وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی، لیستی از داروها را منتشر کرد که داروهای موجود در آن، تحت پوشش بیمه قرار دارند و وای به حال روزی که نسخه‌ای خلاف این لیست رقم بخورد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، بغض امانش نمی‌دهد از آگهی روزنامه‌ای می‌گوید که سند حرف‌هایش باشد، فروش خانه‌ای 60 متری که شاید دردی از هزینه‌های دردآور درمان سرطان دخترش را دوا کند، به گذشته‌ای نه چندان دور برمی‌گردد به هشت سال پیش که پزشکان تشخیص سرطان را برای دختر 18ساله‌اش دادند. بیماری هوچکین که غدد لنفاوی گردن را درگیر می‌کند و راهی به جز شیمی‌درمانی ندارد. بعد از 3دوره 12جلسه‌ای،شیمی‌درمانی پایان یافت اما پس از گذشت 8سال انگار بیماری از نو و البته به شکلی دیگر نمایان شد.

اینبار اما به گفته پزشکان باید شیمی‌درمانی را با داروی ادسیت ریس به سرانجام برساند که تازه شروع مشکلات است. دارویی که به گفته مسئولان و در پاسخ به این پدر به دلیل موجود نبودن در لیست داروهای وزارت بهداشت، هزینه سنگینی را بر دوش خانواده می‌گذارد. تزریقی به قیمت 20میلیون تومان...

جنگ ،جنگ ،تاعافیت
مبارزه این روزها معانی متفاوتی به خود گرفته است، وقتی وارد میدان جنگ می‌شویم با تمام وجود می‌جنگیم و تن به سایش می‌دهیم اما این بار سخن از میدان نبرد بیماری با انسان است؛ میدانی که باید آن قدر بجنگی تا...
اما انسان‌هایی هستند که در تقابل جنگ با یک غول همیشه در میدان می‌مانند و در تلاش هستند؛ غولی به نام سرطان...

با تمام وجودشان مبارزه می‌کنند تا غول سرطان را از پا درآورند. خستگی مبارزه را می‌توان در نگاهشان خواند. مبارزه‌ای که به امید روزهای عافیت تحملش می‌کنند. قسمت سخت و جانکاه ماجرا برای انسان‌های این میدان زمانی شروع می‌شود که علاوه بر زخم و جراحت نبرد، باید نگران تأمین هزینه‌هایشان هم باشند...

هزینه درمان سرطان به صفر می رسد
کیوان تاج‌بخش مدیرکل دفتر دارو و تجهیزات پزشکی سازمان بیمه سلامت معتقد است با تجمیع منابع مالی در یک صندوق، ارائه خدمات براساس سامانه یکپارچه بین بیمه‌ها و وزارت بهداشت و همچنین تکمیل پرونده الکترونیکی سلامت بیماران سرطانی می‌توان هزینه‌های سنگین درمان سرطان را به صفر نزدیک کرد، هزینه برترین بخش درمان سرطان در تمام دنیا، تهیه داروهای درمان سرطان است.داروهایی که براساس نوع فرمولاسیون آن‌ها قیمت‌های متفاوتی دارد.

لیست فارماکوپه زیرچتربیمه
خوشبختانه در ایران بیشتر داروهای درمان سرطان که در فهرست دارویی کشور قرار دارند،فارغ از این که در چه کشوری تولید شده باشند تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر قرار دارند. داروهایی که فرانشیز پرداختی برای آن‌ها توسط بیماران در حالت بستری یا سرپایی متفاوت است. در بخش بستری بیماران فقط 10درصد فرانشیز را پرداخت می‌کنند و در بخش سرپایی می‌بایست 30درصد از قیمت دارو را در قالب فرانشیز پرداخت کنند.

کاهش قیمت به شرط رسیدن محموله 
رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص قیمت داروهای شیمی‌درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به طورکلی هیچگونه افزایش قیمتی در زمینه داروهای سرطان نداشتیم. تنهادر این چند وقت اخیر به علت کمبود واردات، فوریتی صورت گرفته است که به طور موقت داروها گران‌تر عرضه می‌شوند. درحال حاضر منتظر رسیدن محموله اصلی هستیم و به محض رسیدن قیمت‌ها به حالت اول برمی‌گردد.

فهرستی که مانع خروج میلیونی پول از جیب بیماران می‌شود
ایرج حریرچی قائم مقام وزیربهداشت هم معتقد است درمان سرطان در بیمارستان‌های دانشگاهی براساس فارماکوپه (فهرست دارویی) تعیین شده صورت می‌گیرد و براساس این فهرست هیچ بیماری پرداخت میلیونی نخواهد داشت. کلیه داروهای موردنیاز برای درمان سرطان در فهرست دارویی وزارت بهداشت قرار دارند تا جایی که فهرست دارویی درمان در ایران فراتر و کامل‌تر از فهرست دارویی درمان سرطان در دیگر کشورهای دنیاست.

البته بیماران و پزشکان هم باید به این نکته توجه کنند که پزشک باید درمان خود را براساس فارماکوپه ای که در کشور تدوین شده است تنظیم کند و از تجویز داروهای خاص و حارج از فهرست دارویی خودداری کند. به گفته دکتر حریرچی اگر بیماری با مشکل تهیه دارو و تجویز داروهای گران‌قیمت و خارج از فهرست دارویی مواجه است می‌تواند برای ادامه درمان به مراکز درمانی دانشگاهی مراجعه کند. 

هم‌اکنون نظام بیمه‌ای کشور تعداد زیادی دارو را تحت پوشش خود قرار داده و امسال نیز بیش از این مقدار امکان افزایش داروهای تحت پوشش برای بیمه‌ها وجود ندارد. حریرچی با قاطعیت تمام می‌گوید که هیچ داروی درمان سرطان در کشور وجود ندارد که هزینه یک ماه مصرف آن شش یا هفت میلیون تومان شود و بیمار مجبور به پرداخت 600هزارتومان از آن در قالب 10درصد از هزینه‌ها باشد.

تصمیم با بیمار است!!
اینکه بیماران و خانواده‌های آن‌ها چه مرکزی را برای درمان بیماری خود انتخاب می‌کنند ممکن است تحت شرایط متفاوتی کاملاً مختلف باشد و البته شاید نوعی انتخاب است. اما در نهایت نسخه‌ای که پزشک قلم می‌زند می‌تواند سرنوشت خانواده‌ای را تغییر دهد. نسخه‌ای که میزان پول خروجی از جیب را رقم می‌زند.

گزارش از زهرا غلامی نژاد

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۷ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
بی انصافا،بیمارستانای دولتی فقط چند مدل ثابت دارو ب همه میدن،چ بیمار خوب شه و چ بدتر شه بازم ادامه میدن،چون سایر داروها تو لیستشون نیست و نمیتونن تجویز کنن.
آدم سراغ دارم ک برا تامین هزینه داروی بیمارش،داره کلیشو میفروشه.
حضرت آقا هم ک طبق معمول تو حل اینجور مشکلات،هیچ قدرتی ندارن،فقط برا حفظ رژیم قدرت دارن.
حکومت اسلامی
آخرین اخبار