کم وزنی نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند دلیل بر سیر شدن یا نشدن آنها نیست.

پروفسور مجد حسین سلطان‌زاده استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متخصص کودکان و نوزادان در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شیر مادر به دلیل وجود بیش از 200 ماده غذایی مقوی بهترین غذا برای رشد و تکامل مغزی نوزاد به‌ شمار می‌آید و همچنین خوردن شیر مادر با موزیک ملایم بر روند این رشد کامل مغزی بسیار مؤثر خواهد بود.

وی در ادامه گفت: تغذیه کودک با شیر مادر، علاوه بر تأمین رشد و تکامل مطلوب او، سبب تقویت ارتباط عاطفی مادر و کودک، رشد ذهنی و روانی مناسب، افزایش ضریب هوشی و قدرت یادگیری شده و بروز یا شدت بسیاری از بیماری‌های گوارشی، تنفسی، آلرژی، از سرطان‌های دوران کودکی، مرگ ناگهانی شیر خوار، بیماری‌های مزمن دوران بزرگسالی مانند دیابت، چاقی، پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش می‌دهد.

دکتر سلطان‌زاده اظهار داشت: شاید از نظر وزنی کودکانی که از شیر خشک استفاده می‌کنند نسبت به کودکانی که شیر مادر استفاده می‌کنند وزن بیشتری داشته باشند اما این به معنی سیر شدن یا نشدن آنها نیست چرا که در روزهای اول که نوزاد بسیار کم از شیر مادر می‌تواند تغذیه کند اما همان اندازه برای نوزاد کافیست زیرا شیر مادر سرشار از مواد مقوی است.

وی خاطرنشان کرد: در مادرانی که فرزندانشان را با شیر خود تغذیه‌ می‌کنند، احتمال بروز مشکلاتی نظیر چاقی، ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان و افسردگی بعد از زایمان کمتر بوده و عود میگرن و بیماری ام اس در آنان کاهش می‌یابد.

دکتر سلطانی در پایان افزود: شیر مادر چند روز اول، زرد رنگ و غلیظ‌تر بوده، بسیار مغذی و حاوی عناصر و مواد حفاظتی و ایمنی فراوانی است و زرد بودن رنگ آن به دلیل مقادیر زیاد ویتامین A است و ارتباطی با زردشدن نوزاد ندارد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۲ ۱۲ تير ۱۳۹۶
خوب بود
آخرین اخبار