به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه الحیات در گزارشی نوشت: انتظار میرود شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، سهشنبه آینده در وین، پرونده ابعاد احتمالا نظامی برنامه هسته ای (pmd) ایران را ببندد.
روزنامه الحیات افزود با بسته شدن پرونده ابعاد احتمالا نظامی برنامه هسته ای ایران، راه برای آغاز رفع تحریم های ضد ایرانی هموار شود؛ تحریم هایی که خواه شورای امنیت آنها را وضع کرده بود،خواه آمریکا یا اتحادیه اروپا.
اتحادیه اروپا، گام های مقدماتی را برای لغو تحریم ها بر ضد ایران در ابتدای سال میلادی آینده برداشته است.
یک دیپلمات غربی در بروکسل، گفته است، برداشتن تحریم ها، شامل همه تحریم ها در بخش های انرژی، حمل و نقل، بانک و بیمه خواهد بود؛ اما تحریم های مربوط به فروش سلاح و فناوری موشک های بالستیک و تروریسم باقی خواهد ماند.
قطعنامه ای که کشورهای پنج بعلاوه یک، نیمه این ماه به شورای حکام آژانس ارائه خواهند داد، به این مسئله اشاره دارد که همه فعالیت های وارد شده در نقشه راه توضیح مسائل حل نشده، در گذشته و حال درباره برنامه هسته ای ایران، بر اساس جدول زمانی توافقی، اجرا شده است و به این ترتیب بررسی این بند، خاتمه می یابد.
الحیات در ادامه نوشت: نتیجه گیری های تحلیل آژانس بین المللی انرژی اتمی از اسناد ایران، برای سوال های مربوط به ابعاد احتمالا نظامی برنامه هسته ای ایران، حیاتی است. این نتیجه گیریهای، موضعی را مشخص میکند که شورای امنیت در خصوص روند آغاز لغو تحریم ها، اتخاذ خواهد کرد.
در این گزارش آمده است: بسته شدن بند مربوط به ابعاد احتمالا نظامی پرونده هسته ای ایران، به معنای بستن این پرونده و خارج کردن آن از دستور کار شورای امنیت نیست؛ زیرا اجرای توافق هسته ای امضا شده میان ایران و کشورهای بزرگ، مرحله به مرحله است. طی مراحل اجرای این توافق، آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظارت بر اجرای تعهدات ایران و تدوین گزارش های دوره ای برای ارسال به شورای حکام آژانس در وین و شورای امنیت در نیویورک، نقشی اساسی خواهد داشت.
نویسنده این گزارش در ادامه نوشت: پیش نویس قطعنامهای که شورای حکام آژانس صادر خواهد کرد و نمونه ای از آن نیز در اختیار الحیات قرار گرفته است، به این مسئله اشاره دارد که ایران با اجرای توافق تضمین های جامع و پروتکل الحاقی ، به صورت کامل و در زمان مناسب با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری خواهد کرد و پایبندی همه طرف ها به تعهداتشان در چارچوب توافق هسته ای، اهمیت بسیاری دارد.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.