به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سایت «ان بی سی نیوز» در گزارشی آورده است: یک گروه تروریستی در سال 2015 نزدیک 11000 نفر را کشت؛ ولی این کشتار، کار تروریست های داعش نبود.
در روزهایی که جنگجویان سنی در سوریه و عراق سرخط خبرهای 2015 را به خود اختصاص داده بودند، بوکوحرام سرگرم کشتار روزافزون مردم نیجریه بود.
بر پایه این گزارش، دولت نوپای نیجریه تعهد کرده تا بوکو حرام را ریشه کن سازد و مدعی شده با موفقیت، منطقه را از دست تندروها آزاد کرده است؛ ولی کارشناسان هشدار می دهند شاید این عملیات گروه را تنها وادار کند تا تاکتیک خود را تغییر دهد.
گروه تروریستی داعش در ترورهای خود در حملاتی در پاریس، یمن، عربستان سعودی، کویت، لیبی و دیگر مناطق دست داشته است. در حالی این کشتارها مورد توجه مردم سراسر جهان واقع شده که هزاران نفر در سکوت در دستان گروه بوکو حرام کشته شدند.
بنا به اعلام شورای روابط خارجی، این دسته از جنگجویان تروریست نیجریه تا میانه دسامبر 2015 نزدیک به 11000 تن را کشته اند.
بیش از نیمی از این افراد به دنبال حملات مسلحانه و بمب گذاری های انتحاری بوکوحرام کشته شده اند. دیگران در درگیری های میان شبه نظامیان تروریست و سربازان ارتش نیجریه کشته شده اند.
نگارنده گزارش در ادامه می نویسد؛ با توجه به اینکه جزییات و اطلاعات از مرکز بوکوحرام در شمال خاوری نیجریه به سختی به دست می آید، بیشتر کارشناسان باور دارند که موج واقعی خشونت ها بلندتر بوده و پیش از پایان سال میلادی آمار کشتگان بالاتر نیز خواهد رفت.
دکتر «جی. پیتر فام» مدیر مرکز آفریقا در شورای آتلانتیک در واشینگتن می گوید: «شوربختانه آنها در نزدیکی کریسمس و سال نو نیز پیشینه کشتار دارند.»
یافته های اخیر «موسسه صلح و اقتصاد»، اندیشکده ای در سیدنی استرالیا، نشان می دهد که بوکوحرام در سال گذشته مرگبارترین گروه ترور بوده و مقام دوم، از آن گروه تروریستی داعش است.
در ادامه این گزارش آمده است؛ بوکوحرام سال را با یک تکان آغاز کرد. پس از کمرنگ شدن سرخط های خبری در زمینه آدمربایی های دستهجمعی، بوکوحرام در ژانویه گذشته حمله گسترده ای را در روستای ماهیگیر باگا آغاز کرد.
تصاویر ماهواره ای و شاهدان عینی، از یورش بیرحمانه ای سخن می گویند که در طی آن جنگجویان بوکوحرام کودکان و زنان باردار را که نتوانسته بودند به موقع بگریزند با گلوله از پا در می آوردند.
این حمله – و چشم انداز انتخابات قریب الوقوع ریاست جمهوری – دولت را برآن داشت تا با شبه نظامیان درگیر شده و آنها را از سنگرهای خود بیرون براند.
بوکوحرام در 7 مارس، سه هفته پیش از انتخابات، با گروه تروریستی داعش پیوند دوستی برقرار کرد. «محمدو بُحاری» به محض پیروزی در انتخابات وعده داد تا پایان سال این شبه نظامیان را نابود خواهد کرد.
به گفته «الیزابت دانلی»، دستیار رئیس و پژوهشگر برنامه آفریقا در اندیشکده کتهام هاوس در لندن، این «هدف جاه طلبانه» «حسی از تمرکز و انرژی و تلاش نو» در دولت نیجریه پدید آورده است.
ارتش نیجریه با کمک همسایگان خود، یعنی کشورهای چاد و نیجر و کامرون، کار را از جایی از سر گرفت که دولت پیش در راه ریشه کردن این شبه نظامیان رها کرده بود.
به نظر می رسد بوکوحرام دوباره به سراغ شیوه جنگی «بزن در رو» رفته باشد: همان روشی که پیش از تمرکز بر تصرف سرزمین ها و ایجاد خلافت خود در سال گذشته، در پیش گرفته بود.
در پایان نگارنده اینطور نتیجهگیری میکند: با توجه به اینکه هیچ نشانه ای از کند شدن آهنگ بوکوحرام نیست، گویا بحاری، رئیس جمهور تازه منتخب، در قول و قرارهای خود اندکی از سخت گیری ها کاسته باشد.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.