آیا برای موفقیت در کنکور سراسری به اندازه کافی باهوش هستید که بتوانید رتبه یک رقمی، دو رقمی یا سه رقمی کسب کنید؟ رتبه ای که با تکیه بر آن بتوانید رشته دلخواه خود را انتخاب نمایید؛ تا مجبور نباشید در رشته ای که هیچ علاقه ای به آن ندارید تحصیل کنید؟

به قهرمان المپیک آخرش یک تقدیرنامه میدن و یک تیکه فلز ... دیگه وزنش که از یک قطعه شمش بیشتر نیست ... یعنی ارزش مادی آنچنانی نداره و آن چیزی که خیلی مهمش میکنه اینه که بعد از گذشت از چه مسیری بدست اومد و بین چند صد نفر آدم، یک نفر منحصر به فرد و خاص بوده و تونسته با تلاش و پشتکار و غلبه بر همه مشکلات موجود به آن درجه برسه و همین سیر تحول و مسیر پیموده شده اجر  قرب داره و تو دل هم وطن شادی میاره.
 
اگه تو هم عاشق روپوش پزشکی هستی برو دوتا واسه خودت بخر ، یک گوشی و به خودت آویزون کن ؛ به فامیل بچه ها محل هاتون بگو پزشکی قبول شدی تا همه بهت بگن آقا/خانم دکتر.
 
بعدش که چی ... آیا این همون مقصد آرزو های تو بود ؟ خیلی ها میگن نه ... انگار ی چیزی کمه ، اونم صلابت و افتخار اینکه خودت موفقیت بدست آورده باشی ، اینکه تو در کنار مدرک و اسم و روپوش دکترها ، علم و مهارت کاری هم داشته باشی ... 
 
دکتر نسرین امیری، روانپزشک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره‌ای به ذهنیت غلط جامعه نسبت به میزان قرار دادن دانشگاه‌های خوب اظهار داشت: متأسفانه در جامعه امروزی یک توهم ذهنی در بین افراد جا افتاده که دانشگاه خوب را به عنوان یم وسیله در جهت میزان و سنجش هوش جوانان این مرز و بوم است و این یک مسئله کاملاً غلط است. که اگر این ساختار در اجتماع رشد پیدا کند خطرات روانی زیادی در پی خواهد داشت.
 
نقش هوش در قبولی دانشگاه
وی بیان کرد: این توهم که هرکس در دانشگاه‌ خوب تحصیل می‌کند از هوش و استعداد بالایی بهره‌مند است و بقیه افراد که در تحصیل و یا به کار اشتغال دارند افراد کم‌هوشی هستند، این یک توهم آسیب‌زا و خطرناک است. که به علت غلط بودن وسیله میزان و سنجش باعث می‌شوند که حتی استعدادهای واقعی کشف نشده و پنهان بمانند.
 
وجود افراد مستعد در خارج از دانشگاه‌ها
امیری ادامه داد: این که در دانشگاه خوب تحصیل می‌کنیم پس از هوش بالایی برخورداریم، سبب می‌شود که افراد دیگر جامعه به پتانسیل‌ها و استعدادهای خود توجهی نکرده و این انرژی و پتانسیل به مرور زمان از بین می‌رود.
 
این روانپزشک اظهار داشت: اگر ما دانشگاه شریف را یک حدی در جهت باهوش بودن افراد بسنجیم درست نیست زیرا هوش بدون کار و تلاش فراوان معنایی ندارد و افرادی که هدفشان رفتن به چنین دانشگاه‌هایی است منطقاً و عقلاً سخت‌کوش و از پشت‌کار بالایی برخوردارند و این گونه افراد خیلی به باورهای جامعه ارزش می‌گذارند و برایشان بااهمیت است.
 
مواظب باشید گول نخورید!
وی اضافه کرد: جوانانی که در دانشگاه شریف درس می‌خوانند از هوش عقلانی بالایی برخوردارند ولی این دلیل نمی‌شود که از هوش هیجانی بالایی نیز بهره‌مند باشند زیرا اگر هوش هیجانی در مقابل هوش عقلانی است و افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند از زندگی رضایت کافی را دارند و این هوش باعث موفقیت آن‌ها در زندگی می‌شود.
 
