به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید انوشیروانی با اشاره به اینکه وجود یبوست به عوارض آلودگیهوا اضافه میکند, اظهار داشت: در دیدگاهی تلفیقی و با نگاه به طب سنتی بیماریهای روده، به ویژه اختلالات دفعی روده، بر سلامت ریه اثرگذار هستند و یبوست در دیدگاه طب ایرانی یکی از زیانآورترین این اختلالات است.
به گفته وی باید توجه کرد که یبوست فقط به معنی خشکی مدفوع یا دفع دیر به دیر آن نیست. در نگاه طب ایرانی، دفع فضولات از راه روده، باید دست کم روزی یک بار، بدون نیاز به زور زدن و توقف طولانی و بدون خستگی روی دهد و فضولات روده با قوام معتدل (نه رقیق و نه سفت و خشک) خارج شوند.
این متخصص طب سنتی افزود: خوراکیهایی مانند غذاهای خشک، عدس پلو، موز سفت، میوههای ترش مانند "به" ترش و انار ترش، سنجد، خرمالوی گس، سرکه و آبغوره و ترشیهای دیگر، در ایجاد یا پیدایش یبوست نقش دارند.
انوشیروانی عنوان کرد: مصرف ادویۀ بسیار گرم و خشک مانند زنجبیل, خردل و فلفل نیز در صورت تکرار یا زیاده روی، به یبوست منجر میشود؛ یبوست امروزه ناشی از تجمع مواد بلغمی فراوان، انباشتگی گازهای فشرده (ریح) در امعاء و ضعف امعاء است.
وی اضافه کرد: خوردنیهای سرد و تَر و بلغم زا مانند ماست, لبنیات، میوهها و سیزیجاتی مانند خیار, آلو, کاهو و اسفناج - باید با احتیاط باشد و توصیه به مصرف خوراکیهای مرطوب یا پُر فیبر را نباید همیشه سودمند دانست، اگر چه در ابتدا با لغزنده شدن مسیر روده، ممکن است دفع قدری آسانتر به نطر برسد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: توصیۀ همگانی برای درمان یبوست، بسیار دشوار است زیرا یبوست دارای اقسام متفاوتی است که هر یک به تدابیر و درمانهای خاص خود نیازمندند اما میتوان گفت که خوردن انجیر رسیده یا انجیر خشک خیسانیده در آب و گلاب، برای کاهش بیشتر یبوستها سودمند است.
انوشیروانی خاطرنشان کرد: مصرف سالادی شامل هویج رنده شده همراه با سبزیجات گرم مانند شِوید, نعناع و ریحان و به همراه پودر آویشن شیرازی با قدری روغن زیتون انتخاب بهتری برای مبتلایان یبوست بلغمی است.
منبع:تسنیم
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/