در حالیکه آگاهی از خطرات مصرف شکر در میان مردم افزایش یافته است، بسیاری از افراد به دلیل علاقه‌ای که به مصرف مواد شیرین دارند به سوی مصرف شیرین کننده های مصنوعی رو آورده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از قدیم ضرب‌المثلی وجود دارد که عنوان می‌کند انسان قبر خود را با دندان‌هایش می‌کند و این ضرب‌المثل به اهمیت نقش تغذیه در افزایش طول عمر و سلامت بدن اشاره دارد.هزاران سال است که غذاهای شیرین به ذائقه بشر خوش آمده است و در سفره های ایرانی جای خودشان را بازکرده اند.

در حالی که هر روز و هر روز از مضرات قند و شکر در گوشه کنار جامعه بحث در میان است، کم‌کم قندهای مصنوعی نظیر ساخرین و آسپارتام در زندگی ما جا باز کردند و در بیشتر محصولات مصرفی ما در رستوران‌ها و حتی در خانه‌های ما به وفور یافت می‌شوند اما سوال اینجاست که آیا این نوع مواد شیمیایی برای ما ضرری ندارد؟ و اینکه ضرر قند شکر بیشتر است یا آسپارتام؟

"آسپارتام" شیرین اما کشنده 
امروزه در اکثر تبلیغات آسپارتام را به عنوان یک جایگزین مناسب و بی‌خطر برای قند معرفی می‌کنند که این تبلغیات می‌تواند باعث خطرناک تر شدن این ماده شیمیایی بشود زیرا ممکن است افراد در خوردن محصولاتی که حاوی آسپارتام است زیاد روی کرده که این امر می‌تواند آسیب بیشتری به ما بزند.

آسپارتام از یک ماده مصنوعی متشکل از 2 اسید آمینه فینل آلانین و اسید اسپارتیک تشکیل شده است که اسیدهای آمینه می‌توانند به طور مستقیم به مغز وارد شوند و عملکرد سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهند و همچنین تحقیقات نشان داده که افزایش سطح فینل آلانیل مغز خطر تشنج را افزایش می‌دهد .

رقیب جدی قند و شکر 
نیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: آسپارتام یک ماده مصنوعی است که قند نیست و ویژگی آنها این است که شیرینی آن چندین برابر قند است، این امر موجب می‌شود که ذائقه برای مصرف کننده تغییر کند و طعم شیرین برای افراد عادی شود و بیشتر از مواد قندی و شیرین استفاده کنند که در دراز مدت می‌تواند باعث چاقی و دیابت شود.

وی در ادامه افزود: آسپارتام علاوه بر اینکه در خیلی از محصولات خوردنی وجود دارد خود نیز به صورت حب و پودر در بازار موجود است که توصیه کردند بیشتر از حب استفاده شود به این صورت که فرد استفاده کننده همیشه مقدار مشخصی از این ماده را استفاده می‌کند.

شکایات شیرینی که هیچگاه به نتیجه نرسید
در سال1980 وزارت بهداشت آمریکا بالغ بر ده‌هزار شکایت در مورد مضرات و واکنش‌های جانبی این ماده سمی دریافت کرد. 

با این حال به خاطر منافع اقتصادی این ماده برای تولید کنندگان این وزارت‌خانه این ماده را کاملا سالم و بی‌خطر دانست و پس از سال‌ها همچنان این ماده در زندگی ما حضور دارد و پر رنگ تر نیز شده است. 

دور آسپارتام را خط بکشید 
پیام فرح بخش متخصص تغذیه گفت: افرادی که از بیماری فنیل کتونوری رنج می برند باید از خوردن آسپارتام به کل پرهیز کنند و بقیه افراد هم که از این ماده استفاده می‌کنند درحد تعادل این ماده را مصرف کنند .

وی در ادامه افزود: این ماده بیشتر در آدامس‌ها و نوشابه‌های رژیمی موجود است. 

قبل از خرید به برچسب مواد غذایی دقت کنید
برای اجتناب از مصرف اسپارتام بهتر است هنگام خرید به فهرست مواد تشکیل دهنده‌ی خوردنی‌هایی که می‌خواهیم بخریم بیشتر دقت کنیم با این کار می‌توان از خرید اجناسی که حاوی این ماده هستند، پرهیز کرد و اگر هم قبلا از این مواد استفاده می‌کردید، می‌توانید با خوردن انواع کلم‌‌ها، زردچوبه و مواد حاوی ویتامین‌های Cو B و E این واد خطرناک را از بدن خوددفن کنید و باید 

قندی هزار ساله اما مفید!
گیاه استاویا به عنوان بهترین جایگزین برای انواع قندهای طبیعی و مصنوعی دانست .این ماده که برای صدها سال در آمریکای جنوبی مورد استفاده قرار گرفته و 20 برابر شیرین‌تر از قند و شرک است هیچ مورد مشکوکی گزارش نشده و افرادی که از استاویا استفاده می‌کنند دچار هیچ مشکلی نشده‌اند. 

گزارش از سجاد افشار


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
برچسب ها: قند ، شکر ، دندان ، طول عمر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.