گوشه‌گیر بودن افراد درس‌خوان 
امیری با بیان اینکه اکثر افراد با هوش عقلانی بالا درون‌گرا هستند تصریح کرد: این افراد بیشتر درون‌گرا بوده و خیلی سخت با دیگران ارتباط برقرار بودند و بطور کلی هوش عقلانی بالایشان سبب شده که به دنیای علم که مادی‌گرا است بپردازند و آن را تقویت کنند.
 
خانواده نقش بسیار بالایی در انتقال باورهای درست و غلط جامعه بر فرزندان دارند که به همین جهت والدین باید از القای توهم‌های نادرست به فرزندان جلوگیری کنند.
 
مادر در بالا رفتن هوش تاثیر دارد
 وی تأکید کرد: افرادی که به دانشگاه شریف راه می‌یابند از هوش عقلانی بالایی برخوردارند که این هوش، ارثی و بیولوژیکی است که قسمت بیولوژیک آن مربوط به فعالیت‌های مادر فرزند در هنگام بارداری و به تولد جنین است.
 
امیری با بیان اینکه تغذیه در بالا و پایین بودن هوش عقلانی تأثیر زیادی ندارد، عنوان کرد: آن چیزی که از نتایج مقالات علمی بدست آمده این است که تغذیه سبب بوجود آوردن یک تعادل در بین متابولیسم‌های بدنی ایجاد می‌کند و این که بگوییم که یک منطقه جغرافیایی به دلیل مصرف زیاد یک غذا مردمان آن شهر از هوش سرشاری برخوردارند و یا اینکه اکثر دانشجویان دانشاه شریف را تشکیل می‌دهند، این یک مسئله کاملاً توهمی است.
 
نسل رو به انقراض نخبگان
وی در پایان گفت: به علت فرار مغزها به کشورهای خارجی و خصوصاً کانادا، نسل باهوش از کشور خارج شده و فرزندان آینده کشور با توجه به اینکه از نظر ژنتیکی از بهره هوشی پایین‌تری برخوردارند، فرزندان آن‌ها نیز از منظر وراثتی همینگونه و جامعه در حال افت هوش عقلانی است.
 
حسین پورشمسایی دانشجوی دانشگاه شریف در خصوص نقش استعداد و تلاش در کسب موفقیت اظهار کرد: برای کسب موفقیت‌های بزرگ هم استعداد و توانایی ذاتی لازم است و هم تلاش و کوشش فراوان، به طور مثال برای قهرمان شدن در رشته وزنه برداری یک ورزشکار هم باید استعداد فیزیکی باید داشته باشد و هم تلاش کند.

وی ادامه داد: یک ورزشکار با استعداد صرف و یا با تلاش صرف نمیتواند قهرمان شود و اگر ورزشکاری از استعداد ذاتی لازم بی بهره باشد، هر میزان هم که تلاش کند نمی‌تواند در آن رشته ورزشی به قهرمانی دست پیدا کند.

این دانشجوی دانشگاه شریف ادامه داد:‌ درباره مسائل علمی نیز همین طور است و برای قبولی در دانشگاه شریف و یا کسب موفقیت‌های علمی بزرگ باید استعداد و تلاش مکمل یکدیگر باشند.

وی با بیان اینکه "قبول نشدن در دانشگاه شریف لزوما به معنی بی استعداد بودن افراد نیست" تأکید کرد: ‌ممکن است فردی به دلایلی نتوانسته باشد به قدر کافی تلاش کرده و یا از استعدادهایش استفاده کند به عبارتی دیگر برای کسب موفقیت‌های بزرگ " داشتن استعداد شرط لازم است اما کافی نیست".

پورشمسایی یادآور شد: ‌قبولی در دانشگاه شریف ملاک برتری انسان‌ها نیست و به نظرم بهتر است به جای آنکه  جوانان همه تلاششان را معطوف به تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها کنند، استعداد خود را کشف کرده و تلاش کنند تا در آن زمینه به بهترین مراحل برسند.

گفتنی است، تحصیل در دانشگاه شریف در بین اذهان عموم مردم از قدر و منزلت بالایی برخوردار است که این ذهنیت غلط یک نوع توهم بوده که سبب می‌شود یک میزان و سنجش نادرست در بین مردم برای با استعداد ویا کم هوش بودن افراد جامعه متأسفانه تبدیل شده است که در اصل همچنین سؤالاتی از پایه و اساس غلط است و آن چیزی که کاملاً درست و به اثبات رسیده تلاش و کوشش جوانان است که آن‌ها را تا پیروزی می‌رساند.

گزارش از حمید جنیدی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار