وی تصریح کرد: این افراد بعد از سن کودکی به دلایل مختلف شیر را از وعدههای غذایی خود حذف کردند که پس از آن دیگر روده این اشخاص آنزیم لازم را برای هضم شیر که لاکتوز نامیده میشود را ترشح نمیکند در نتیجه لاکتوز برای تجزیه و هضم به روده بزرگ میرود و در آنجا تمیز میشود که گاز ایجاد شده در مواقعی دلپیچه و اسهال فرد را درپی دارد.
وی با بیان اینکه در شیر سرد و گرم به دلیل تغییر شکل پروتئینها تفاوت وجود دارد، اظهار کرد: بعضی از افراد با مصرف شیر سرد دچار نفخ میشوند که اگر آن را گرم کنند و بعد این ماده غذایی را بنوشند دیگر مشکلی نخواهند داشت.
نیستانی تأکید کرد: این حالت به دلیل آلرژی افراد به برخی پروتئینهای شیر گاو است که این پروتئینها در دمای بالا تغییر شکل میدهند و ماهیت آنها تغییر میکند در نتیجه از آلرژیزایی آنها کاسته میشود که این اشخاص میتوانند شیر حرارتدیده و گرم را مصرف کنند و مشکلی در آنها ایجاد نخواهد شد.
این متخصص تغذیه با اعلام اینکه افراد دچار مشکل هضم شیر 2 راه حل دارند، گفت: این اشخاص میتوانند شیر کملاکتوز را جایگزین کنند و یا آنزیم لاکتاز را که به صورت قرص در بازار موجود است با هر لیوان شیر 2 عدد از این قرصها مصرف کنند تا این مشکل به کمک استفاده از قرصهای حاوی آنزیم لاکتاز حل شود.
وی افزود: راه حل دوم نیز این است که روده را آموزش دهیم تا دوباره و به مرور آنزیم لاکتاز را بسازد که در این رابطه توصیه میکنیم در ابتدا شیر را به میزان کم به عنوان مثال یک سوم یا نصف لیوان همراه با یک قاشق چایخوری کاکائو آهسته میل کنند تا پس از مدتی روده به این ماده عادت کند و آنزیم تجزیهکننده لاکتوز را بسازد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/