وقتی که وارد بعضی از محله ها و بخش های مسکونی درگهان می شویم خبری از آن ساختمانهای زیبا نیست و آن روی سکه بوی تعفن و فاضلاب به چشم می آید.
آقای بهرامی از ساکنان درگهان می گوید: گاهی وقتها فاضلاب از کف خانه او بالا می آید و آبهای جاری در محله منجر به خرابی دیوار و حتی اثاثیه منزلش شده و امکان زندگی را از آنها می گیرد.
آن طرف تر خانمی با کودکی گریان در آغوش از بیماری ویروسی فرزندش می گفت: که برابر اعلام پزشک، آلودگی محیطی عامل ایجاد بیماری بوده است.
شهردار درگهان در پاسخ به چرایی این موضوع به ساخت و سازهای بدون مجوز زیست محیطی در ساحل درگهان اشاره کرد که باعث تخریب ساحل شده است.
دریانورد با اشاره به مشکلات زیست محیطی این ساخت و سازها برای ساکنان درگهان گفت: شیب درگهان به طور طبیعی به طرف دریاست و آبهای سطحی و زیر سطحی به دریا سرازیر می شدند اما متاسفانه با از بین بردن ساحل و خشک کردن غیرقانونی دریا برای انجام پروژه های اقتصادی راه خروج همه ی آبها مسدود شده و منازل بسیاری از مردم در حال نابودی است.
شهردار درگهان با اشاره به وجود بیماریهای پوستی، مالاریا و سالک که در آن منطقه بوجود آمده می گوید: اگر منطقه آزاد در عمر ۱۹ ساله خود درصدی از درآمد حاصل از فروش زمین های درگهان و صدور پروانه ها و مجوزهایی که ذاتا بر عهده ی مدیریت شهریست را در زمینه خدمات شهری هزینه می کرد ما دیگر شاهد این فجایع نبودیم و بسیاری از مشکلات مردم مرتفع می شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان هم می گوید: برابر قانون نباید در حریم ۶۰ متری دریا ساخت و سازی صورت گیرد و این اقدام آسیبهای فراوانی به اکوسیستم منطقه وارد نموده که در این زمینه به مراجع قضایی شکایت کرده ایم.
مجید وفادار با اشاره به اهمیت اقتصادی درگهان و وجود جنگلهای حرا که منطقه ای بکر برای کوچ پرندگان مهاجر است افزود: متاسفانه در سالهای اخیر این زیستگاههای طبیعی رو به نابودی است و احیاء و نجات آن تغییر نوع نگاه به مدیریت شهری و سواحل را می طلبد.
حجت الاسلام اکبری رئیس کل دادگستری هرمزگان هم پیش از این گفته بود : پرونده قضایی استحصال و خشکاندن دریا در شهر درگهان، در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس مورد رسیدگی قرار گرفت و پرونده درشعبه اول دادگاه کیفری یک بندرعباس در حال رسیدگی است.
حال باید دید در قبال تهدید سلامتی مردم و نابودی اکوسیستمهای منحصر به فرد، همچون جنگلهای حرا و سواحل ، توسعه تجاری تا چه مرزی قابل توجیه است ؟ آیا باید ها و نباید های زیست محیطی در اجرای طرحهای تجاری در مجاورت دریا اولویت ندارند؟
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. انتهای پیام/ب