به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، الاخبار در گزارشی نوشت: ترکی فیصل – شاهزاده سعودی -- با تردید آفرینی درباره مواضع ایران، در گفتگو با یکی از روزنامه های صهیونیستی بر صلح با این این رژیم و عادی سازی روابط با آن تاکید کرد.
الاخبار با درج این خبر به نقل از هاآرتص نوشت: ترکی الفیصل، شاهزاده سعودی، در این گفتگو مدعی شد، نماینده دستگاه پادشاهی عربستان نیست؛ اما در عین حال، تا کنون هیچ گونه اعتراضی درباره نظرهای خود نشنیده است. به نوشته هاآرتص، ترکی الفیصل و همچنین این روزنامه اسرائیلی، اطمینان دارند که اگر موافقت ضمنی یا صریح، مقامات سعودی نبود، این مصاحبه انجام نمیشد.
الفیصل در این مصاحبه اشاره کرد: "باراک اوباما – رئیس جمهور آمریکا -- اولین دوره ریاست جمهوری خود را با قاطعیت درباره پیشبرد روند صلح، آغاز اما خیلی زود عقب نشینی کرد و این مسئله به سرخوردگی کشورهای عربی منجر شد. هیچ کس گمان نمیکند که آمریکا، اسراییل را به سمت اتخاذ ابتکار عمل صلح عربی و دستیابی به راه حلی برای تاسیس دو کشور سوق خواهد داد و این یعنی، هیچ طرفی جز خود اسراییل نمیتواند درباره ابتکار عمل تصمیم گیری کند.
این شاهزاده سعودی، اشاره کرد: "طرح عربستان، تنها طرح مناسب برای خروج از بن بست روند صلح است. طرحی که بر پایه عقب نشینی اسرائیل تا مرزهای هزار و نهصد و شصت و هفت، تشکیل کشور فلسطینی، دستیابی به راه حلی توافقی در خصوص آوارگان فلسطینی و عادی سازی روابط اسراییل با همه کشورهای منطقه قرار دارد."
ترکی الفیصل افزود: "گذشته نشان میدهد که این عرب ها بودند که میگفتند «نه» اما امروز، اسراییل با عادی سازی مخالف است. بنیامین نتانیاهو -- نخست وزیر رژیم صهیونیستی -- رهبر دوراندیشی نیست و به اقدام سیاسی دست نخواهد زد. به همین سبب باید از طریق منبع دیگری، این اقدام صورت گیرد. باید افکار عمومی اسراییل در این خصوص تصمیم گیری کند و امیدوارم اسراییلی ها منظور من را بفهمند.
ترکی الفیصل معتقد است: "محمود عباس -- رئیس تشکیلات خودگردان -- و سازمان آزادی بخش فلسطین به راه حلی که بر اساس مذاکره به دست میآید، پایبند هستند. جنبش حماس نیز متعهد شده است هر آنچه را سازمان آزادی بخش درباره اش توافق میکند، بپذیرد و این موضع علنی آنهاست و میتوان آن را امتحان کرد.
ترکی الفیصل، خبرهای مبنی بر اینکه عربستان در کشورهای اسلامی، افراطی گری را نشر می دهد رد و اشاره کرد: "از زمان حمله به مرکز تجارت جهانی در سال دو هزار و یک، عربستان در صدر مبارزه با تروریسم ایستاده و تدابیری قوی در این خصوص اتخاذ کرده است که عبارتست از جلوگیری از حواله پول، صحبت های تحریک آمیز یا اجازه دادن به انتقال اشخاص به مناطق حساس."
هاآرتص اشاره کرد ترکی الفیصل -- هشتمین پسر فیصل بن عبدالعزیز -- این وظیفه را بر عهده دارد که درباره دستیابی به صلح به سران رژیم صهیونیستی اصرار کند. در راستای این وظیفه، وی در سالهای گذشته به صورت علنی با شخصیت های مختلفی از جمله مئیر شطریت و دان مریدور -- دو وزیر از کابینه رژیم صهیونیستی -- عاموس یادلین -- رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی -- و یائیر لاپید -- وزیر دارایی پیشین این رژیم -- دیدار کرده است.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا کليک کنيد.