به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،حمید رضا پور یوسف در آیین آغاز اجرای طرح پایلوت ژنتیک در تربت حیدریه افزود: ریشه نیمی از اختلالات جامعه یکصد هزار نفری معلولان این استان، ژنتیکی است.
وی تصریح کرد: بیماری های دیابت و فشار خون نیز، که هر روز تعداد بیشتری به آن مبتلا می شوند، ریشه ژنتیکی دارند.
پوریوسف گفت: بیماریهای مادرزادی و ژنتیکی غالبا قابل درمان نیستند و یا هزینه درمان آنها بسیار بالا است، لذا برنامه پیشنهادی سازمان بهزیستی، فرهنگ سازی به منظور پیشگیری از معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیکی است.
وی افزود: بر این اساس و در قالب یک تفاهم نامه با اداره کل آموزش و پرورش استان طرح پایلوت ژنتیک برای نخستین بار در استان در تربت حیدریه اجرا می شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: این
طرح شامل ارائه مشاوره های ژنتیک قبل و بعد ازدواج، طرح غربالگری اختلالات ژنتیکی
با هدف پیشگیری از معلولیت ها و نیز ایجاد پویش(کمپین) آگاه سازی است.
به گفته پوریوسف، هر چند هزینه انجام آزمایش های ژنتیکی زیاد نیست، اما گروهی از مردم توان پرداخت همین هزینه ها را نیز ندارند و لذا کمک خیران می تواند موثر باشد که یکی از دلایل انتخاب تربت حیدریه، حضور و مشارکت خوب افراد خیر در این طرح است.
وی افزود: در این طرح مشاوران میزان خطر بیماریهای ژنتیکی را برای زوجین قبل از ازدواج توضیح داده و آنان را از تبعات تولد فرزندان ناشی از ازدواج های فامیلی، و یا با پدر و مادر معلول آگاه می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: در این طرح سه هزار نفر دانش آموز مقطع متوسطه دوم به کار گرفته شده اند که نیمی از آن ها دختران به همراه مادر و بقیه دانش آموزان پسر به همراه پدرانشان هستند.
سیدجواد حسینی افزود: مواد آموزشی در قالب 10 جلد کتاب تدوین شده که کارشناسان بهزیستی افرادی را آموزش می دهند و این افراد با پرسش نامه ای طراحی شده از قبل سراغ دانش آموزان دوره دوم متوسطه در مقاطع تحصیلی دهم و یازدهم رفته و اشخاص در معرض ابتلا به بیماریهای ژنتیکی را شناسایی و به آنان مشاوره می دهند.
وی گفت: در مرحله دوم طرح، بهزیستی برای مراغبان سلامت و معلمان، دوره های آموزشی برگزار می کند تا آنان نیز این آموزشها را به والدین و دانش آموزان ارائه کنند.
رئیس دادگستری شهرستان تربت حیدریه نیز ضمن آنکه خواستار ارایه مشاوره های مذهبی و اعتقادی در کنار مشاوره های ژنتیکی شد، گفت: تقویت باورهای دینی و اعتقادی در کاهش میزان طلاق و افزایش ازدواج های سالم موثر است.
محمد ابراهیم زاده افزود: وجود 40 هزار پرونده، وجود دو هزار نفر زندانی در تربت حیدریه و همچنین بازگشت مجدد هفت درصدی زندانیان آزاد شده به زندان به هیچ وجه زیبنده تربت حیدریه نیست.
وی گفت: هر چند پارسال شاهد کاهش 11 درصدی طلاق در تربت حیدریه بودیم، اما امسال باز تا حدی بر آمار طلاق ها افزوده شده و سالانه نزدیک به پنج هزار پرونده طلاق در این شهرستان تشکیل می شود.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
ز/انتهای پیام