهیم مردم به طب سنتی استاندارد و دانشگاهی دست یابند.

معاون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی فسا ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون چندین مقاله کلینیکی، پژوهش و پایان نامه ای در این حوزه داشته ایم. همچنین فعالیت هایی را در کنگره های علمی داشته و در مجموع تلاش کرده ایم که مقاله های با کیفیتی را تولید کنیم.

وی با بیان این که در حوزه آموزشی به دنبال معارفه طب سنتی برای دانشجویان بوده ایم، خاطرنشان کرد: در حوزه درمانی نیز با درمانگاهی در بیمارستان شریعتی آغاز و به سلامتکده طب سنتی رسیدیم. در نهایت به دنبال ادغام بسته طب سنتی در شبکه بهداشتی هستیم تا به تاسیس مرکز تحقیقات طب سنتی در فسا برسیم.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار