به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسن پیوندی معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه چالشهای پیش روی پتروشیمی جهان و ایرن این است که ذغال سنگ چین با تولید اولفین و متانول ایران تأمین میشود و باید این محصول از تغییر گاز طبیعی اجرای نفتا و کاندسیت که سرمایهگذاری زیادی را انجام میدهد به طوری که ذعال سنگ به دلیل حجم زیاد تبدیل به گاز سنتز میشود که نقش زیادی در تولید گاز طبیعی و متان دارد.
وی ادامه داد: چین تصمیم گرفته است این محصول را از طریق متانول ایران تأمین نماید به طوری که طی چند سال آینده در قاره آسیا به طور خاص تولید میشود.
وی در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی گفت: مبنای مذاکرات 13 سنت است و قیمت خوراک کنترل تحت صنایع ملی پتروشیمی نیست چون ما نمیتوانیم در این صنعت سرمایهگذاری کنیم و در همین زمینه وزیر نفت و مجلس باید تصمیم بگیرند.
وی از برگزاری دوازدهمین کنفرانس صنعت پتروشیمیIPF با حضور 368 شرکت
ایرانی و 97 شرکت خارجی خبر داد و گفت: در این همایش 793 نفر از مسئولین
شرکتهای داخلی و خارجی از جمله کشورهای
استرالیا، آذربایجان، بلژیک، کانادا، چین، دانمارک، فنلاند، هندوستان،
ایتالیا، ژاپن، قطر، روسیه، سنگاپور، کره جنوبی، سوئیس، تایوان، ترکیه،
انگلیس و یک شرکت آمریکایی و امارات حضور دارند.
پیوندی ادامه داد: صنعت پتروشیمی برای توسعه نیاز به گسترش زنجیره تولید در صنایع پایین دستی و میان دستی دارد بنابراین برای رسیدن به اهداف مورد نیاز باید صنایع پایین دستی همسو با صنایع بالادستی در جهت توسعه گام بردارند.
وی تصریح کرد: این صنعت مورد توجه سرمایهگذاران خارجی بوده است به طوری که اکثر هیأت خارجی وارد ایران شدند بیشتر به فکر توسعه همکاری در این صنعت هستند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که این صنعت هم اکنون با آن مواجه است تأمین خوارک پروپیلین است که اغلب اینها وابسته به دانش فنی است که از طریق دانشگاهها و پژوهشگاه صنعت نفت باید در دستور کار قرار گیرد.
وی تأکید کرد: در سرمایهگذاری حارجی بیشتر تأکید ما علاوه بر جذب سرمایه گذاری انتقال دانش فنی در صنایع کلیدی پتروشیمی است.
وی تصریح کرد: شرکت های خارجی توجه بیشتری به پتروشیمی ایران دارند که علت اصلی آن به خاطر داران بودن ظرفیت توسعه صنعت در دل کشورهای مطرح دنیا است.
پیوندی افزود: کلید توسعه پتروشیمی با توجه به توسعه زیرساختها توسط دولت میتواند بازگشت سرمایه خوبی را به همراه داشته باشد به همین منظور سواحل خارجی را برای توسعه پیشبینی کرده ایم چرا که در اکثر کشورهای مطرح دنیا اکثر جمعیت به سمت سواحل متمرکز هستند و باید ما این موضوع را در سواحل کشور عملیاتی کنیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در خصوص تأثیر کاهش قمیت نفت بر بازار پتروشیمی اظهار داشت: قیمت نفت نباید روی صنایعی که خوراکشان که اتان و متان است تأثیرگذار باشد اما قیمت گاز میتواند تحت تأثیر بازارهای منطقهای قرار گیرد در تحول تاخیر که در حوزه نفت خام صورت گرفته حدود 1.5 تریلیون دلار از تولیدکننده به مصرفکننده منتقل شده است.
وی تأکید کرد: همایش بینالمللی IPF تأثیر بسیاری در جذب سرمایهگذاری دارد چرا که این صنعت یکی از دروازههای کلیدی اقتصاد کشور است در همین راستا برای توسعه دانش فنی مجوز لازم را برای تولید متانول و پروپیلین در ماهشهر مصوبه هیأت مدیره را اخذ کردیم و این موضوع منتظر تصویب شورای اقتصاد است چرا که اقتصاد خود مسیر توسعه را پیدا میکند.
وی تأکید کرد: برآورد پیشبینی شده حدود 2 میلیون تن محصول پتروشیمی نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت به طوری که ظرفیت 44 میلیون تنی سال گذشته به 46 میلیون تن ارتقا مییابد همچنین فروش کل که در سال گذشته 32 میلیون تن بوده به 35 میلیون تن اضافه خواهد شد.
وی ادامه داد: منتظر راهاندازی پارس جنوبی هستیم که خوراک مورد نظر خود را تأمین نماییم از اوایل سال آینده پتروشیمی لرستان، سنندج، کردستان، مهاباد به مرحله تولید میرسد. پیشبینی میشود یک میلیون و 200 هزار تن افزایش انواع پلی اتیلن را داشته باشیم همچنین واحد خرم آباد و کرمانشاه نیز در مرحله تولید قرار خواهند گرفت.
پیوندی درباره میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی در صنعت پتروشیمی از ابتدای تشکیل این صنعت در ایران تاکنون گفت: باید تاکید کنم که صنعت پتروشیمی به صورت عملی متعلق به بعد از انقلاب است و ما پیش از انقلاب تنها واحدهای کوچک خاک کربن اهواز و کود شیمیایی رازی و شیراز را داشتیم و پتروشیمی بندر امام (ایران-ژاپن) نیز در بحبوحه انقلاب با پیشرفت 84 درصدی متوقف شد.
وی افزود: بقیه صنعت پتروشیمی بعد از انقلاب به تدریج در اراک، تبریز، اصفهان و خراسان ایجاد شد و سپس سرمایهگذاری بسیار سنگینی در مناطق ویژه ماهشهر و عسلویه برای تولید محصولات پتروشیمی انجام شد.
پیوندی ادامه داد: سرمایهگذاری خارجی مستقیم پیش از انقلاب به صورت محدود در پتروشیمیهای آبادان، کربن اهواز، خوارک و رازی انجام شد و بعد از انقلاب تنها سرمایهگذاری مستقیم پتروشیمی واحد آریاساسول بود که به صورت 50-50 سرمایهگذار خارجی حدود نیمی از کل سرمایهگذاری یک و سه دهم میلیارد دلاری را تامین کرد و سرمایهگذاریهای کوچکی نیز در پتروشیمی کارون و امثال آن از سوی سوئیسیها انجام شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.