به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اتصال زرینه رود به دلیل عدم امکان انتقال آب از بستر زرینه رود به دریاچه ارومیه یکی از پروژههای مهم احیای دریاچه ارومیه بود که اکنون با بارشهای اخیر و افزایش آب این دو رود تا حدودی به تحقق رسیده است.
* احیای دریاچه ارومیه با دو رود محقق شد
با توجه به رسوبگذاریهای انجام شده در بخشی از دریاچه ارومیه و مصب رودخانههای منتهی به این دریاچه، امکان انتقال آب از زرینه رود به پیکره دریاچه ارومیه وجود نداشت که با اتصال این رودخانه به سیمینه رود با امید به بارندگی و ورود جریان آبهای این دو رود به ارومیه اتصال این رود فصلی و دائمی انجام شد.
مسعود تجریشی رئیس کار گروه علمی ستاد احیای دریاچه ارومیه در این خصوص میگوید: با بارندگیهای اخیر، بهرهبردای از طرح انتقال آب مازاد زرینه رود از طریق سیمینه رود به پیکره موجود دریاچه ارومیه همزمان با انجام لایروبیهای گسترده در طول مسیر این دو رود انجام شده و در حال حاضر حجم آب موثری به میزان حدود 30 متر مکعب در ثانیه در حال جریان به سمت دریاچه ارومیه است.
* بارش باران و افزایش آب سیمینه رود
سیمینه رود یکی از رودخانههای فصلی شهرستان میاندوآب آذربایجان غربی است که از کوهستانهای کردستان سرچشمه گرفته و حدود 6 ماه از سال خشک و در بارندگی دبی آب آن بالا رفته و حیات در آن جاری میشود.
محمدیان رئیس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب در این باره میگوید: در آبانماه امسال که بارشهای مناسبی در حوزه استان کردستان و آذربایجان غربی اتفاق افتاد موجب افزایش دبی آب رودخانه سیمینه رود شده است.
* بارش باران و افزایش دبی زرینه رود
رودخانه دائمی زرینه رود نیز از نعمت بارشهای استان خود بیبهره نبوده و با افزایش آب خود باعث جاری شدن سهمی از حیات خود در بستر دریاچه ارومیه شده است.
محمدیان رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان میاندوآب در این باره معتقد است: رودخانه دائمی زرینه رود با افزایش دبی آب حاصل از بارشهای اخیر سالی پر باران را نوید داده و از آنجایی که این رودخانه تا مصب دریاچه ارومیه واقع شده حال این روزهای وخیم او را نیز بهبود بخشیده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام /