به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، فرماندار ویژه شهرستان آمل درمراسم افتتاح دستگاه پرداخت فرش در شرکت تعاونی فرش بهارستان کاسپین در روستای آب بخشان آمل با اشاره به اینکه صنعت فرش یکی از صنایع قدیمی در ایران با قدمت 3 هزار ساله است، گفت: یکی از عواملی که ایران را در عرصه های بین المللی و جهانی مشهور کرد صنعت فرش است که دنیا صنعت فرش دستباف را به نام ایران می شناسند و زمینه صادرات آن مهیا می باشد.
احمد منفرد افزود: باید به طور جدی پیگیری و حمایت از بافندگان فرش دستباف را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم با این پتانسیلی که وجود دارد در راستای صادرات آن همت و تلاش کنیم.
به گفته وی؛ فرش دستباف برای این که از نقطه شروع تا بازار عرضه شود باید گام ها و اقدامات خوبی در کارگاه ها و دار قالی صورت گیرد که در حقیقت بافندگان عزیز با دستهای ظریف خود خلاقیتی را به وجود می آورند تا در بازار به فروش برسانند.
فرماندار ویژه شهرستان آمل با اشاره به این که باید به فکر صادرات فرش دستباف باشیم گفت: متولیان امور باید برای عرضه این صنایع مکانی را در نظر بگیرند که بافندگان فرش بتوانند حاصل تلاش خود را در دید عموم قرار دهند تا به فروش برسد.
منفرد تصریح کرد: در مازندران زمین برای کشاورزی بسیار کم می باشد و آن چیزی که می تواند گسترش پیدا کند صنایع مرتبط است تا تولیدات را به نحوی شایسته به منصه ظهور برسانند که در اقتصاد خانواده و استان اثرگذار است.
وی با بیان این که پتانسیل های قوی در سطح شهرستان وجود دارد، یادآور شد: با یک برنامه ریزی می توانیم پتانسیل ها را شناسایی و موانع و مشکلات را از سر راه آن ها برداریم.
وی با اشاره به این که عزم و اراده ای که خانم یزدانی دارند ستودنی و جای تقدیر است افزود: ضرورت دارد برای تسهیل در امر اعطای تسهیلات و اعتبارات از طریق بانک کارآفرین اقدامات شایسته ای صورت گیرد تا این عزیزان دغدغه ای در امر تامین مالی نداشته باشند.
همچینین ، مدیرعامل شرکت تعاونی فرش بهارستان کاسپین آمل با اشاره به این که از دوران کودکی در روستای بهرستاق لاریجان در کارگاه فرش پدرم کار می کردم گفت: در سال 74 به مبلغ 15 هزار تومان عضو جهاد سازندگی شدم و به ما به مبلغ 150 هزارتومان وام دادند تا دار قالی برپا کنیم که متاسفانه بعد از چند سال جهاد همه آن ها را جمع کرد.
ناهید یزدانی افزود: تصمیم گرفتم خودم کارگاه قالی بافی را برپا کنم که با سعی و تلاش در سال 89 مجوز کارگاه قالی بافی متمرکز را گرفتم که در این کارگاه 10 نفر مشغول به کار هستند و بعد از این مجوز کارگاه قالی بافی غیر متمرکز را نیز دریافت کردم.
به گفته مدیرعامل شرکت تعاونی فرش بهارستان کاسپین آمل در حال حاضر 100 تابلو فرش در شهر و روستای آمل در حال بافت می باشد که 10 عدد آن قالی کفی می باشد و بافندگان فعالی داریم که روزانه حدود 13 هزار گره می زنند.
یزدانی خاطرنشان کرد: نماینده رسمی شرکت دارکوب مشهد در آمل می باشیم که با تلاش فراوان زن کارآفرین هستم و با همت همسر و پسرم توانستم شرکت تعاونی فرش بهارستان کاسپین را ثبت کنم.
انتهای پیام/گ