به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «پل چوبی» یا «پل جوبی» نام پلی است در اصفهان و بر روی زاینده رود قرار گرفته است. این پل راه اختصاصی برای رفت و آمد کاخ «هفت دست» و «کوشک آینه خانه» بوده و بر روی جوی آب روان بود و به همین دلیل پل جوبی نامیده شده است.
این پل در سال 1605 قمری به دستور شاه عباس دوم بنا شد. پل دارای پهنای کم و درازی 147 متر بستر زاینده رود، میان دو پل الله وردی خان و پل خواجو ساخته شده است.
برج شش گوشه وسط پل با چشمههای آب جاری فرحبخش حال امیران، اشراف، مهمانان و سفیران بود که به حضور شاه شرفیاب میشدند.
ترکهای نابودکننده پل!
هر بنا و آثار تاریخی ممکن است به دلایل مختلف مانند رسیدگی نکردن، آب و هوا و... دچار تخریبهایی شود. پل چوبی هم از این قبیل اتفاقات بینصیب نبوده است.
یک الی دو سال پیش پل چوبی به علت کمبود آب دچار ترکهایی شد که بعد از مدتی آن را ترمیم کردند؛ ولی در 16 آبان سال جاری خبری مبنی بر ترک دوباره آن انتشار یافت، ترکهایی که عمیقتر از سری قبل بود.
کارشناسان مرمت آثار باستانی اصفهان، دلیل اصلی آن را نیاز پل به آب دانستهاند، زیرا ملات ساروج، که در ساخت پل از آن استفاده شده است، به گونهای که نیاز به آب دارد و باید پایههای آن داخل رودخانه باشد و این در شرایطی است که خشکسالی اخیر و کمبود آب و بستهبودن زاینده رود عاملی شد تا این پل ترک بر دارد و با اینکه مرمت شده بود؛ ولی اینبار ترکهای عمیقتری بر روی آن ایجاد شده است.
در گفتگوی روزنامه اصفهان امروز با آقای منصور زیرک، مرمتگر آثار تاریخی در خصوص چگونگی ایجاد این ترکها، او بیان کرده است چند هفته پیش که از این پل بازدید کردیم، ترکی مشاهده نشد، اما چند روزیست این ترکها به وجود آمده است.
همچنین وی گفت: پل چوبی چند سال پیش توسط شهرداری مرمت شد. اما به نظر میرسد در آن زمان مقاومسازیهای خوبی انجام نگرفته است.
اینکه ترکهای پل به تازگی اتفاق افتاده است و خشکسالی و مرمت نادرست هم عامل اصلی ترکهای پل بوده است، هیچ کدام نمیتواند دلیلی بر نابودی این اثر باشد و باید دید که مسئولان چه برنامهای برای احیای این اثر دارند.
گزارش از: نرگس رزاقی
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/