به گزارش خبرنگار
حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،حجم طلای سیاه گیلان که گوی سبقت را در میان استانهای کشور ربوده هماینک با دستان پرفشار خود گلوی گوهررود ، زرجوب و تالاب انزلی را آنچنان در دست گرفته که از طلا بودن به غول ضد حیات سیاه گیلان و مردمانش مبدل شده است.
**زباله و نابودی حیات رودهای گیلان بدترین دستاورد عدم دفن زباله بهداشتی شیرابه است ، به طور میانگین در هر ثانیه 5 لیتر شیرابه و در شرایط بارندگی 18 لیتر شیرابه
از این زباله ها حاصل می شود و این شیرابهها به آب و خاک نفوذ کرده و در نهایت به دو رودخانه گوهررود، زرجوب و از آنجا وارد تالاب انزلی میشود؛ رودخانههایی که در لیست آلودهترین رودخانههای گیتی قرارگرفتهاند.
حجت شعبانپور معاون امور عمرانی استانداردی گیلان در اینباره معتقد است: گیلان در محور پسماند و آلودگی رودخانههای زرجوب و گوهررود رشت با مشکلات زیست محیطی بزرگی مواجه است.
**گیلان در تولید زباله گوی سبقت را ربوده
هماینک 31 مکان دفن زباله در استان گیلان وجود دارد که با حجم سرانه تولید 850 گرم در شهر و 500 گرم در روستا گوی سبقت را در تولید زباله در عرصه کشورمان ربوده است.
شعبانپور در اینباره میگوید: گیلان با روزانه تولید هزار و 800 تن بیش از میانگین کشوری گوی سبقت را در تولید پسماند ربوده و اگر این شرایط ادامه پیدا کند گیلان تا 10 سال دیگر در زبالهها دفن خواهد شد.
** دفن غیر اصولی زباله در گیلان
از 31 مرکز دفن زباله استان 25 مرکز به صورت کاملا غیر اصولی دفن میشوند و اغلب این مراکز در جنگل ها، حاشیه رودخانهها یا خط آبی سواحل آبی قرار دارند.
معاون امور عمرانی استانداری گیلان در اینباره میگوید: با وجود آنکه قوانین ممنوعیت دفن زباله در استانهای ساحلی وجود دارد اما این زبالهها به بدترین شکل ممکن در گیلان دفن میشود و حتی از بین حجم کلی زبالههای تولیدی روستایی تنها 30 درصد آنها جمعآوری شده و مابقی راهی جنگ یا رودخانهها میشوند.
**مرگ گردشگری
علاوه بر افزایش بیماری مردم استان، آلوده شدن بستر رودخانههای رشت مطمئنا مقدمهساز مرگ حوزه گردشگری این استان خواهد بود که آلودگی و نابودی انزلی زنگ هشدار مرگ گردشگری را به صدا درآورده است تالاب انزلی بر اثر ورود شیرابههای پسماندهای تلنبارشده جنگل، سواحل و رودخانهها وضعیت نامناسبی دارد.
شعبانپور در این خصوص معتقد است: تالاب انزلی در انتهای مسیرآلودگی قرار دارد و اگر به شرایط آن و بهبود وضعیتاش رسیدگی نشود مطمئنا سرنوشت دریاچه ارومیه در انتظار این تالاب خواهد بود و با از بین رفتن این تالاب صنعت گردشگری نابود خواهد شد.
**کاهش تولید زباله و بهره برداری از طلای سیاه
الگوی درست تولید و مصرف باید در سرلوحه کار مردم قرار بگیرد و میزان تولید زباله با فرهنگسازی و تلاش مسئولان کاهش یابد، از سوی دیگر تجربه نشان داده که اگر زباله به درستی مدیریت شود عملیات بازیافت و بازیابی آن بهگونه علمی انجام گرفته و انرژی آن مهار شود، سود اقتصادی بسیاری را به بار خواهد آورد یادمان باشد که زباله طلای سیاه نام دارد.
انتهای پیام /